15 / 05 / 2024

taner yıldızdan türgev trafo arazisi açıklaması

taner yıldızdan türgev trafo arazisi açıklaması

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yolsuzluk operasyonuna konu olan TÜRGEV'e devredildiği ileri sürülen trafo arazileri hakkında konuştu. Yıldız, "Devredilmedi. Yolsuzluk hiçbir zaman makul olmaz." dedi...

Taner Yıldız: Türk Akımı'nı geciktiren taraf olmayacağız!

Rus doğalgazını Avrupa’ya taşıyacak olan Türk Akımı projesinde top Rusya’nın sahasında duruyor. Yıldız “Türk Akımı’nın yapılabilmesi ile alakalı son derece makul düşünüyoruz. Türkiye olarak Türk Akımı’nı geciktiren taraf olmayacağız” dedi.

Taner Yıldız: Türk Akımı projesi daha da geliştirilecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, TANAP ortağı olunmasına rağmen "Türk Akımı Projesi"nin geliştirilecek bir proje olduğunu, bununla ilgili Gazprom'la görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

Kayseri OSB Güneş Enerjisi Santrali'ni Bakan Taner Yıldız açtı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı Güneş Enerjisi Santrali’nin (GES) açılış törenine katıldı..

Taner Yıldız'dan elektrik ve doğalgazda indirim açıklaması!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin doğalgazı 6 yıl önceki fiyattan kullandığını, petrol fiyatlarının son 7 aydır düşüşe geçmesine rağmen doğalgazın 50 dolar seviyesinden satıldığını vurguladı.

Taner Yıldız: 2014 en kurak yıl oldu!

Taner Yıldız: "2014 yılı, su kaynakları açısından en kurak yılımız oldu. Su kaynaklarının Türkiye enerji üretimine yüzde 25'ler civarındaki katkısı yüzde 20'lerin altına düştü" dedi.

Taner Yıldız: İsrail gazı Türkiye'den geçmeli!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız enerji alanında Rusya ile işbirliği yapıldığında Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile ilişkilere son verilmesi gerektiği yönündeki beklentilerin yersiz olduğunu ifade etti.

Taner Yıldız doğalgaz indirimi açıklaması yaptı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz indirimiyle ilgili Gazprom yetkililerinin bugün veya yarın Türkiye'ye geleceğini belirterek, hedeflerinin ay sonuna kadar oranı netleştirmek olduğunu söyledi.

Taner Yıldız: Doğalgazda indirim vatandaşa yansımaz!

Rusya, Türkiye’ye sattığı doğalgazda yüzde 6 indirime gideceğini açıkladı. Böylece 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 417 dolardan 392 dolara geriledi. Bakan Taner Yıldız, doğalgaz indiriminin vatandaşa yaramadığını söyledi...

Taner Yıldız: Dünyaya açılan bir pazar olmayı hedefliyoruz!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Rusya arasında inşa edilmesi planlanan yeni boru hattı ile ilgili, "Proje önümüzdeki dönemde, siyasi gelişmelerle, bölgemizdeki gelişmelerle birlikte ne tür ayrıcalıklar oluşturacak, göreceğiz" dedi..

Taner Yıldız: Rüzgâr santrallarinin sayısı artacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin Avrupa'da en ucuz doğalgaz kullanan ülke olduğunu, elektrikte ise en az fatura ödeyen pazarlar arasında 3'üncü sırada yer aldığını söyledi.

Taner Yıldız: Ermenek'teki kaza afet değil kusur!

18 madencinin göçük altında kalmasına 'doğal afet' diyen maden şirketine Enerji Bakanı Taner Yıldız'dan yanıt geldi. Yıldız, "Burası bir doğal afet değil. Doğal afet tanımlaması yapmak olayı geçiştirmek anlamına gelir, kusur var" dedi

Taner Yıldız Ermenek'teki maden ocağında çalışmaları denetliyor!

Taner Yıldız, Çalışma ve Faruk Çelik ile Lütfi Elvan, Ermenek'teki maden ocağında mahsur kalan işçilerin kurtarılması için yapılan çalışmaları incelemek üzere sık aralıklarla tünelden ocağa girerek çalışmaları denetliyor.

Taner Yıldız: Karaman'daki madende sular her 2 saatte 1 metre yükseliyor!

Enerji Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan akşam saatlerinde facianın olduğu bölgeye ulaştı. Bakan Yıldız yaptığı açıklamada, "İki saatte yaklaşık bir metrelik su yükselmesi var. Su yükselmesi devam ediyor" dedi

taner yıldızdan türgev trafo arazisi açıklaması Haberi

taner yıldızdan türgev trafo arazisi açıklaması


Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yolsuzluk operasyonuna konu olan TÜRGEV'e devredildiği ileri sürülen trafo arazileri hakkında konuştu. Yıldız, "Devredilmedi. Yolsuzluk hiçbir zaman makul olmaz. Ama yolsuzluk hiç bu kadar da istismar edilmez." dedi...


Bakan Yıldız, enerji alanında 2013 yılında yaşanan gelişmeleri değerlendirmek için Ankara'da gazetecilerle bir araya geldi. Gündeme ilişkin soruları da cevaplayan Bakan Yıldız, "Yolsuzluk operasyonunun enerji sektörünü nasıl etkiledi?" sorusuna şu karşılığı verdi: 


"17 Aralık operasyonları, haklı haksız toz duman içinde ortalığın karıştığı bir tarih olarak siyaset ve ekonomi tarihine geçecek. Ben bu manada, bürokrasinin düzgün çalışan insanlarda 2014 yılında bir kısım etkilenmelerin olacağını düşünüyorum. Bir kısmı haklı bir kısmı haksız bürokrasinin yavaşlaması ile alakalı artçı tesirlerinin olduğunu görüyoruz. Emin değilseniz girmemeniz gerekiyor. Başbakanımız net ifade etti;...