03 / 05 / 2024

Taner Yıldız projeleri

Taner Yıldız projeleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız '18 firma farklı ülkelerden katılmışlardı, bu ihalede büyük bir performans göstererek boru hattının en az yüzde 80'ini Türkiye'deki sanayiciler almış oldular' dedi.

Bakan Yıldız'ın Moskova'daki gündemi doğalgaz!

Bakan Yıldız'ın Moskova'daki gündemi doğalgaz olacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız’ın Rusya ziyaretinde, doğalgaz ithalatı ile Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne dair son gelişmeler önemli gündem maddelerinden olacak.

Taner Yıldız, AA Enerji Masası'nın açılışını yapacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Anadolu Ajansı'nın "AA Editör Masası" ve "AA Finans Masası"nın ardından hayata geçirdiği "AA Enerji Masası"nın açılışını gerçekleştirecek ve ilk konuğu olacak

Taner Yıldız: Enerji sektörümüz hızla büyüyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız "5. Türkiye Enerji Zirvesi'nin açılışında yaptığı konuşmada "Yerli ve yenilenebilir kaynaklarımızı geliştirip, ithal kaynaklarımızı yerli hale getirmeye çalışacağız" dedi.

Taner Yıldız: Yenilenebilir enerji kaynaklarını zenginleştirmek istiyoruz!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: İthal kaynakların azaltılması politikalarının başında su, rüzgar, güneş, jeotermal gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını zenginleştirmek istediğimiz çok açık. Her birisiyle alakalı protesto görebiliyoruz"

Taner Yıldız: Kayseri her şehrin istediği zenginliklere sahip bir kent!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: "İnşallah ayın 20'sinde Sayın Başbakanımızla birlikte gidip Güney Kafkasya Boru Hatlarıyla alakalı proje için temel atacağız. TANAP'ın temelini de nasipse 2015 yılı Mart ayında atacağız"

Taner Yıldız: Elektrik kesintileri için hazırlıkları tamamladık!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, yerel seçimlerde yaşanan kesintilerle ilgili açıklamalarının alaya alındığını ancak kendisinin olayları açıklıkla paylaştığını söyledi. Yıldız, 'Elektrik kesşntileri için hazırlıkları tamamladık' dedi.

Doğal Gaz Piyasası Kanunu değişiyor!

Doğal Gaz Piyasası Kanunu değişiyor. Doğal gaz piyasasını günün koşullarına uygun olarak yeniden düzenleyen Doğal Gaz Piyasası Kanunu' nda Değişiklik Yapan Tasarı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Taner Yıldız: Yılda 5 bin maden sahası denetimi yapılıyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Maden İşleri Genel Müdürlüğü ( MİGEM ) tarafından yılda ortalama 5 bin civarında maden sahasının denetiminin yapıldığını bildirdi.

Taner Yıldız: Ülkemiz elektrik santrali sayısı 1000'i geçti!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız "2014’ün ilk 6 ayında 2 bin 625 megavat gücünde santral devreye alındı. Devreye alınan bu santrallerin yatırım bedeli 7 milyar lira" açıklamasında bulundu.

Taner Yıldız: Enerji bir kişiyi değil dünyayı ilgilendirir!

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen "21. Dünya Petrol Kongresi" sona erdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, “Enerji sadece bir kişinin sorumluluğunda değildir, dünyayı ilgilendiren bir konudur" dedi.

Taner Yıldız: Basra petrolü Yumurtalık'a akacak!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Irak petrolünün tamamının Türkiye üzerinden dünyaya pazarlanacağını söyledi. Yıldız, "Kerkük - Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattı' nın kapasitesi yüzde 100 'e çıkarılacak" dedi.

TPAO'ya Rusya'da 50 milyon varillik rezerv!

Taner Yıldız, "TPAO’nun sahanın satın alma bedeli olan 175 milyon doları MOL’e ödemesi sonrasında, Baytugan üretim sahasının yüzde 49 hissesinin TPAO’ya devri gerçekleşmiş olacak" dedi...

Irak petrolü Ceyhan'da!

BOTAŞ'ın nüfusu 10 bini aşan ilçelere doğal gaz taşımasına yönelik düzenleme kapsamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Irak'tan Ceyhan'a petrol akıtılmaya ve tanklara doldurulmaya başlandı" dedi.

Taner Yıldız: Çevreyle beraber yapılacak enerji projeleri değerli!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, çevreye rağmen değil, çevreyle beraber yapılacak enerji projelerinin değerli ve önemli olduğunu belirterek, “Enerji sektörü, çevreye yük olmamalıdır" dedi...

Taner Yıldız: Yeni boru hattı projesi TANAP'a zarar vermez!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya'dan inşa edilmesi planlanan yeni boru hattına ilişkin, "TANAP'ın böyle bir projeden zarar görmesi diye bir şey söz konusu olmaz" dedi.

