18 / 05 / 2024

Tansaş hazine

Tansaş hazine

Büyükşehir, Buca Kaynaklarda boşaltılan TANSAŞ Et Entegre içindeki arıtma tesisini, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden 2 yıl süreyle devraldı. Bölgedeki çevre kirliliğin önüne geçildi. Tesis, son düzenlemelerinden sonra Hazine'ye geçti..

Yabancılara hazine taşınmaz malı satılabilir mi?

Hazine taşınmaz malları doğrudan satılabildiği gibi ihale yolu ile de satılabiliyor. Peki, yabancılar bu ihalelere katılabilir mi? Yabancılara hazine taşınmaz malı satılabilir mi? İşte yanıtı..

Satılamayacak hazine taşınmaz malları nelerdir?

Devlete ait olan kimi hazine taşınmazları, satışa çıkarılabiliyor. Buna karşın kimi hazine taşınmazlarının satışı yapılmıyor. Peki, satılamayacak hazine taşınmaz malları nelerdir? İşte satılamayan hazine taşınmazları...

Hazine arazisi satın alma dilekçe örneği!

Hazine arazisi almak için dilekçe ile taşınmaz ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat etmek gerekiyor. Peki dilekçe nasıl yazılır? İşte hazine arazisi satın alma dilekçe örneği...

Hazine arazisi satış ihaleleri nasıl yapılır?

Hazine arazisi satış ihale ilanları gazete, internet ve defterdarlık binalarının ilan tahtaları olmak üzere 3 yolla duyuruluyor. Peki, hazine arazisi satış ihaleleri nasıl yapılır?

Hazine arazisi doğrudan satış nasıl yapılır?

Hazine arazisi satışları, genel hükümlere göre satış, doğrudan satış, ve Özel Kanunlara göre satış olmak üzere üç şekilde yapılabiliyor. Peki, hazine arazisi doğrudan satış nasıl yapılır?

Hazine arazisinin tapusu nasıl alınır?

Hazine arazisi satın almak için kişilerin bir dilekçe ile mal müdürlüğüne, Defterdarlık Emlak Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyor. Peki, hazine arazisinin tapusu nasıl alınır?

Hazine arazisi nasıl alınır?

Devlete ait olan hazine taşınmazları, genel hükümlere göre satış, doğrudan satış, ve Özel Kanunlara göre satış olmak üzere üç şekilde satılabiliyor. Peki hazine arazisi nasıl alınır?

Hazine arazisi satış işlemleri!

Hazine arazi satışı için kişilerin nereye ve nasıl başvuruda bulunması gerekiyor? Hazine arazi satışı nasıl yapılır? Hazine arazisi satış işlemleri nelerdir? Hazine satış bedeli nasıl ödenir?

Hazine arazisi satış dilekçesi!

Hazine arazisi satın almak isteyen kimselerin, bir dilekçe ile taşınmaz malın bağlı bulunduğu ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğü başvurmaları gerekiyor. İşte hazine arazisi satış dilekçesi...

Hazine arazisi satışı nasıl yapılır?

Hazine taşınmazları, genel Hükümlere göre satış, doğrudan satış, ve Özel Kanunlara göre satış olmak üzere üç şekilde satılabiliyor. Peki hazine arazisi satışı nasıl yapılır? Hazine arazisi kime satılır?

Hazine arazisi kira sözleşmesi!

Milli Emlak Tebliği gereğince hazine arazisi kiralamayı isteyen kimselerin onaylanan ihale kararının kendisine bildirilmesini izleyen günden itibaren 15 gün içinde Hazine arazisi kira sözleşmesini idareye vermesi gerekiyor...

Kiralanan hazine arazisi üzerine ev yapılabilir mi?

Hazine arazileri ticari amaçlarda kullanılmak üzere; spor ve sosyal nitelikli amaçlarda kullanılmak üzere; balıkçı barınağı olarak kullanılmak üzere ve diğer amaçlarda kullanılmak üzere kiralanabiliyor. Peki, kiralanan hazine arazisi üzerine ev yapılabili

Hazine arazisi kira bedeli!

Hazine arazisi kiralamak isteyen kimseler, Defterdarlığa ya da Malmüdürlüğüne müracaat edebiliyor. Peki hazine arazisi kira bedeli ne kadardan başlıyor? Hazine arazisi kira bedeli nasıl belirlenir?

Tansaş hazine Haberi

Tansaş hazine


İzmir Büyükşehir Belediyesi, satın almak istediği Buca Kaynaklar'da TANSAŞ Et Entegre Tesisi'nin içinde bulunduğu araziden Hazine Müsteşarlığı'nın 27 milyon lira gibi yüksek bedel talebi üzerine vazgeçti. Bu arada îzmir Büyükşehir Belediyesi ile TANSAŞ arasındaki kiralama sözleşmesi de geçtiğimiz günlerde süresi dolduğu için sona erdi. O süreçte açıklama yapan Kocaoğlu, Et Entegre Tesisi'nde tüm bölgenin ihtiyacını karşılayan bir arıtma tesisinin bulunduğunu belirterek, buranın işletilmesi amacıyla Milli Emlak'a başvurduklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin başvurusunu değerlendiren Milli Emlak, 2 yıl süreyle et entegre tesislerinin güvenliğini sağlaması koşulu ile belediyenin arıtma tesisinin çalıştırma teklifini kabul etti.

TESİS HAZİNEYE GEÇTİ 


Tansaş Et Entegre Tesisi, Maliye Bakanlığı'nın son düzenlemelerinden sonra Hazine'ye geçti. Yasal düzenleme ile mülkiyeti hazineye ait olan parsellerin üzerindeki tüm tesislerinde hazineyeye devri öngörüldü. Ancak, Büyükşehir...