03 / 05 / 2024

tapu indirim

tapu indirim

Akça Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akça, tapu harcında indirim kararını değerlendirdi. Akça, uygulamanın hem satıcı hem de alıcıya rahat nefes aldıracağını söyledi.

Emlak Konut GYO'da ticari üniteler e-ihale usulü ile şimdi satışta! Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), birçok ilde ve projede yer alan ticari birimlerini satışa çıkardığını açıkladı. Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim yapılacak satışlarda tapu hemen teslim edilecek. 

Sinpaş'tan üç ayrı projede indirim fırsatı!

Sinpaş’tan tam üç ayrı projede bu ayın sonuna kadar geçerli hemen teslim ve hemen tapu avantajları sunan, indirim kampanyası başladı. 

Tapu harçlarında indirim yapılmalı!

Tapu harçlarının inşaat sektörünün önündeki en büyük engel olduğunu söyleyen Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, konut satışlarındaki tapu harcının indirime gidilmesi yönünde çağrıda bulundu.

Banka ve tapu işlemlerinde düşük faiz yoğunluğu!

Koronavirüs salgını sürecindan sonra yeni normale geçiş süreciyle birlikte konut kredilerindeki indirim konuta olan talebi artırdı. Konut satışında yaşanan yoğunluk sebebiyle, banka ve tapu işlemleri uzuyor...

KDV ve tapu harçlarındaki indirim konut satışını etkiledi!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 2019 yılında gerçekleştirilen konut satış istatistiklerini değerlendirdi. Makbule Yönel Maya, “Tapu harçlarının Ocak ayında artacağı beklentisiyle müteahhitlerin çoğu tapu devirlerini Aralık ayında yapmışlar.” dedi…

2020'de ev alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

2020 yılında ev alma hayali gerçek olanlar tapudaki devir işlemi için ne kadar tapu harcı ödeyecek? Tapu harcı indirimiyle ne kadar, indirim bittikten sonra ne kadar harç ödenmesi gerekecek? İşte tapu harçları 2020...

Greenist’te yılbaşına özel yüzde 15 indirim!

Saray Grup imzası ile hayata geçirilen Greenist, yeni yılı çok özel bir kampanya ile karşılıyor. Projeden ev almak isteyenlere, 31 Aralık’a kadar geçerli KDV ve tapu indirimine ek olarak, peşin alımlarda liste fiyatı üzerinden yüzde 15 indirim fırsatı sunuluyor...  

Ali Özsoy: Tapu harçlarında indirim yapılmalı!

Gayrimenkul alım-satımlarında alınan tapu harcıyla ilgili önemli değişiklikler getiren yasa teklifi ile ilgili değerlendirme yapan Alanya Emlakcılar Derneği başkan yardımcısı Ali Özsoy, tapu harçlarında indirim yapılmaması halinde sektörün olumsuz etkileneceğini söyledi...

Tapu harçlarında yeni hedef 16 milyar TL!

Emlak uzmanı Özelmacıklı, “Tapu harçlarından elde edilecek olan gelirleri incelediğimizde 2019 hedefine yakın bir harç geliri belirlendiğini görüyoruz. Tapu harçlarında sağlanan yüzde 25 indirim ve satışların düşmesi sonucunda 2019 yılı hedefi 16 milyar 433 milyon 598 bin lira" dedi...

Tapu harcı indirimi ne zaman sona erecek?

KDV ve tapu harcı indirimlerinin süresi 31 Mart 2019 tarihinde dolmuştu. Ancak daha sonra bu indirim uzatılmıştı. KDV ve tapu harcında indirim uygulaması ne zaman sona erecek? 

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi ne zaman bitiyor? 

KDV ve tapu harcında indirim uygulaması ne zaman sona erecek? Konut satışlarında KDV oranı yüzde 8, tapu harçlarında ise yüzde 3 indirim oranı yıl sonuna kadar devam edecek.

Konutta KDV ve tapu harcı indirimine devam!

Konut satışlarında KDV oranı yüzde 8, tapu harçlarında ise yüzde 3 indirim oranı yıl sonuna kadar devam edecek.

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi ne zaman bitiyor?

Geçen yıl piyasalarda yaşanan dalgalanmaları hafifletmek için geçici olarak üç aylığına getirilen KDV ve tapu harcında indirim uygulaması ne zaman sona erecek?

tapu indirim Haberi

tapu indirim

Resmi Gazete'de yer alan kararla tapu işlemleri üzerinden binde 20 nispetinde alman tapu harcı, konut ve işyerleri için 30 Eylül'e kadar binde 15 olarak uygulanacak. Akça Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akça, "Tapu harçlarının düşüşü ile hem satıcı hem de alıcı rahat bir nefes alacak. Yeni düzenlemeler ile sektörde yaşanan ağırlığın, yerini harekete bırakacağını düşünüyorum" diye konuştu. 

Akça, alım satım işlemlerinde harç bedeli için değerinin altında, gerçek dışı rakamlarla işlem yapanların da böylelikle azalacağını söyledi. Bakanlar Kurulu kararıyla kat karşılığı sözleşmeler ve satış sözleşmelerinde daha önce binde 9.48 olarak uygulanan damga vergisi de sıfırlandı. Akça, damga vergisi indiriminin de direkt tüketiciye yansıyacağını belirtti. 



Sabah...