03 / 05 / 2024

tapu sözleşme örnekleri

tapu sözleşme örnekleri

Gayrimenkul alım satımında alıcı ve satıcı arasında bir sözleşme imzalanıyor. Sözleşmenin imzalanmasından sonra alıcı, satın alma işleminden vazgeçerse verdiği kaporayı geri alamıyor. İşte tapu sözleşmesi örneği...

Şahit eşliğinde yapılan sözleşme miras hukukunda geçerli midir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babamla ortak tarla aldık ve tapu babamın üstüne yapıldı. Babamla birlikte bir gün sonrası kendi aramızda iki şahit eşliğinde sözleşme yaptık. Babam vefat ettiğinde miras hukukunda bu sözleşmemin geçerliliği olur mu, ne yapmalıyım?' sorusunu yanıtladı.

Müteahhit mağduru vatandaşa sözleşme fesih hakkı!

Tapu Kanunu ile bazı kanunlarda önemli değişiklikler öngören kanun teklifi kabul edildi. Kanunla dönüşüm alanlarında maliklere, müteahhitten kaynaklı sorun yaşanması halinde sözleşme fesih hakkı getirildi...

Van Tapu ve Kadastro binası için sözleşme imzalandı!

Van’da 2016 yılında ihalesi yapılan Van Tapu ve Kadastro XV. Bölge Müdürlüğü hizmet binası yapım işine ait sözleşme imzalandı.

Halk GYO esas sözleşme tadilini yayınladı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı esas sözleşmesinin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 8. ve "Özellik Arz Eden Kararlar" başlıklı 16. maddeleri değişikliğini içeren esas sözleşme tadilini yayınladı.

Reysaş GYO'dan sözleşme tadili!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Esas Sözleşme Tadil Maddeleri ile ilgili SPK ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na yapılan başvuru sonucu hakkında KAP'a açıklama yaptı.

Tapu takas sözleşmesi sözleşme öncesi bilgi formu!

Tapu takas sözleşmesi sözleşme öncesi bilgi formu, mesafeli sözleşmenin kurulmasına yönelik işlemleri hakkında bilgi ve işleyiş esaslarını açıklıyor. İşte tapu takas sözleşmesi sözleşme öncesi bilgi formu...

Geri alım hakkı sözleşme örneği!

Geri alım hakkına sahip bir satıcı, sattığı taşınmaz malı müşteriden geri satın alma hakkına sahip oluyor. Bu hakkın kullanılabilmesi için noterden düzenlenen sözleşmenin imzalanması gerekiyor. İşte, geri alım hakkı sözleşme örneği!

Ev sahibi ile kiracı arasındaki sözleşme örneği!

Evin kiraya verilmesi durumunda, kiracı ile resmi bir sözleşme imzalanması ve yapılan anlaşmanın tüm şartları bu sözleşmede belirtilmesi gerekiyor. İşte, ev sahibi ile kiracı arasındaki sözleşme örneği!

TOKİ Amasya Merzifon Sofular sözleşme imzalama tarihleri!

Kura tarihi 20 Nisan 2015 olarak belirlenen TOKİ Amasya Merzifon Sofular'da 75,11 metrekarelik 2+1 daireler bulunuyor. İşte TOKİ Amasya Merzifon Sofular sözleşme imzalama tarihleri...

TOKİ Edirne Fırınlarsırtı sözleşme imzalama tarihleri!

Kura çekimi 25 Mayıs'ta gerçekleşecek olan TOKİ Edirne Fırınlarsırtı'nda başvuru işlemleri Türkiye Halk Bankası A.Ş aracılığıyla yürütülecek. İşte TOKİ Edirne Fırınlarsırtı sözleşme imzalama tarihleri...

TOKİ Gaziantep Şehitkamil Beykent sözleşme imzalama tarihleri!

Kurası 22 Mayıs 2015 tarihinde çekilecek olan TOKİ Gaziantep Şehitkamil projesinde yer alan 888 adet konut satışa sunulacak. İşte TOKİ Gaziantep Şehitkamil Beykent sözleşme imzalama tarihleri...

GYODER'in sözleşme hazırlama teknikleri eğitimi 10 Nisan'da!

GYODER'in sözleşme hazırlama ve inceleme teknikleri eğitimi 10 Nisan Cuma günü saat 09:30 ile 12:30 arası GYODER Ofisi'nde düzenlenecek.

Iğdır İçme Suyu Arıtma Tesisi için sözleşme imzalandı!

Arıtma tesisi bulunmadığı için içme suyu sorunu bulunan Iğdır'da Orman ve Su İşleri Bakanlığının projesiyle 2045 yılına kadar olan su ihtiyacı karşılanacak. Iğdır İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin yapımı için sözleşme imzalandı.

tapu sözleşme örnekleri Haberi

tapu sözleşme örnekleri

Tapu sözleşmesi örneği!

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde alıcı ve satıcının anlaşması durumunda taraflar arasında bir sözleşme imzalanıyor. Bu sözleşme tapu sözleşmesi olarak da ifade edilebiliyor.


Emlak alım satım sözleşmesi olarak da bilinen bu belgenin imzalanmasından sonra eğer alıcı, satın alma işleminden vazgeçerse verdiği kaporayı geri alamıyor; eğer satıcı satış işleminden vazgeçer ise de kaporayı ve bir kapora miktarı kadar daha tazminat ödemek zorunda kalıyor.


Tapu sözleşmesi örneği..


EMLAK ALIM SATIM SÖZLEŞMESİ

CİNSİ : 

İLİ : 

İLÇESİ : 

MAHALLESİ : 

SOKAĞI : 

KAPI NO : 

PAFTA NO : 

ADA NO : 

PARSEL NO : 


ALICI …………… …………… ile SATICI …………………… yukarıda kayıtlı emlağın aşağıda belirlenen koşullarda satılması için anlaşmışlardır. 


1 - SATICI, sahibi bulunduğu yukarıda kayıtlı emlağını (yıllık brüt stopaj dahil) ……………… TL’den satmayı kabul etmiştir. 


2 - Satış bedeline mahsuben, ALICI’dan …………… TL kapora alınmıştır. 


3...