29 / 04 / 2024

tapu kadastro harcı nereye ödenir

tapu kadastro harcı nereye ödenir

Taşınmaz malların alım satım işlemleri için tapu dairesine gerekli belgeler teslim ediliyor ve tapu harcı ödemesi de yapılıyor. Peki, tapu harcı nereye yatar?

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 202 personel alımı yapıyor! Mülakat yok! Başvurular başladı! Fırsatı kaçırmayın

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 202 personel alımı yapacağını açıkladı. Ön lisans ve lisans mezunlarının başvuru yapabileceği alımlarda başvuru tarihi ve gerekli evraklar belli oldu. Başvurular başladı! Fırsatı kaçırmayın.

Tapuda yeni dönem resmen başlıyor! Tapu sahipleri buna dikkat!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından kurulmuş olan 3 boyutlu şehir modelleri yönetim bilgi sistemiyle, gayrimenkul alım satım süreçlerinde, gayrimenkulün alan büyüklüğü, cephesi, oda sayısı gibi bilgiler web ve mobil uygulamalar üzerinden vatandaşlara sunulacak.

Tapu Kadastro sözleşmeli personel alımı ne zaman? İşte Tapu Kadastro personel alımı şartları!

Tapu Kadastro personel alımı yapacağını duyurdu. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 426 personel alımı yapacak. İşte merak edilen detaylar!

Tapu Kadastro personel alımı başvurusu ne zaman başlayacak? Tapu ve Kadastro 2022 personel alımı başvuru şartları neler?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün taşra hizmet birimlerinde çalıştırılmak üzere toplam 426 sözleşmeli personel alımı yapılacağını duyurdu. Peki, Tapu ve Kadastro personel alımı şartları neler? İşte tüm ayrıntılar...

Tapu kaydı dökümü nasıl alınır? İşte tapu parsel sorgulama detayları!

Tapu kaydı dökümüne dair detaylar, tapu da işi olan kişilerce araştırılıyor. İşte tapu kadastro parsel sorgulama detayları!

Tapu kadastro ada parsel sorgulama nasıl yapılır?

Yeni bir konut, arsa ya da arazi almayı düşünüyorsanız öncelikli olarak tapu üzerindeki ada ve parsel bilgilerini sorgulayarak incelemenizde fayda var. Peki, Tapu kadastro ada parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır?

E devletten tapu randevusu nasıl alınır?

Tapu üzerinde gerçekleştirilecek olan gayrimenkul alım, satım gibi işlemler Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde yapılabiliyor. Tapu Kadastro Merkezlerine gitmeden öncelikli olarak randevu alınması gerekiyor. Peki, E devletten tapu randevusu nasıl alınır?

Tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu?

Tapu takas işlemi, taşınmaz malların el değiştirilmesi anlamına geliyor. Trampa olarak da ifade edilen tapu takas için bazı belgelerin temin edilmesi ve tapu takas harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm merak edilenler..

Tapu tevhit harcı bu yıl ne kadar oldu?

Tevhit, ; tapu sicilinde ayrı ayrı kayıtlı, birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın birleştirilerek tek bir parsel halini alması işlemi olarak biliniyor. Peki, tapu tevhit harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm detaylar...

Tapu bağış harcı 2022 ne kadar oldu?

Bağış, hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık alınmaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemine deniyor. Bu işlem tapu devirlerinde de yapılabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2022 ne kadar oldu?

Eşe tapu devri masrafı ne kadar? İşte Eşe tapu devri harcı 2022

Kendi üzerinde kayıtlı olan bir gayrimenkulünü eşine devretmek isteyenler işlemin mali boyutunu araştırıyor. Peki, eşe tapu devri masrafı ne kadar? İşte Eşe tapu devri harcı 2022...

Tapu Kadastro parsel sorgulama nasıl yapılır? TKGM parsel sorgulama sayfası

Tapu Kadastro parsel sorgulama işlemi, bir taşınmaz almayı planlayan vatandaşların sıklıkla başvurduğu bir işlemdir ve üç farklı yolla yapılabilmektedir. İşte, TKGM parsel sorgulama sayfası ve Tapu Kadastro parsel sorgulama hakkında merak edilen detaylar…

1. derece yakına tapu devri nasıl yapılır? Tapu devri harcı ne kadar?

Tapu devir işlemleri, aile içinde yapılabiliyor. Peki, 1. derece yakına tapu devri nasıl yapılır? 1. derece akrabaya tapu devri harcı ne kadar? İşte bilinmesi gereken her şey...

tapu kadastro harcı nereye ödenir Haberi

tapu kadastro harcı nereye ödenir

Tapu harcı nereye yatar?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri için tapu dairesine gerekli belgeler teslim ediliyor ve tapu harcı ödemesi de yapılıyor.


Gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Harç hesaplaması devir bedeli üzerinden binde 20 oranında yapılıyor. Peki, tapu harcı nereye yatar?


Tapu harçları, işlemin yapıldığı yerin vergi dairesine ödeniyor. Maliye Bakanlığınca yetki verilmesi halinde bankalar tarafından da tapu harcı tahsil edilebiliyor.


Ayrıca tapu müdürlüklerimizde e-tahsilat uygulamasına geçilmiştir. Bu uygulama ile tapu harçlarının farklı şehirdeki şubelerde dâhil olmak üzere banka şubeleri, ATM’ler ve Görüntülü İşlem Merkezlerinden tahakkuk, tahsil ve kontrolü elektronik ortamda gerçekleştirilmektedir.


Tapu harcı ödenen bankalar:

- ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

- TÜRKİYE FİNANS KATILIM B ANKASI A.Ş.

- ASYA KATILIM...