02 / 05 / 2024

tapu adım yanlış yazılmış

tapu adım yanlış yazılmış

Bir gayrimenkul satın alanlar tapu belgelerinde yazan isimlerinin yanlış olduğunu sonradan fark edebiliyor. Peki, tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

İşte inşaat sektörünün canlanması için atılması gereken 3 adım!

Coldwell Banker’ın Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, “İnşaat sektörünün hareketlenmesi ekonominin canlanması için 3 adım atılmalı." dedi. Gökhan Taş, "KDV yüzde 1’e, faiz yüzde 1’in altına, tapu harçları 0.5 inmeli." dedi.

Tapu alım satım masrafı hesaplama 2015!

Tapu dairesinde yapılan alım satım işlemlerin tamamlanması için belli masrafların ödenmesi gerekiyor. Bu masrafların başında tapu alım satım harcı geliyor. İşte tapu alım satım masrafı hesaplama 2015 örneği..

Kayabaşı Adım İstanbul Rezidans!

Kayabaşı Adım İstanbul Rezidans projesinde fiyatlar 498 bin liradan başlayarak değişiyor. Kayabaşı Adım İstanbul Rezidans projesinde 615 daire ve 120 ticari birim yer alıyor...

Adım İstanbul Kayaşehir fiyat listesi!

5 bin 76 metrekare alan üzerinde yükselen ve 6 bloktan meydana gelen Adım İstanbul Kayaşehir fiyat listesi kapsamında daireler 406 bin 800 liradan satışa sunuluyor.

Adım İstanbul'da fiyatlar 406 bin TL'den başlıyor!

Emlak Konut GYO ile İntaya, EYG, İntes hasılat paylaşımı ortaklığıyla Başakşehir'de hayata geçirilen Adım İstanbul'da ön satışlar başlıyor.

Kayaşehir Adım İstanbul Rezidans satış fiyatları!

Kayaşehir Adım İstanbul Rezidans satış fiyatları 406 bin 800 liradan başlayarak değişiyor. 615 konut ve 120 dükkandan oluşan Kayaşehir Adım İstanbul projesinde dairelerin teslimleri Ocak 2018 yılında yapılıyor...

Kayabaşı Adım İstanbul iletişim!

Kayabaşı Adım İstanbul iletişim için 0212 924 16 16 numaralı telefonu arayabilirsiniz Konut ve ticari birimlerden oluşan projede banka kredisiyle vade seçeneği sunuluyor.

Adım İstanbul Evleri Kayaşehir iletişim!

Toplam 16 bin 463 metrekare alanda inşa edilecek olan proje Evvel İstanbul'a yakın konumda inşa edilecek. Adım İstanbul Evleri Kayaşehir iletişim bilgileri kapsamında telefon numarası 0212 924 16 16 olarak belirlendi.

Adım İstanbul'da ön satışlar başladı!

İstanbul'un giderek merkezi haline gelen Başakşehir'de Emtek Konut GYO ile Intaya, EYS, İntes hasılat paylaşımı ortaklığıyla gerçekleştirilecek 'Adım İstanbul' Evvel İstanbul projesinin hemen yanında yer alıyor.

Kayaşehir Adım İstanbul ne zaman teslim?

Emlak Konut GYO güvencesi ile inşa edilecek olan proje toplam 16 bin 463 metrekare alanda inşa edilecek. Peki Kayaşehir Adım İstanbul ne zaman teslim?

Başakşehir Adım İstanbul'da 406 bin 800 TL'den başlayan fiyatlarla!

Başakşehir'in kalbinde yer alan 'Adım İstanbul'da ön satışlar başlıyor. Fiyatların 406 bin 800 liradan başladığı projede % 10 peşin indirimi var.

Başakşehir Adım İstanbul'da ön satışlar başlıyor!

İstanbul'un giderek merkezi haline gelen Başakşehir'de Emlak Konut GYO ile İntaya, EYS, İntes hasılat paylaşımı ortaklığıyla gerçekleştirilecek 'Adım İstanbul' Evvel İstanbul projesinin hemen yanında yer alıyor.

Adım İstanbul Başakşehir satış fiyatları!

Toplam 16 bin 463 metrekare alanda inşa edilecek olan projede 615 adet daire yer alıyor. Adım İstanbul Başakşehir satış fiyatları 406 bin 800 TL’ den başlıyor.

tapu adım yanlış yazılmış Haberi

tapu adım yanlış yazılmış

Tapuda ismim yanlış yazılmış diyenler, bu hatayı nasıl ve nereden düzeltebileceklerini merak ediyor. Tapu belgelerindeki isim yanlışlığını devir sonrasında farkedenler düzeltme işlemleri için ayrıca harç ödeyip ödemeyeceğini de sorguluyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre; Web tapudan, Alo 181 Tapu ve Kadastro Hattından başvuru yapılarak Tapu Sicili Tüzüğü’nün 74. ve 75. maddeleri ile İdarenin 2016/2  sayılı Genelgesi doğrultusunda işlemlere yön veriliyor. Peki, tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

Ana veya yardımcı siciller üzerindeki düzeltmeler ile ilgili Madde 74 ne diyor?

MADDE 74 – (1) Kütük, yevmiye defteri ve yardımcı sicillerde, belgelere aykırı basit yazım hatası yapıldığının tespit edilmesi hâlinde, müdür tarafından nedeni düzeltmeler sicilinde açıklanarak, re'sen düzeltme yapılır. 

(2) İstem belgesinde yapılan yanlışlık veya eksiklik düzeltilerek belgenin uygun bir yerine yazılmak...