01 / 05 / 2024

Tapu harcı indirimleri 2017

Tapu harcı indirimleri 2017

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen düzenlemeyle tapu harcı yetkisi Bakanlar Kurulu'na verilmişti. Kurul tapu harcını binde 15'e indirdi. İşte Bakanlar Kurulu Kararı..

Tapu harcı ve KDV indirimleri devam edecek mi?

Bursa iş dünyası 2020 için iyimser bir öngörüde. İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, ''2019’da başlayan tapu harcı ve KDV indirimlerinin 2020’de sürmesi gerektiği kanaatindeyiz'' diye konuştu.

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi için son 10 gün!

Devletin konut alımlarında KDV ve tapu harcı indirimleri yıl sonunda son bulacak. Konutta 50 bin TL’yi aşan indirimleri kaçırmamak için son 10 güne girildi...

Konutta KDV ve tapu harcı indirimleri için son 13 gün!

Konut satışları Kasım ayında arttı ve toplam 138 bin 372 konut satıldı. Konut pazarında yılın ilk yarısındaki durgunluk ikinci yarıda telafi edildi. Konut satışlarının artmasına etki eden KDV ve tapu harcı indirimi için son 13 gün....

Konutta KDV ve tapu harcı indiriminde son 15 gün!

Konut satışlarında geçerli tapu harcı ve KDV indirimleri süresi 31 Aralık'ta sona erecek. KDV indirimi ile ilgili konuşan İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Konutta hiçbir zaman bu kadar fırsat aynı anda sunulmadı. Ev alacaklar bu teşvikleri kaçırmamalı" dedi..

Konutta son fırsatlar! KDV ve tapu harcı indirimleri yıl sonunda bitiyor!

Konut piyasasında kredi faizlerinde düşüş yaşanması ile hareketlenme başladı. Şu anda düşük faizin yanı sıra KDV ve tapu harcı indirimleri de konut maliyetlerini oldukça aşağı çekiyor.Fakat bu indirimler için sayılı günler kaldı...

KDV, tapu harcı ve faiz indirimleriyle sektör canlanacak!

GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, sektörde yaşanan dönemsel dalgalanmayı KDV, tapu harcı ve faiz indirimleri gibi önemli iyileştirmelerin katkısıyla aşacaklarını dile getirdi. 

Tapu harcı indirimi devam etmeli!

Altın Emlak'ın Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, 30 Eylül tarihinde sona erecek olan konut ve işyerlerindeki tapu harcı indirimi ve konut teslimlerindeki KDV indirimleri yılsonuna kadar uzatılması gerektiğini söyledi.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi tapu harcı!

Kat karşılığı sözleşmesinin tapuya şerh edilmesi tarafların isteğine bağlı oluyor. Sözleşmesinin şerhi için tapu harcının ödenmesi gerekiyor. İşte, kat karşılığı inşaat sözleşmesi tapu harcı!

İfraz işleminde tapu harcı 2015!

Tapu sicil kütüğünde tek bir parça olan taşınmazın birden fazla parçaya ayrılması bölünmesi işlemine ifraz deniyor. İfraz işlemi için tapuda istenen ücretin ödenmesi gerekiyor. İşte, ifraz işleminde tapu harcı 2015!

Tapu harcının elektronik ortamda tahsilatı!

Tapu Harcı ve Damga Vergisi ile Döner Sermaye Hizmet Bedelinin Elektronik Ortamda Tahsilatı Usulü hakkında genelge kapsamında tapu harcının elektronik ortamda tahsilatının nasıl yapılacağı açıklanıyor. İşte ödeme şekli..

Trampa işleminde tapu harcı ne kadar?

Tapuda trampa işlemlerinin gerçekleşebilmesi için gerekli belgelerin temini ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, trampa işleminde tapu harcı ne kadar?

Kat mülkiyeti tapu harcı 2015!

Anagayrimenkuldeki bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti deniyor. Kat mülkiyetinin kurulabilmesi için gereken belgeler ile tapu dairesine müracaat ediliyor. Peki, kat mülkiyeti tapu harcı 2015 ne kadar?

Ölünceye kadar bakma akdi tapu harcı!

Bir taşınmaz malın mülkiyetinin devri karşılığında bir kimsenin diğer birini ölünceye kadar bakıp görüp gözetmeyi taahhüt ettiği sözleşme ölünceye kadar bakma akdi oluyor. Peki, ölünceye kadar bakma akdi tapu harcı ne kadar?

Tapu harcı indirimleri 2017 Haberi

Tapu harcı indirimleri 2017

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen yeni düzenlemeyle, Bakanlar Kurulu'na, tapu harcı oranları ile inşaat sürecinde imzalanan sözleşmelerden alınan Damga Vergisi oranlarını farklı oranlarda belirleme yetkisi verilmişti.


Bakanlar Kurulu bu yetkisini kullanarak Resmi Gazete'de Karar yayımladı. 


Bakanlar Kurulu'nun 488 Sayılı Damga Vergisi Kanununa Ekli (1) Sayılı Tabloda Yer Alan Bazı Kağıtlara İlişkin Damga Vergisi Oranları ve 492 Sayılı Harçlar Kanununa Bağlı (4) Sayılı Tarifede Yer Alan Bazı İşlemler Üzerinden Alınan Harçlar ile Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu Kesintisi Hakkında Kararı gereğince, tapu harcı binde 15'e indirildi.


Bu oran 30 Eylül 2017 tarihine kadar (bu tarih dahil) uygulanmak üzere geçerli olacak. Ayrıca yeni tapu harcı konut ve işyerlerinde (kat irtifakı tesis edilmiş olanlar dahil) devirlerinde uygulanacak.


Örneğin değeri 300 bin TL olan bir daire için...