17 / 05 / 2024

tapu beyannamesi vermek

tapu beyannamesi vermek

Tapu beyannamesi, gayrimenkulün mülkiyet hakkı alındığı zaman belediyeye veriliyor. Beyannamenin taşınmaz mala sahip olunan yıl sonuna kadar verilmesi gerekiyor. Peki, tapu beyannamesi nasıl verilir? İşte yanıtı..

Tapu beyannamesi örneği!

Bir taşınmaz mal satın aldığınızı düşünelim. Emlak vergisi mükellefi olarak ise öncelikle belediyeye yıl sonuna kadar beyanname vermeniz gerekiyor. İşte belediyeye verilen tapu beyannamesi örneği...

e-Devlet’ten tapu beyanı nasıl yapılır?

Kişilerin sahip oldukları taşınmazları ilgili kurumlara bildirmesine tapu beyanı denir. Peki e-Devlet’ten tapu beyanı nasıl yapılır? Tapu beyanı için hangi evraklar gerekir? Tapu beyannamesi nasıl yapılır? İşte detaylar…

Ev aldıktan sonra beyanname verme süresi nedir?

Yeni gayrimenkul sahiplerinin sorumlulukları arasında emlak beyannamesi vermek de yer alıyor. Beyanname için verilen sürenin kaçırılmaması gerekiyor. Peki, ev satın aldıktan sonra beyanname süresi nedir?

65 yaş üstü, kira geliri beyannamesi vermek zorunda değil!

65 yaş üstü kişiler için; beyanname verme süreleri de, tahakkuk edecek vergilerin ödeme süreleri de, sokağa çıkma yasağının sona ereceği günü takip eden 15’inci günün sonuna kadar uzatıldı.

Borç karşılığı verilen tapu nasıl geri alınır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Rahmetli babam tapu üzerindeki 4 katlı binayı baskıyla vermek zorunda kalıyor. Borç, mülkiyetin 5’te 1’i bile değil ve tapuda işlem yapılırken hiç bir ücret ödenmiyor. Dekont vs de yok. Biz bu tapumuzu nasıl geri alırız?' sorusunu yanıtladı.

Ayda 367 TL'den fazla kira alanlar dikkat!

2018'de aylık 367 lira üstünde kira geliri elde ettiyseniz kira beyannamesi vermek zorundasınız. Kira gelirlerine ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamelerinin 25 Mart akşamına kadar verilmesi gerekiyor...

Pamukkale Belediyesi vatandaş için tapu veznesi kurdu!

Denizli Pamukkale Belediyesi, tahakkuk-tahsilat ve beyan sureti vermek gibi işlemleri için belediyeye gelerek zaman kaybetmelerini önlemek adına, Tapu Kadastro Müdürlüğü’ne vezne kurdu.

4 soruda tapu harcı pişmanlık beyannamesi!

Eksik tapu harcı ödeyen kimseler, tapuda pişmanlık beyanı vererek, vergi cezası ödemekten kurtulabiliyor. Peki tapu harcı pişmanlık beyannamesi ne zaman verilir? Tapu harcı pişmanlık zammı ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Tapu harcı pişmanlık beyannamesi 2017!

Gayrimenkullerin tapu devir işlemleri sürecinde gerçek değeri beyan etmeyip pişman olan kimseler Maliye farketmeden beyanname ile yanlışlığı düzeltebiliyor. İşte tapu harcı pişmanlık beyannamesi 2017..

Gayrimenkul alımlarında tapu işlemleri nasıl yapılır?

Gayrimenkul alımına karar vermek işin önemli bir aşaması olsa da, eğer bu konuda tecrübeli biri size yardım etmiyorsa tapu işlemleri içinden çıkılmaz bir hal alabilir. Çünkü tapu işlemleri için tapu dairesine gittiğinizde karmaşık bir süreç sizi bekliyor.

Kira beyannamesi son gün 2016!

Konut ve işyerini 2015 yılında kiraya vererek gelir elde eden kimseler öncelikle beyanname vermek zorunda oluyor. Beyanname verme dönemi 1 Mart'ta başladı. Peki, kira beyannamesi son gün 2016 ne zaman?

Emlak vergisi beyannamesi her yıl verilir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödeniyor. Vergi için mükellefler beyanname vermek ile mükellef oluyor. Peki, emlak vergisi beyannamesi her yıl verilir mi?

Tapu satış bedeli düzeltme işlemleri!

Tapuda yapılan yanlış beyanın tespiti halinde aradaki fark üzerinden ceza kesiliyor. Bu cezayı ödemek istemeyenler pişmanlık beyannamesi verebiliyor. İşte tapu satış bedeli düzeltme işlemleri..

Sultangazi'de tapu sorunuyla ilgili bilgi verildi!

Sultangazi Merkez Habibler Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetimi, mahallenin Tapu sorunuyla ilgili bilgi vermek üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonunu ziyaret etti.

tapu beyannamesi vermek Haberi

tapu beyannamesi vermek

Tapu beyannamesi nasıl verilir?

Tapu beyannamesi, gayrimenkulün mülkiyet hakkı alındığı zaman belediyeye veriliyor. Beyannamenin taşınmaz mala sahip olunan yıl sonuna kadar verilmesi gerekiyor. 


Örneğin taşınmaz mala 2014 Temmuz ayında sahip olan kişinin, Aralık 2014 tarihine kadar belediyeye giderek emlak beyanında bulunması gerekiyor. 


Tapu beyannamesini zamanında bildirmeyen kimselere ikinci derece usulsüzlük cezası kesiliyor. Bildirimin süresinde yapılmaması vergi ziyaına neden olmuşsa, vergi ziyaı cezası da kesiliyor. 


Geç bildirim fiili, hem usulsüzlük hem de vergi ziyaı cezasının gerektirdiğinden, usulsüzlük cezası ile vergi ziyaı cezası mukayese ediliyor ve tutar itibariyle fazla olan ceza kesiliyor.


Vergi ziyaı, usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında indirme 

Madde 376 – (Değişik : 22/7/1998 - 4369/17 md.) 

İkmalen, re'sen veya idarece tarh edilen vergi veya vergi farkını ve aşağıda gösterilen indirimlerden artakalan vergi ziyaı, usulsüzlük ve...