03 / 05 / 2024

tapu konut kredisi

tapu konut kredisi

Bankaların sunduğu konut kredisi paketleri ile uzun vadede düşük faiz oranları ile ev sahibi olunabiliyor. Pek konut kredisi nasıl çekilir? Tapu kredi çekenin üzerine mi olur?

Hangi tapu tipleri için konut kredisi kullanılabilir?

Türkiye'de konut kredisi alırken dikkate alınması gereken en önemli tapu tipleri bulunuyor. Peki, Hangi tapu tipleri için konut kredisi kullanılabilir? İşte detaylar...

Noter ve tapu kadastrolarda 'konut kredisi fırsatı' yoğunluğu!

Kamu bankaları tarafından hayata geçirilen düşük faizli konut kredisi, noterlerde ve tapu kadastro müdürlüklerinde uzun kuyruklara sebep oldu. Uygun faiz oranlarıyla konut almak isteyen vatandaşlar, kampanyaya yoğun ilgi gösterdi...

Konut kredisi ile alınan eve nasıl ortak tapu yapılabilir?

Konut kredisi ile ev almak ve bir de ortak tapu istiyorsunuz. Peki konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılır mı?

Yabancılar konut kredisi kullanabilir mi?

Yabancı uyruklu vatandaşlar Tapu Kanunu’nun değişen 35. maddesi ile Türkiye'den gayrimenkul satın alabiliyor. Peki, ev alma sürecinde yabancılar konut kredisi kullanabilir mi? Yabancılara konut kredisi verilir mi?

Konut kredisi için tapu şart mı?

Konut kredisi, ev almak isteyenlere bankalar tarafından verilen uzun vadeli ve düşük faiz oranlı krediler oluyor. Bu krediye yapılan başvuruların onaylanma sürecinde birtakım kriterler aranıyor. Peki, konut kredisi için tapu şart mı?

Konut kredisi fek yazısı nereden alınır?

Konut kredisi fek yazısı, konut kredisi kullanılan dolayısı ile tapu üzerinde ipotek bulunan taşınmaz malların üzerindeki ipoteğin kaldırılması için isteniyor. Peki, konut kredisi fek yazısı nereden alınır?

Konut kredisi fek yazısı nedir?

Fek yazısı ile konut kredisi kullanılan dolayısı ile tapu üzerinde ipotek bulunan taşınmaz malların üzerindeki ipotek kaldırılıyor. Peki, konut kredisi fek yazısı nedir? Konut kredisi fek yazısı örneği..

Konut kredisi ipotek kaldırma işlemleri!

Konut kredisi kullanım sırasında banka taşınmaza ipotek koyuyor. Bankaya olan borcun bitmesi halinde, tapu dairesinde ipotek kaldırılabiliyor. Peki, konut kredisi ipoteği nasıl kaldırılır? İşte konut kredisi ipotek kaldırma işlemleri..

Ortak tapu konut kredisi nasıl alınır?

Bankalar sizin istediğiniz ile veya bankanın kredi şartı olarak sunması sonucunda, ortak tapulu krediler kullandırabiliyor. Ortak tapulu kredi şartları neler? Ortak tapu konut kredisi nasıl alınır?

Malul Gaziler tapu harcı ödemeden faizsiz konut kredisi kullanabiliyor!

Bankadan konut kredisi kullanacak Şehit ve Gaziler tapu harcını ödememek için, bankadan aldıkları İpotek Üst Yazısına, Şehit ve Gaziler için verilen faizsiz konut kredisi olduğunu ve her türlü harç ve vergiden muaf olduğunu yazdırmaları gerekiyor...

Faizsiz konut kredisi kullanacak hak sahipleri ipotek ve tapu tescil harcı ödemeyecek!

Harp ve vazife malullüğü maaşı bağlananlardan faizsiz konut kredisi kullanacakların ipotek ve tapu tescil harcı muafiyetleri bulunmaktadır. Faizsiz konut kredisi kullanacak hak sahipleri ipotek ve tapu tescil harcı ödemeyecek.

İpotekli konut kredisi nedir?

Tapu siciline mesken olarak kaydedilen bir veya birden fazla konut üzerine ipotek tesis etmek suretiyle teminat altına alınmış alacak ve kredilere denen ipotekli konut kredisi nedir, nasıl kullanılır?

Faizsiz konut kredisi ile ev satın alımlarında tapu harcı ödenir mi?

Harçlar Kanununa göre Faizsiz Konut Kredisi ile ev satın alırken tapu harcı ödenmemesi gerektiği 492 sayılı harçlar kanunun harçlardan müstesna tutulan işlemler başlığı altındaki 59. maddesinin l bendi hükmünde açıklanmıştır...

tapu konut kredisi Haberi

tapu konut kredisi

Tapu kredi çekenin üzerine mi olur?

Konut kredisi, taşınmaz mal sahibi olmak isteyen ancak, elindeki yeterli nakit parası olmayan kimseler tarafından çekiliyor.


Bankaların sunduğu konut kredisi paketleri ile uzun vadede düşük faiz oranları ile ev sahibi olunabiliyor. Pek konut kredisi nasıl çekilir? Tapu kredi çekenin üzerine mi olur?


Konut kredisi alma şartları:

Kişinin Kredi Özgeçmişi

Mortgage almak isteyen kişinin kredi özgeçmişi kredi notuyla ölçülür. Kişinin daha önceden batık borcunun bulunmaması, karşılıksız çekinin olmaması, olan borç ve taksitlerini düzenli ödüyor olması ve halihazırda aşırı borç altında olmaması kredi notunun yükselmesini sağlar.


Kişinin Toplam Geliri

Hemen hemen her banka sizin düzenli bir geliriniz olmasını ister. Düzenli geliriniz maaş, kira ve diğer gelirlerin toplamı olarak ifade edilir. Düzenli geliriniz ne kadar mortgage alabileceğinizi belirler.


Peşinat. Mortgage almak için taşınmaz malın...