02 / 05 / 2024

tapu hissesi

tapu hissesi

Hisseli tapuların devri için, tüm hissedarların onay vermiş olması gerekiyor. Hisse devri için ise yine diğer hissedarların önalım hakkını kullanıp kullanmayacakları soruluyor. Peki, hisse devri masrafları 2016 ne kadar tutar?

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Hakkınızı kaçırmamak için mutlaka bunu yapın!

Hisseli tapu sahiplerinin beklediği haber geldi. Evde hissesi olanlar, ev satıldığında hakkını nasıl alabilir? İşte merak edilen bu sorunun yanıtı…

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapu, birden çok kişinin gayrimenkulde hakkı olduğunu belirten bir tapu türüdür. Bu tür tapuda, herkesin hissesi bellidir. Hisseli tapuya sahip olan bazı kişiler başka birine satışının olup olmadığını merak ediyor. Peki hisseli tapu dışarıdan birine satılabilir mi?

Hisseli tapu bağışı için gerekenler!

Tapu bağış işlemi, mülkiyetin tamamı için söz konusu olabildiği gibi, hissesi için de yapılabiliyor. Peki, hisseli tapu bağışı için gerekenler neler?

Hisseli tapu bağışı nasıl yapılır?

Tapu bağışı, mülkiyetin tamamı için söz konusu olabildiği gibi, hissesi için de yapılabiliyor. Peki, hisseli tapu bağışı nasıl yapılır? Hisseli tapu bağışı için ne gerekir?

Tapu hissesi nasıl bölünür?

Hisseli tapu; bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği, resmi belge olarak tanımlanıyor. Peki, tapu hissesi nasıl bölünür?

Tapu hisse devir işlemleri!

Hisseli tapu, bir mülkiyetin sahibi olan ortaklarının isimlerinin ve sayılarının belirtildiği tapu çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Tapu hissesi satışı ve devri mümkün. İşte, tapu hisse devir işlemleri!

Tapu hissesi nasıl devredilir?

Gayrimenkule birden fazla kimsenin sahip olması durumuna hisseli tapu deniyor. Peki, tapu hissesi nasıl devredilir? Tapu hissesi için gereken belgeler neler?

Lal Akademi Tapu Mevzuatına Giriş eğitimi 19 Ocak’ta Ankara'da!

Gayrimenkul sektörünü bilgilendirmeyi amaçlayan Lal Akademi, “Tapu Mevzuatına Giriş” eğitimini 19 Ocak’ta Ankara’da gerçekleştirecek

Lal Akademi tarafından Tapu Mevzuatına Giriş Eğitimi veriliyor!

Lal Akademi tarafından 19 Ocak 2013 tarihinde Ankara Swissotel'de Tapu Mevzuatına Giriş Eğitimi düzenlenecek...

Tapu üzerinden yapılacak işlemler SMS ile bilgilendirilecek!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, dolandırıcılık olaylarını engellemek için, tapu üzerinden yapılacak işlemlerde vatandaşı SMS ile ücretsiz olarak uyaracak...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü SMS ile vatandaşı uyaracak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, dolandırıcılara fırsat vermemek için tapu üzerinde yapılacak işlemlerde vatandaşı SMS ile uyaracak...

Tapu harcından elde edilen gelir yaklaşık yüzde 6 azaldı!

Bu yılın 3. çeyreğinde konut satışlarının bir önceki çeyreğe göre düşmesi nedeniyle tapu harcından elde edilen gelir de yaklaşık yüzde 6 azaldı

Tapu sahipleri mezarlıkları en ucuz 50 bin TL'ye satıyor!

İstanbul Mezarlıklar Müdürlüğü, mezarlıklarada tapulu olanlar hariç yeni gömü yapılmasına izin vermiyor. Tapu sahiplerinin mezarlarına istedikleri fiyatlar dudak uçuklatıyor.Zincirlikuyu’da iki mezar yeri 550 bin TL’den satışa çıktı

tapu hissesi Haberi

tapu hissesi

Gayrimenkullerin kime hangi oranda ait olduğu, tapu belgeleri üzerinde belirtiliyor. Tapu belgelerinin kayıtları Tapu Müdürlüğünde tutuluyor.


Kimi taşınmaz malların sahibi tek olabilirken, kimi taşınmaz malların sahibi birden fazla olabiliyor. Bu tapular hisseli tapu olarak karşımıza çıkıyor.


Hisseli tapuların devri için, tüm hissedarların onay vermiş olması gerekiyor. Hisse devri için ise yine diğer hissedarların önalım hakkını kullanıp kullanmayacakları soruluyor.


Peki, tapu hisse devri için ne gerekir? Tapuda hisse devri masrafları 2016 ne kadar tutar?


Hisse devri için gerekenler

- Temlik edilecek paya isabet eden veraset ve intikal vergisi ilişiğinin kestirildiğine dair vergi dairesinden alınmış belge.

- Tarafların fotoğraflı nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat kimliği ile vesikalık fotoğrafları, T.C. Kimlik ve vergi numarası,

- İşlem taraflarında temsilci sıfatıyla katılan var ise, temsile ilişkin belge.


Tapuda hisse devri masrafları 2016

Hisse...