04 / 05 / 2024

tapu OHAL işlem servisi

tapu OHAL işlem servisi

FETÖ’ye üye kuruluşların taşınmazlarına ilişkin çalışma başlattı. Bu çalışma sonrası 5 bin 401 tapuya el konulurken, bu tapuların 3 bin 314’ü Hazine’ye, 2 bin 87’si ise Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredildi.

Tapu sahipleri dikkat! Tapu işlem başvurularında büyük değişiklik!

Tapu işlem başvurularında sistem değişikliği devreye alındı. Edinilen bilgiye göre, vatandaşlar Web Tapu sistemine giriş yapmak istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerekecek.

Tapu işlem başvurularına ek güvenlik önlemi!

Tapu işlem başvurularına getirilen ek güvenlik hakkında bilgi veren Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kullanıcıların Web Tapu sistemine girmek istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerektiğini söyledi.

Miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan taşınmazlarda bazı durumlarda tapu intikal işlemleri yapılır. Bu işlem, mirasın mirasçılara devredilmesidir. Belirli aşamalarla gerçekleşen bu işlemde dikkate alınması gereken bazı unsurlar vardır. Peki miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Web-Tapu uygulaması üzerinden 2 haftada 131 bin işlem yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımız web-tapu uygulaması üzerinden 2 haftada 131 bin işlem yaptı. 30 bin tapu işlemi yaptık. Tapuya gelmeden vatandaşlarımız her türlü işlemi yapıyorlar." dedi.

Elazığ'da hasar gören binalar işlem yapılmadan mı yıkıldı?

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'nın yaptığı açıklamada, Elazığ Depremi’nde hasar gören binaların işlem yapılmadan yıktırıldığı belirtildi.

10 yıl içinde işlem görmeyen hesaplar TMSF'ye mi devredilecek?

Bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son işlem tarihinden başlayarak 10 yıl içinde işlem görmeyen hesaplar, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilecek.

2019'da tapuda kaç işlem yapıldı?

2019 yılında harç, damga vergisi ve döner sermaye gelirlerinden Hazine'ye 12 milyar 197 milyon 800 bin liralık kaynak sağlandı. Peki 2019'da tapuda kaç işlem ve hangi işlemler yapıldı? 

Brent petrolün varili 68,90 dolardan işlem görüyor!

Suudi Arabistan'daki iki önemli petrol tesisinin saldırıya uğramasının ardından brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 68,90 dolardan işlem görmeye başladı.

Tapuda yapılabilecek 35 işlem ve harçları!

Gayrimenkullerin kütükleri ile ilgili Tapu ve Kadastro Müdürlükleri'nde yapılan işlemler yapılan tüm işlemler için harç ödeniyor. Peki, 2019 yılında tapuda kimler ne kadar harç ödeyecek? İşte tapuda yapılabilecek 35 işlem ve harçları...

Akiş GYO kredilerin oluşabilecek işlem maliyetini Akpa'ya ödeyecek!

Akiş GYO'nun Akpa tarafından teminatlandırılan kredileri ile ilgili olarak oluşabilecek işlem maliyetlerinin Akpa'ya ödenmesine karar verildi...

Gayrimenkulde dövizle işlem yasağına yeni istisnalar!

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, gayrimenkulde dövizle işlem yasağına yeni istisnalar getirildi.

Tapuda yapılacak 15 işlem için neler gerekli?

Tapu dairesinde yapılabilecek her işlem için ilgilisinden farklı evraklar talep ediliyor. Peki, tapuda en çok yapılan 15 işlem için hangi evraklar gerekli?

Yeni Gimat GYO'dan borsada işlem gören pay açıklaması!

Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın payları borsada işlem gören Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın  25 Mayıs 2018 tarihi itibariyle yüzde 5,08'ine sahip oldu...             

tapu OHAL işlem servisi Haberi

tapu OHAL işlem servisi

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, FETÖ’ye üye oldukları iddia edilen, kamuda haklarında adli süreç başlatılan kişiler ile bu örgütle ilişkisi olduğu düşünülen kurs, yurt, okul gibi kuruluşlara ait taşınmazlar ile vakıf, dernek veya şirketlerin tapu işlemlerine yönelik başlattığı çalışmanın ilk bölümünde 5 bin 401 tapuya el konuldu. El konulan 3 bin 314 tapu Hazine’ye, 2 bin 87 tapu da Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredildi.


TUNCELİ’DE VAR, 3 İLDE YOK

Hazine’ye devredilen 3 bin 314 tapunun illere göre dağılımına bakıldığında Van’ın ilk sırada olması dikkat çekti. 174 tapulu Van’ı, İstanbul 159, İzmir 155, Ankara 148, Kütahya 123, Adana 117, Kayseri 111 tapuyla izledi. Hakkari, Siirt ve Çankırı’da el konulan tapu olmazken, Tunceli’de 14...