16 / 05 / 2024

tapu kadastro işlem sorgulama

tapu kadastro işlem sorgulama

Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde yalnız emlak alım satım işlemleri değil, tapu siciline işlenecek birçok işlem yapılabiliyor. Yapılan işlemin takibi internet üzerinden sorgulanabiliyor. Peki, tapu işlem sorgulama nasıl yapılır?

Tapu sahipleri dikkat! Tapu işlem başvurularında büyük değişiklik!

Tapu işlem başvurularında sistem değişikliği devreye alındı. Edinilen bilgiye göre, vatandaşlar Web Tapu sistemine giriş yapmak istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerekecek.

Tapu işlem başvurularına ek güvenlik önlemi!

Tapu işlem başvurularına getirilen ek güvenlik hakkında bilgi veren Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kullanıcıların Web Tapu sistemine girmek istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerektiğini söyledi.

Miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan taşınmazlarda bazı durumlarda tapu intikal işlemleri yapılır. Bu işlem, mirasın mirasçılara devredilmesidir. Belirli aşamalarla gerçekleşen bu işlemde dikkate alınması gereken bazı unsurlar vardır. Peki miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 202 personel alımı yapıyor! Mülakat yok! Başvurular başladı! Fırsatı kaçırmayın

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 202 personel alımı yapacağını açıkladı. Ön lisans ve lisans mezunlarının başvuru yapabileceği alımlarda başvuru tarihi ve gerekli evraklar belli oldu. Başvurular başladı! Fırsatı kaçırmayın.

Tapu işlemlerine deprem güncellemesi! Tapu ve kadastro işlemleri artık bu şekilde yapılıyor! Hemen bakın!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce afetlerde tapu ve kadastro işlemlerinin aksamaması amacıyla tasarlanan mobil tır, görevini depremden etkilenen illerde sürdürüyor. 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden hisseli tapu sahipleri için çok önemli uyarı! Hemen bakın!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden hisseli tapu sahipleri için çok önemli uyarı geldi. Hisseli tapu sahipleri hemen bu habere bakın...

Tapu Kadastro sözleşmeli personel alımı ne zaman? İşte Tapu Kadastro personel alımı şartları!

Tapu Kadastro personel alımı yapacağını duyurdu. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 426 personel alımı yapacak. İşte merak edilen detaylar!

Tapu kadastro ada parsel sorgulama nasıl yapılır?

Yeni bir konut, arsa ya da arazi almayı düşünüyorsanız öncelikli olarak tapu üzerindeki ada ve parsel bilgilerini sorgulayarak incelemenizde fayda var. Peki, Tapu kadastro ada parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Tapu Kadastro parsel sorgulama nasıl yapılır? TKGM parsel sorgulama sayfası

Tapu Kadastro parsel sorgulama işlemi, bir taşınmaz almayı planlayan vatandaşların sıklıkla başvurduğu bir işlemdir ve üç farklı yolla yapılabilmektedir. İşte, TKGM parsel sorgulama sayfası ve Tapu Kadastro parsel sorgulama hakkında merak edilen detaylar…

Tapu Kadastro teknik belge harçları 2022!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nden alınacak her teknik belge için belli miktarlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, bu sene Tapu Kadastro teknik belge harçları ne kadar oldu?

Tapu kadastro bilirkişi ücretleri 2021!

2021 Yılı Bilirkişilik Asgari Ücret Tarifesi Resmî Gazete’de yayımlandı. Tapu kadastro bilirkişi ücretleri 2021 belli oldu...

Web-Tapu uygulaması üzerinden 2 haftada 131 bin işlem yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımız web-tapu uygulaması üzerinden 2 haftada 131 bin işlem yaptı. 30 bin tapu işlemi yaptık. Tapuya gelmeden vatandaşlarımız her türlü işlemi yapıyorlar." dedi.

Yabancılar Türkiye'ye gelmeden tapu ve kadastro işlemlerini halledebilecek!

Türkiye’den gayrimenkul satın almak isteyen yabancılar buraya gelmeden tapu ve kadastro işlemlerini halledebilecek. Yatırımcıların doğru ve güvenilir bilgiye ulaşması için de 6 dilde hizmet veren “YourKeyTurkey” isimli bir portal hazırlandı.

tapu kadastro işlem sorgulama Haberi

tapu kadastro işlem sorgulama

Tapu işlem sorgulama nasıl yapılır?

Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde yalnız emlak alım satım işlemleri değil, tapu siciline işlenecek birçok işlem yapılabiliyor.  Tapu dairesine gidilerek yapılan işlemler, söz konusu tapu belgesi üzerinde ve tapu kütüğünde kaydediliyor. 


Örneğin tapu alım satım işlemleri, tapunun üzerinde şerh koydurma işlemi ve irtifak haklarının tescili gibi işlemler tapuda yapılabilen işlemler arasında yer alıyor. 


Tapuda yapılabilen işlemler..

Aile konutu şerhi

Ayırma

Ayni sermaye konulması suretiyle tescil

Bağış

Beyanlar sütununda belirtme

Birleştirme

Cins tashihi

Devre mülk hakkı tesisi

Düzeltme

Eklentinin yazımı

Finansal kiralama sözleşmesi belirmesi

Geçit hakkı tesisi

İnfita hakkı tesisi

İpotek

İrtifak hakkı 

Kamulaştırma

Kamuya devir veya terk işlemleri

Kat irtifakı tesisi

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş

Kat irtifakının sona ermesi

Kat karşılığı temlik

Kat mülkiyeti kurulu taşınmazlarda kat ilavesi

Kat mülkiyeti tesisi

Kat mülkitetinin sona ermesi

Kira sözleşmesinin şerhi

Kooperatiflerde ferdileşme

Mirasın intikali

Ortaklaşa kullanılan yerlerin tescili

Ölünceye kadar bakma akdi sözleşmesi

Pay temliki

Satış

Satış vaadi sözleşmesinin şerhi

Şerhler sütununda...