29 / 04 / 2024

Tapu harcı işlemleri 2015

Tapu harcı işlemleri 2015

Tapu müdürlüklerinde gerçekleştirilen hizmet karşılığında, alıcı ve satıcı tarafından tapu masrafı olarak bilinen tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu harcı nereye yatırılır?

Miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan taşınmazlarda bazı durumlarda tapu intikal işlemleri yapılır. Bu işlem, mirasın mirasçılara devredilmesidir. Belirli aşamalarla gerçekleşen bu işlemde dikkate alınması gereken bazı unsurlar vardır. Peki miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Düşük tapu harcı ödemek için sakın bu yolu denemeyin! Gayrimenkul sahipleri dikkat ağır yaptırımı var!

Gayrimenkul alım satım işlemleri sırasında bir miktar tapu harcı ödemesi yapılıyor. Ödenmesi yasal bir zorunluluk olan tapu harcının oranı zaman zaman değişebiliyor. Peki, düşük tapu harcı ödemek için ne yapılmalı? İşte detaylar...

Tapu intikal işlemleri nelerdir?

Tapu intikal işlemleri, miras hukukunda önem arz eden terimlerden biridir. Dolayısıyla bazı hukuki süreçlerde pek çok kişinin araştırdığı ve öğrenmek istediği kavramlardan biridir. Peki tapu intikal işlemleri nedir, nasıl yapılır ve kimler bu işleme dahil olur? İşte tüm ayrıntılar...

Ev tapu devir işlemleri nasıl yapılır?

Tapu devir işlemleri için belirlenen bazı kriterler bulunmaktadır. Kişi veya kişiler bu kriterleri yerine getirdikleri zaman tapu devri gerçekleşir. Peki Ev tapu devir işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Son 5 yıl içinde tapu harcı ödeyenler dikkat! Fazladan ödenen tapu harcı geri alınabilir mi?

Gayrimenkul alım satım işlemleri gerçekleştirilirken ödenmesi gereken tapu harcı, kimi zaman fazla hesaplanarak kişilerin yüksek miktarlar ödemesine sebep olabiliyor. Peki, tapu harcını fazla ödeyenler ne yapacak? Bu ödeme geri alınabilir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tapu masrafları 2022 ne kadar? Tapu harcı hesaplama örnekleri

2022 yılında tapu alım satım işi olanlar, devir için belli tutarlarda masraf ödüyor. Ev, arsa, arazi ve işyeri gibi gayrimenkullerin tapu devir işlemleri, tapu dairelerinde gerçekleşiyor. Peki tapu masrafları 2022 ne kadar? İşte tapu harcı hesaplama örnekleri...

Tapu işlemleri için hangi belgeler gerekli?

Tapu devir işlemleri sırasında kurumlar tarafından birçok belge talep ediliyor. Bu belgelerin eksik olması durumunda ise tapu işlemleri gerçekleştirilmiyor. İşte tapu işlemleri sırasında talep edilen belgeler...

Utopia World Hotel'in satış işlemleri başlatıldı!

Utopya Turizm İnşaat'ın sahibi olduğu Antalya İli Alanya İlçesinde bulunan Utopia World Hotel'in tapu devri işlemleri başlatıldı. 

KİPTAŞ'ta tapu devri işlemleri 14 Eylül'de başlıyor!

KİPTAŞ, tapu devri işlemleri için açıklama yaptı. Açıklamada, tapu devri işlemlerinin 14 Eylül Pazartesi günü başlayacağı belirtildi.

Tapu işlemleri 2020'de nasıl yapılacak?

Gayrimenkul satış işlemlerinde hem alıcı hem de satıcının devlete ödenen harca ''tapu harcı'' deniyor. Tapu harcı işlemlerinin 2020 yılında nasıl yapılacağı merak ediliyor. 

Tapu işlemleri için hangi evraklar gerekli?

Tapu devir işlemleri tapu dairelerinde yapılıyor. Peki tapu işlemleri için hangi evraklar gerekli? Tapu randevusu nasıl alınıyor? İşte merak edilen tüm detaylar...

Tapu işlemleri 2019'da nasıl yapılacak?

Gayrimenkullerin alım satım işlemine konu olması durumunda tapu devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapu işlemleri 2019'da nasıl yapılacak? Ne kadar masraf ödenecek?

Kentsel dönüşüm tapu harcı iade işlemleri 2018!

Kentsel dönüşümde alınan gayrimenkuller için ödenen tapu devir harçları geri alınabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl alınır? İşte kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi işlemleri..

Tapu harcı işlemleri 2015 Haberi

Tapu harcı işlemleri 2015

Tapu harcı nereye yatırılır?

Tapu müdürlüklerinde gerçekleştirilen hizmet karşılığında, alıcı ve satıcı tarafından tapu masrafı olarak bilinen tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Tapu harcı, satışa konu olan gayrimenkuller için Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen oran üzerinden hesaplanıyor. 


Mevcut uygulamada tapu harcı, alıcı ve satıcı için ayrı ayrı olarak hesaplanmakta olup konut satış değeri üzerinden binde 20 oranında tahsil ediliyor. 


Ayrıca, tapu işlemlerinin gerçekleşebilmesi için , tapu harç parasının yanı sıra döner sermaye ücretlerinin de ödenmesi gerekiyor.


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2015 yılı Tarifesine göre yüzde 10,11'lik yeniden değerleme oranı ile tapu döner sermaye bedeli; 82,50 TL oldu. 


Tapu harcı nereye yatırılır?

Tapu harçları Tapu Müdürlüğü’nün anlaşmalı olduğu bankalara yatırılabiliyor. Tapu bedeli için ödenecek tutar ile ödemelerin yapılması gereken banka bilgileri Tapu Müdürlüğü tarafından mesaj yolu ile...