07 / 05 / 2024

tapu belgesinde tarım arazisi vasfının değiştirilmesi

tapu belgesinde tarım arazisi vasfının değiştirilmesi

Tapu belgesinde tarım arazisi olarak kayıtlı taşınmaz malın tapudaki vasfının değiştirilmesi için ne yapılması gerekli? Tarım arazisi vasfından nasıl çıkarılır? İşte tapuda yapılacak vasıf değişikliği işlemleri...

Hazineye ait tarım arazilerinin satışı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Hazineye ait tarım arazilerinin satış ve tescili ile 5403 sayılı Kanun İstisnasına dair duyuru yayımladı.

Tarım arazilerine tapu harcı muafiyeti getirildi mi?

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde., Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce yapılan basın açıklamasında, tarım arazilerine tapu harcı muafiyeti getirildiği bildirildi. Yapılan açıklama da, son başvuru tarihinin 15 Mayıs 2016 tarihinde sone erecek.

Yabancı gerçek kişilerin tarım arazisi edinimleri hakkında duyuru!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Yabancı gerçek kişilerin tarım arazisi edinimleri hakkında duyuru yayımlandı. İşte yayımlanan duyurunun tam metni...

Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi hakkında duyuru tapu bölge müdürlüklerine gönderildi!

5403 sayılı "Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu"nda tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi hakkında duyuru 4 Kasım'da Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girmişti. Tarım arazilerinin intikali halinde yapılan değişiklikler tapu bölge müdü

Miras yoluyla tarım arazilerinin bölünmesi hakkında genelge tam metni!

5406 sayılı Kanun Uygulamaları hakkında genelge, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüklerine gönderildi. İşte miras yoluyla tarım arazilerinin bölünmeleri hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı genelge tam metni..

Tarım arazilerinin kadastro çalışmalarına yeni düzenlemeler geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bağlı kuruluşu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce, kadastro çalışmalarında tarım arazilerinde ne yönde işlem yapılması gerektiğine açıklama getiren yönetmelik değişikliğine gidildi.

Tarım arazilerinde kadastro yeniliği!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce de bu paralelde, kadastro çalışmalarında tarım arazilerinde ne yönde işlem yapılması gerektiğine açıklama getiren yönetmelik değişikliğine gidildi. İşte değişen o madde..

Tarım arazilerinin kadastro çalışmalarına yeni düzenleme geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bağlı kuruluşu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce, kadastro çalışmalarında tarım arazilerinde ne yönde işlem yapılması gerektiğine açıklama getiren yönetmelik değişikliğine gidildi.

Tarım arazilerinde mülkiyeti aktarıcı işlem yapılması!

Tarım arazilerinde mülkiyeti aktarıcı işlem yapılması ile ilgili esaslar, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı tarafından 5403 s. Kanun Uygulamaları hakkında yayımlanan genelge kapsamında açıklanıyor...

Tapu belgesinde fotoğraf yoksa ne olur?

Tapu belgesi Tapu Müdürlükleri tarafından düzenleniyor. Tapu belgesinin düzenlenmesi için Tapu Müdürlüğüne başvuru yapılması gerekiyor. Tapu Müdürlüklerinde düzenlenen tapu belgesinde fotoğraf olmayabiliyor. Peki, tapu belgesinde fotoğraf yoksa ne olur?

Tarım arazisi satılamayacak durumlar!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan düzenlemelere göre tarım arazilerinde oluşmuş hisselerin üçüncü şahıslara satılması devredilmesi veya rehin edilmesi yasaklanıyor. İşte tarım arazisi satılamayacak durumlar..

Bölünemez büyüklükteki tarım arazisi nedir?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından alınan karara göre 25 Şubat 2014 tarihi itibarıyla tarım arazilerinde bölünemez büyüklüklerin altında bir parsel oluşturulamıyor. Peki, bölünemez büyüklükteki tarım arazisi nedir?

Temkaş İnşaat Taahhüt Turizm Otelcilik Gıda Tarım Hayvancılık İthalat ve İhracat Anonim Şirketi kuruldu!

Temkaş İnşaat Taahhüt Turizm Otelcilik Gıda Tarım Hayvancılık İthalat ve İhracat Anonim Şirketi, Sıtkı Temel tarafından 400 bin TL'lik sermaye bedeli ile 27 Mart'ta kuruldu.

tapu belgesinde tarım arazisi vasfının değiştirilmesi Haberi

tapu belgesinde tarım arazisi vasfının değiştirilmesi

Tarım arazisi vasfından nasıl çıkarılır?

Tapu belgesi üzerinde yapılacak vasıf değiştirme işlemi "cins değişikliği" kapsamında yapılıyor. Örneğin tapuda tarım arazisi olarak kayıtlı malın tapudaki vasfının değiştirilmesi için cins değişikliği için tapu müdürlüğüne başvuruda bulunulması gerekiyor.


Ancak, her istenilen durumlarda vasıf değişkliği yapılmıyor. Tapudaki cinsin değiştirilebilmesi için, gerçekte de ilgili taşınmaz mal üzerinde değişikliğin meydana gelmiş olması gerekiyor.


Örneğin gayrimenkulünüzün bağ, bahçe, tarla vasıflarından birine sahip olduğunu düşünelim. Bu gayrimenkulünüzün 1/1000 ölçekli imar planı içinde kalması ve yapılaşmaya açık bir fonksiyona sahip olması halinde; tapuda vasıf değişikliği yapılabiliyor. Aksi halde tapuda cins değişikliği işleminin yapılması söz konusu olmuyor.


Tarım arazisi vasıf değişikliği..

Yukarıda da belirttiğimiz gibi tarım arazisi vasfı taşıyan gayrimenkulünüzü arsaya dönüştürmek istediğiniz takdirde öncelikle "arsa" niteliğini kazanmış olması gerekiyor.


1/1000 ölçekli imar planı hükümleri...