28 / 04 / 2024

tapu takasbank

tapu takasbank

Web tabanlı olan Tapu Takas uygulaması sayesinde, satış sonrasında el değiştirecek tutarın Takasbank’ta bloke edilerek satış işlemi sonuna kadar güvence altına alınıyor. Peki, gayrimenkul satışında tapu takas nedir?

Tapu Takas uygulaması ile gayrimenkul satışındaki olumsuzluklar engellenecek!

Web tabanlı 'TapuTakas' uygulamasıyla gayrimenkul alım satımlarında mülkiyet hakkı ve satış bedelinin el değiştirmesi sırasında yaşanan dolandırıcılık, hırsızlık gibi olumsuzluklara karşı alıcı ve satıcının haklarını korunacak.

TapuTakas uygulaması ile gayrimenkul alım satımı güvenli hale geldi!

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi ile İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. arasında web tabanlı yeni 'TapuTakas' uygulaması başlatıldı.Bu uygulama ile gayrimenkul alım satımında karşılaşılan dolandırıcılık,hırsızlık gibi riskler sona eriyor.

Tapu Takas e-Devlet Entegrasyonu resmen başladı! Gayrimenkul alım satımında yeni dönem!

Takasbank Genel Müdürü Avşar Sungurlu, Tapu Takas e-Devlet Entegrasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Takasbank tapu işlerinde de aracı olacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve Takasbank işbirliği ile tapu takas uygulama hizmeti veriliyor. Takasbank artık tapu işlerinde de aracı olacak.

Gayrimenkul alışverişleri Tapu Takas'la güvende!

TAPU ve Kadastro Genel Müdürlü ve Takasbank işbirliği ile hazırlanan 'Tapu Takas' isimli uygulama ile sahte para, hırsızlık ve ya dolandırıcılık gibi istenemeyen durumlar tarihe karışacak.

Tapu işlemleri nasıl yapılır 2015?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Takasbank arasında imzalanan protokolle, gayrimenkul satışlarının güvenli ortamda yapılabilmesi için tapu takas uygulaması geliştirildi. Peki, tapu işlemleri nasıl yapılır 2015?

Gayrimenkul satışında tapu takas nedir?

Web tabanlı olan Tapu Takas uygulaması sayesinde, satış sonrasında el değiştirecek tutarın Takasbank’ta bloke edilerek satış işlemi sonuna kadar güvence altına alınıyor. Peki, gayrimenkul satışında tapu takas nedir?

Gayrimenkul satışında tapu takas nasıl olur?

Web tabanlı 'TapuTakas'la, el değiştirecek tutar, Takasbank'ta bloke edilerek satış işlemi gerçekleşene kadar güvence altına alınıyor. Peki, gayrimenkul satışında tapu takas nasıl olur?

Tapu takasbank işlemi nasıl yapılır?

TapuTakas ile gayrimenkul alım satımı artık hem alıcı hem de satıcı açısından risksiz ve güvenli bir yapıda gerçekleşecek. Peki, tapu takasbank işlemi nasıl yapılır?

Tapu takas uygulamasında cayma hakkı!

Alıcı ve satıcı gayrimenkul satış işlemi sürecinde Takasbank sistemine girmiş olduğu kaydı iptal etmek suretiyle cayma hakkını kullanabilir mi? Tapu takas uygulamasında cayma hakkı nasıl kullanılır?

Takasbank tapu takas uygulaması başladı!

Tapu takas uygulaması; mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesi amaçlıyor. Söz konusu takasbank tapu takas uygulaması başladı...

Tapu Takas'da işlem başına 70 TL alınacak!

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBlS) ile Takasbank arasında kurulan web tabanlı 'TapuTakas' uygulamasıyla, gayrimenkul alım satımı artık hem alıcı hem satıcı açısından risksiz ve güvenli bir yapıda gerçekleşecek.

Gayrimenkul satışında tapu takas dönemi başladı!

TAPU ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Takasbank arasında imzalanan protokolle, gayrimenkul alım satımlarında mülkiyet hakkı ve satış bedelinin el değiştirmesi sırasındaki dolandırıcılık gibi olumsuzluklara karşı tapu takas uygulaması geliştirildi.

Tapu Takası daha güvenli olacak!

TAPU ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Takasbank arasında gayrimenkul alım satımlarında mülkiyet hakkı ve satış bedelinin el değiştirmesi sırasında yaşanan olumsuzlukların, Takasbank aracılığıyla transfer edilerek önlenmesi amacıyla yeni bir uygulama gelişt

Tapu takas dönemi başlıyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Takasbank arasında imzalanan protokolle, gayrimenkul alım satımlarında mülkiyet hakkı ve satış bedelinin el değiştirmesi sırasındaki dolandırıcılık gibi olumsuzluklara karşı tapu takas uygulaması geliştirildi.

tapu takasbank Haberi

tapu takasbank

Gayrimenkul satışında tapu takas nedir?

Tapu da bir gayrimenkulün diğer bir gayrimenkulle değişiminde takas işlemi yapılıyor.Takas işleminde değiştirilecek malların değerlerinin birbirine eşit olması şart değil.


Değerler arasında eşitlik olmadığı takdirde, aradaki fark bir miktar para ödenerek denklik sağlanabiliyor. Tapu sicil müdürlüğünün takasta  değerleri eşitlemek konusunda bir müdahale yetkisi bulunmuyor. 


Değerlerin eşit olmadığından bahisle akdi yapmaktan kaçınması da mümkün değil. Değer eşitliği için  ödenecek bir bedel işlem sırasında peşin ödenmeyecekse, ileride ödenecekse bunun için kanuni ipotek tesis edilebiliyor. 


TapuTakas, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğüyle Takasbank arasında imzalanılmış olan protokol ile hayata geçirilen ve gayrimenkul alım satım işlemleri esnasında mülkiyet hakkının ve satış bedelinin el değiştirmesi sırasında; dolandırıcılık, sahte para v.b. gibi bazı negatif durumları bertaraf etmek için geliştirilmiş bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor.


Web tabanlı olan...