19 / 11 / 2024

tapu hibesi

tapu hibesi

Tapu dairesinde yapılacak müracaat sonrasında gerekli belgelerin de teslim edilmesi ile hibe işlemi gerçekleşebiliyor. Ancak hibe işlemini herkes yapamıyor. Peki, tapu hibe işlemini kimler yapabilir?

Tapuda hibe harç oranı 2016!

Taşınmaz malların tapusu satış yolu ile devredilebildiği gibi hibe yoluyla da devredilebiliyor. Peki, tapu hibesi için ne gerekir? Tapuda hibe harç oranı 2016 nedir?

Tapu hibesi nasıl olur?

Herhangi bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine hibe deniyor. Peki, tapu hibesi nasıl olur? Tapu hibesi harcı ne kadar?

Tapuda hibe harç oranı 2016!

Taşınmaz malların tapusu satış yolu ile devredilebildiği gibi hibe yoluyla da devredilebiliyor. Peki, tapu hibesi için ne gerekir? Tapuda hibe harç oranı 2016 nedir?

Konut hibe harcı 2016!

Tapu satışı ve tapu hibesi için ayrı oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, 2016 yılında gerçekleşecek konut hibe işlemi için ne kadar harç ödemesi yapılır? Konut hibe harcı 2016 ne kadar?

Konut hibesi için gerekenler!

Konut hibesi, mal sahibi tarafından herhangi bir bedel alınmadan tapu devir işlemlerinin yapılması olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konut nasıl hibe edilir? İşte konut hibesi için gerekenler..

Ev hibesi ne kadar?

Tapu hibe işlemi, genellikle akrabalık ilişkisi bulunan kimseler tarafından gerçekleşiyor. Peki, bir eviniz olduğunu ve hibe etmek istediğinizi düşünelim. Peki, ev hibesi ne kadar?

Tapu hibe harcı 2015!

Tapu dairesinde gerçekleşen taşınmaz mülkiyeti devir işlemleri bir bedel karşılığında olabildiği gibi, bir bedel almaksızın da yapılabiliyor. Bu tür devir işlemine tapu hibesi deniyor. Peki, tapu hibe harcı 2015 ne kadar?

Bedelsiz tapu devir işlemleri!

Gayrimenkul sahipleri, taşınmazını bedelsiz olarak bir başkasına devredebiliyor. Tapu hibesi olarak da ifade edilen bedelsiz tapu devri işlemi, tapu dairesinde yapılıyor. İşte bedelsiz tapu devir işlemleri...

Tapu hibesi nasıl olur?

Herhangi bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine hibe deniyor. Peki, tapu hibesi nasıl olur? Tapu hibesi harcı ne kadar?

2012 yılında en çok tapu işlemi İstanbul'da yapıldı!

2012 yılında Türkiye'de toplam 6 milyon 190 bin tapu işlemi yapılırken, İstanbul işlemin en çok yağıldığı il oldu...

Tapu işlemleri hızlanınca, Hazine kasasına 4,6 milyar TL girdi!

2012 yılında Tapu Kadastro Bilgi Sistemi'nin devrip, tapu dairelerindeki İşlemlerin hızlanmasıyla satışlar arttı. 6,2 milyon işlemden elde edilen 4,6 milyar TL harç geliri Hazine kasasına girdi...

Tapu Mevzuatına Giriş eğitimi Lal Akademi tarafından düzenlendi!

Lal Akademi tarafından düzenlenen “Tapu Mevzuatına Giriş” eğitimi, sektör temsilcilerinin katılımı ile Ankara’da gerçekleştirildi

KİPTAŞ'ın 2013 yılı itibariyle tapu verilen projeleri hangileri?

Kiptaş internet sitesinde yaptığı açıklamayla 2013 yılı itibariyle tapu verilmeye başlanan bölge ve projelerini açıkladı...

Lal Akademi Ankara'da tapu mevzuatına giriş eğitimi verdi!

Lal Akademi tarafından düzenlenen “Tapu Mevzuatına Giriş” eğitimi, sektör temsilcilerinin katılımı ile Ankara’da gerçekleştirildi...

Adapazarı Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet iddiasına yönelik soruşturma!

Adapazarı Tapu Müdürlüğü'nde ''rüşvet'' iddiasına yönelik soruşturma kapsamında tapu müdürü tutuklandı, 2 kamu görevlisi 20'şer bin lira kefaletle serbest bırakıldı

tapu hibesi Haberi

tapu hibesi

Tapu hibe işlemini kimler yapabilir?

Hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık alınmaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak tanımlanıyor.


Tapu dairesinde yapılacak müracaat sonrasında gerekli belgelerin de teslim edilmesi ile hibe işlemi gerçekleşebiliyor. Ancak hibe işlemini herkes yapamıyor.


Peki, tapu hibe işlemini kimler yapabilir? Tapu hibe işlemini kimler yapamaz?


Reşit ve mümeyyiz olmayan kişiler kanuni temsilcilerinin (veli veya vasinin) izni ile dahi bağış yapamazlar. 


Vasi, vesayeti altındaki kimsenin malını bağışlayamaz. Anne-baba da velayetleri altındaki küçüğün malını satabildiği halde bağışlayamaz.


İstenen Belgeler

1) İşleme konu taşınmaz mala ait, tapu senedi, yoksa taşınmaz malın ada ve parsel numarasını belirtir belge veya malikin sözlü beyanı,


2) Tarafların fotoğraflı nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat kimliği ile vesikalık fotoğrafları, T.C. Kimlik ve vergi numarası,


3) İşlem taraflarında temsilci sıfatıyla katılan...