06 / 05 / 2024

TAPU SENETLERİNDE KOD UYGULAMASI

TAPU SENETLERİNDE KOD UYGULAMASI

Tapu dairelerinin hızla modernize olduğu, randevulardan dosyalamalara kadar pek çok işlemin artık online sistemle gerçekleştirilebildiği tapularda tek eksik nokta kare kod sistemi...

Fatih'te Tapu Müdürlüğünde 136 ünlü ismin tapu kayıtları paylaşılmıştı: Tapu kaydı davasında son dakika gelişmesi!

İstanbul'da bulunan tapu müdürlüğünde 2 personelin, 136 ünlü ismin taşınmaz ve nüfus bilgilerini araştırdığı ve kimliği belirsiz kişilerle paylaştığı belirlendi. O davada bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte ayrıntılar...

Sarıyer Belediyesi önünde dikkat çeken tapu eylemi! 

Sarıyer Belediyesi'nin tapu hakkı sözünde durmadığını iddia eden vatandaşlar belediyenin önünde eylem için toplandı. Vatandaşlar 15 Kasım’da İBB önünde toplanacaklarını söylediler.

Emlak sektöründe yeni dönem 1 Kasım'da başlıyor! Bunu yapmayan tapu sahiplerine ceza yağacak!

Emlak sektöründe yeni dönem 1 Kasım 2023 tarihinde resmen başlıyor... Bunu yapmayan tapu sahiplerine ceza yağacak... Acil bakın...

Tapu kaç günde alınır? Kimler tapuya başvuru yapabilir? Tapu alırken yaş sınırı var mı? 

Gayrimenkul sahipleri veya gayrimenkul sahibi tarafından tapunun kaç günde alındığı merak edilen konulardan biri. Ayrıca çocukları için gayrimenkul almak isteyenler de tapuda yaş sınırı olup olmadığını merak ediyor. Peki kimler tapu alabilir ve yaş sınırı nedir? İşte yanıtları…

İasos Marin Evleri'nde hemen tapu teslim fırsatı! 1 milyon 599 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

İasos Marin Evleri'nde hemen tapu teslim fırsatı ve 24 ay vade farksız taksit imkanı sunuluyor. Peki İasos Marin Evleri nerede? İasos Marin Evleri'nde konut fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Tapu işlemleri 1 günde biter mi?

Gayrimenkul devir işlemini ilk defa yapacak olan kimseler, bu işlemin ne kadar sürdüğünü araştırıyor. Peki, tapu işlemleri 1 günde biter mi?

Beykoz Göksu Evleri'nde tapu anlaşmazlığı!

İstanbul’un en kıymetli yerlerinden olan Beykoz'da konumlanan Göksu Evleri'nde tapu krizi gündemde. Kooperatif üyelerinden bazıları, basına yansıyan haberlerde yaşananların bütün tarafıyla anlatılmadığını belirtti ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Tapu ve Kadastro Uzmanlığı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tapu ve Kadastro Uzmanlığı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31160 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İnegöl Tapu Müdürlüğü'nde vurgun iddiası!

İnegöl Tapu Müdürlüğünde vurgun iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 4 kişi tutuklandı.

Esenyurt Tapu Dairesi’nde rüşvet operasyonu!

Esenyurt Tapu Dairesi’nde görevli bazı memur ve müdür yardımcılarının, rüşvet alarak iş yaptıkları ve rüşvetsiz iş yapmadıkları ihbarı üzerine İstanbul mali polisi tarafından soruşturma başlatıldı.

Tapu.com 185 bin metrekare büyüklüğünde gayrimenkul sattı!

Tapu.com, yılın ilk çeyreğinde satış hızında yeni bir rekora imza attı. 2017'nin ilk 3 ayında toplam 185 bin metrekare büyüklüğünde gayrimenkul sattı.

Sahabiye Dönüşüm Projesi'nde tapu işlemleri başlıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği en büyük dönüşüm projelerinden olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde tapu devir işlemleri başlıyor.

Kayseri Seyrani Mahallesi’nde tapu dağıtım töreni gerçekleştirildi!

Kocasinan Belediyesi tarafından, Kentsel Dönüşüm Projeleri çerçevesinde Seyrani Mahallesi’nde Temel Atma ve Tapu Dağıtım Töreni yapıldı.

TAPU SENETLERİNDE KOD UYGULAMASI Haberi

TAPU SENETLERİNDE KOD UYGULAMASI

Tapu dairelerinin hızla modernize olduğu, randevulardan dosyalamalara kadar pek çok işlemin artık online sistemle gerçekleştirilebildiği tapularda tek eksik nokta kare kod sistemi... Kare Kod sistemiyle, noterlere gelen tapulara ilişkin bilgilerin güncelliğinin bu sistemle anında kontrol edilebilmesi amaçlanıyor. Böylelikle hem işlemlerin gerçekçi ve hızlı olması, hem de tapu dairelerindeki işlem yükünün azaltılması hedefleniyor.

Belgelerin Doğruluğu Teyit Edilmeli

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, noterlerde tapu ile ilgili yapılan pek çok işlemde belge doğrulaması yoluna gidilemediğine dikkat çekerek,  noterlerin belgelerin teyidiyle hareket etmesi gerektiğinin altını çiziyor. Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun ‘Bugün özellikle vekaleten yapılan satışlar için noterden vekaletname çıkartılması istendiğinde, noterin kendisine ibraz edilen belgenin doğruluk ve geçerliliği konusunda araştırma yapmasının mümkün olmadığını belirterek şunları söyledi:  "doğruluk teyidi veren yetkin birim...