Taner Yıldız'dan doğalgaz indirimi açıklaması!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya'nın doğalgazdaki indirim teklifine ilişkin, "Sayın Putin'in verdiği rakamlar Rusya'nın teklifi olarak olumlu bir adım olarak değerlendirilmiştir" dedi...

Taner Yıldız: Doğalgazda istediğimiz rakam teklifin üzerinde değil!

Taner Yıldız, Rusya'nın doğalgazdaki indirim teklifine dair, " Karşı teklifimiz nihayetlenmemiştir. İstediğimiz rakam onların teklifinin üzerinde. Çünkü BOTAŞ karı üzerinden değil, zararı üzerinden bu müzakereler sürüyor " dedi.

Taner Yıldız: Gazprom’dan yeni gaz fiyatı teklifi bekliyoruz!

Rus doğalgazında daha fazla alım ve fiyat indirimi konusunda ilerleme sağlandı. Enerji Bakanı Taner Yıldız, indirim teklifine kısa sürede cevap beklediklerini, ancak Gazprom’a göre ek gazın 2016’ya kalabileceğini belirtti

Taner Yıldız: Ne zeytinlikten ne de enerji santrallerinden vazgeçeriz!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da kurulması planlanan termik santrale ilişkin, " Biz ne zeytinlikten ne de enerji santrallerinden vazgeçeriz " dedi...

Taner Yıldız: Rüzgâr santrallarinin sayısı artacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin Avrupa'da en ucuz doğalgaz kullanan ülke olduğunu, elektrikte ise en az fatura ödeyen pazarlar arasında 3'üncü sırada yer aldığını söyledi.

Taner Yıldız: Ermenek'teki kaza afet değil kusur!

18 madencinin göçük altında kalmasına 'doğal afet' diyen maden şirketine Enerji Bakanı Taner Yıldız'dan yanıt geldi. Yıldız, "Burası bir doğal afet değil. Doğal afet tanımlaması yapmak olayı geçiştirmek anlamına gelir, kusur var" dedi

Taner Yıldız Ermenek'teki maden ocağında çalışmaları denetliyor!

Taner Yıldız, Çalışma ve Faruk Çelik ile Lütfi Elvan, Ermenek'teki maden ocağında mahsur kalan işçilerin kurtarılması için yapılan çalışmaları incelemek üzere sık aralıklarla tünelden ocağa girerek çalışmaları denetliyor.

Taner Yıldız: Ermenek'teki maden işletmesinde kusur var!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız: 'Elimizde bulunmayan nedenlerden dolayı bir işlem olmuşsa, 'Bu doğal afettir' deriz. Ama burası bir doğal afet değil. Bu yüzden doğal afet olmayan yerde kusur var demektir' dedi.

Taner Yıldız: 18 işçiyli ilgili umudumuz azalıyor!

Karaman ’ daki madende mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmaları hakkında bilgi veren Enerji Bakanı Taner Yıldız, " 18 işçi kardeşimizle ilgili umudumuz azalıyor" dedi.

Taner Yıldız: Madenin altı suyla dolu!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ermenek ilçesindeki maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan işçilere ilişkin, madenin altının tamamen suyla dolu olduğunu ve öncelikli amacın bu suyu deşarj etmek olduğunu söyledi

Taner Yıldız: Karaman'daki madende sular her 2 saatte 1 metre yükseliyor!

Enerji Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan akşam saatlerinde facianın olduğu bölgeye ulaştı. Bakan Yıldız yaptığı açıklamada, "İki saatte yaklaşık bir metrelik su yükselmesi var. Su yükselmesi devam ediyor" dedi

Taner Yıldız: Su seviyesi yükseliyor, zaman aleyhimize işliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında su baskını sonucu mahsur kalan işçilere ulaşabilmek için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Taner Yıldız projeleri Haberi

Taner Yıldız projeleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ana hat boruları ihalesine ilişkin, "Burada yüksek performans gösteren yerli boru sanayi üreticilerimizi tebrik ediyorum, kendilerini kutluyorum. Çünkü açık bir ihaleydi. 18 firma farklı ülkelerden katılmışlardı, bu ihalede büyük bir performans göstererek boru hattının en az yüzde 80'ini Türkiye'deki sanayiciler almış oldular" dedi.


Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Ana Hat Boruları Alım Sözleşmeleri imza töreni, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev ile ihaleyi kazanan konsorsiyum bürokratların katılımıyla gerçekleştirildi.


Törende konuşan Yıldız, TANAP'ın da yer aldığı projenin dört ana halkası bulunduğunu, bunlardan ilkinin Hazar'da üretilen ve Gürcistan sınırına gelen hat, ikincisinin Gürcistan'dan gelen...