05 / 05 / 2024

tapu kadastro yüksek okulu

tapu kadastro yüksek okulu

Gazi Üniversitesi Tapu Kadastro Meslek Yüksek Okulu, her yıl sınavsız geçişle meslek lisesinden öğrenci alıyor. Okul, ilk defa bu yıl ek kontenjanla 40 öğrenci daha kabul edecek

Tapu kadastro bilirkişi ücretleri 2021!

2021 Yılı Bilirkişilik Asgari Ücret Tarifesi Resmî Gazete’de yayımlandı. Tapu kadastro bilirkişi ücretleri 2021 belli oldu...

Tapu Kadastro ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne yapılacak personel alımları mecliste!

Tapu Kadastro ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne 2021 yılında yapılması planlanan personel alımları meclis gündemine taşındı. CHP'li Göker, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gayrimenkul başına en yüksek ücret hangi şehirlerde ödendi?

Türkiye genelinde geçen sene gayrimenkul satışında beyan edilen ortalama tapu değeri 187,5 bin TL şeklinde olurken, en yüksek rakam 413 bin TL ile mega kent İstanbul, 304,6 bin TL ile Muğla ve 239,5 bin TL ile İzmir'de kaydedildi.

Yüksek riskli binalar için yıkım süreçleri derhal başlatılmalı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Ali İpek yaptığı açıklamada, "Yüksek riskli binalar için tapuya şerh düşülerek alım ve satıma kapatılmalı, yıkım süreçleri derhal başlatılmalıdır" dedi.

Kayseri Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü yeni binasına Büyükşehir'den destek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yapımı tamamlanma aşamasına gelen yeni Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü binasında incelemeler yaptı ve kente hizmet sunacak binanın çevre düzenlemesinin bir an önce Büyükşehir ekiplerince gerçekleştirilmesini söyledi...

Kayseri Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü binasının inşaatı tamamlanıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, inşaatı tamamlanan Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü binasında incelemeler gerçekleştirdi.

Adana Tapu Kadastro Müdürlüğü'nün inşaatında eylem!

Adana’da depreme dayanıksız olduğu nedeniyle yıkılmasına karar verilen Tapu Kadastro Müdürlüğü’nün hizmet verdiği binada çalışan memurlar, sendikaları ile basın açıklaması yapıp, tehlikeli binanın boşaltılmasını istedi.

Tapu bağış harç oranı yüksek mi?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkuller satış ve bağış yolu ile bir başkasına devredilebiliyor. Peki, tapu bağış harcı ne kadar? Satış harcından yüksek mi?

Netcad, Azerbaycan’ın Tapu Kadastro Yönetim Sistemi'ni kurdu!

Coğrafi Bilgi Sistemi ve Mühendislik çözümleri alanında Türkiye’nin lider kurumlarından Netcad, 27 yıllık uzmanlığıyla hizmet ağını uluslararası alana taşıdı. Azerbaycan, Tapu ve Kadastro Yönetim Sistemi için Netcad’i tercih etti.

Tapu Kadastro Alo 181 hattı yoğun ilgi görüyor!

2014 yılı Eylül ayından bu yana tapu ve kadastro konusunda vatandaş aramalarını karşılamaya başlayan Tapu Kadastro Çağrı Merkezi Alo 181 hattından nisan ayında 11 bin 940 kişi hizmet aldı.

Tapu kadastro teftiş kurulu yönetmeliği!

Tapu kadastro teftiş kurulu yönetmeliği, 9 Kasım 2012 Cuma günü 28462 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Teftiş Kurulu Başkanlığı, Genel Müdürün emri veya onayı üzerine Genel Müdür hangi işleri yapar?

Tapu kadastro ücretleri 2014!

Tapu kadastro ücretleri; Maliye Bakanlığınca 19.11.2013 tarihli ve 28826 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 430 Sayılı Tebliğde belirlenen Yeniden Değerleme Oranında arttırılmıştır. İşte tapu kadastro ücretleri 2014...

Tapu kadastro döner sermaye işletmesi yönetmeliği!

Tapu kadastro döner sermaye işletmesinin yetki ve sorumlulukları nelerdir? Tapu kadastro döner sermaye işletmesinin görevleri nelerdir? İşte Tapu kadastro döner sermaye işletmesi yönetmeliği esasları bu haberde...

tapu kadastro yüksek okulu Haberi

tapu kadastro yüksek okulu

Büyük hayallerle üniversite sıralarında yerlerini alan ve mezun olduktan sonra iş bulma derdine düşen üniversite mezunu profili, Gazi Üniversitesi Tapu Kadastro Meslek Yüksek Okulundan mezun olan öğrencilerle yıkıldı. Bu okuldan mezun olup diplomayı alan öğrenciler, kendilerini Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünde istemeleri durumunda memur olarak bulabiliyor.
 
Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Gazi Üniversitesi Tapu Kadastro Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Serdar Altınok, Tapu Kadastroda Türkiyede sadece biz varız. Her yıl 25-28 arasında mezun veriyoruz. Bu mezunların Kamu Personeli Seçme Sınavında düşük puan almaları durumunda bile ihtiyacın çok, mezun sayısının az olmasından dolayı genel müdürlükte işe başlayabiliyorlar dedi.

ÖĞRENCİ VEFAT EDİNCE
 
Yüksek okul, bu sene ilk defa kontenjan artırımına gitti. Bölümün ikinci öğretimine ek yerleştirme ile 40 kişilik...