28 / 04 / 2024

Tapu kaç günde alınır? Kimler tapuya başvuru yapabilir? Tapu alırken yaş sınırı var mı? 

Tapu kaç günde alınır? Kimler tapuya başvuru yapabilir? Tapu alırken yaş sınırı var mı? 

Gayrimenkul sahipleri veya gayrimenkul sahibi tarafından tapunun kaç günde alındığı merak edilen konulardan biri. Ayrıca çocukları için gayrimenkul almak isteyenler de tapuda yaş sınırı olup olmadığını merak ediyor. Peki kimler tapu alabilir ve yaş sınırı nedir? İşte yanıtları…



18 YAŞINDAN KÜÇÜK ÇOCUKLAR TAPU ALABİLİR Mİ, TAPUDA YAŞ SINIRI VAR  MI?

Gayrimenkul alanında yapılan satış-devir işlemleri, 18 yaşından küçük çocuk için tapu alımı merak ediliyor. Ebeveynlerin çocukları için almak istedikleri gayrimenkul için önemli bir şart bulunuyor. Tapu alımı için en az 18 yaşında olmak gerekiyor. Eğer miras yoluyla bir gayrimenkul, 18 yaşındaki çocukların üzerindeyse bunun için vasisi devreye girmektedir. Diğer yandan ise 65 yaş şartı bulunuyor. 65 yaşındaki kişilerin tapu alması durumunda akli dengelerinin yerinde olduğuna dair bir sağlık raporu gerekiyor. Bu raporu alan ve akli dengelerinin yerinde olduğunu kanıtlayan 65 yaş ve üzeri kişiler tapu alabilme hakkını kazanıyorlar. 

TAPU KAÇ GÜNDE ALINMAKTADIR?

Tapu alım süreci genelde 1 günü kapsamaktadır. Randevu saati erken alınır ve tüm belgeler eksiksiz bir şekilde sunulursa genelde 1 gün içinde bu işlem yapılabilmektedir. Ancak randevuya geç gelme veya eksik belge getirme gibi durumlarda ertesi güne uzayabilmektedir. En geç 3 günü içinde her şey tamamlandığı tapu alımı yapılmaktadır. 

 Tapu kaç günde alınır? Kimler tapuya başvuru yapabilir? Tapu alırken yaş sınırı var mı? 

TAPUYA KİM BAŞVURU YAPAR?

Tapu sahibinin Tapu Müdürlüğü’ne başvuru yapmasıyla süreç başlar. Eğer tapu sahibi başvuru yapamıyorsa yerine vekili ya da noter onaylı vekaletname ile işlem yetkisinin verdiğini belirtmesi gerekmektedir. Dolayısıyla başvuru sürecinde tapu sahibinin başvuru yapması önemlidir. 

İNTERNET ÜZERİNDEN TAPU BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İnternet üzerinden tapu başvurusu yapmak isteyenler Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden giriş yapmalıdır. Site üzerinden randevu alınmalı ve tapu başvurusu ile ilgili kullanıcı sözleşmesi detaylı bir şekilde okunmalıdır. Eğer sözleşme uygunsa onaylanmalı ve 6 haneli güvenlik kodu girilmelidir. Kimlik ve iletişim bilgileri yazılarak Tapu ve Kadastro Müdürlüğü seçilmelidir. 

Kira sözleşmesinin şerhi nedir? Kira sözleşme şerhi ne işe yarar?

Hisseli tapu nasıl alınır? Hisseli tapu nasıl bölüştürülür? 

Tapu sahiplerine müjde! 5 yıldır ödediğiniz paralar geri veriliyor! Mutlaka alın!


Geri Dön