20 / 05 / 2024

tapu veraset ve intikal vergisi işlemi

tapu veraset ve intikal vergisi işlemi

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, uzun zaman alan veraset ve intikal vergisi işlemi beklenilmeden tapu müdürlüklerinden satış işlemlerini gerçekleştirmesine yönelik uygulama başlatıyor.

Veraset ve intikal vergisi ödemeleri 3 gün sonra başlayacak!

Veraset ve intikal vergisi, menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya her ne şekilde olursa olsun ivazsız bir surette intikal etmesi halinde ödeniyor. Veraset ve intikal vergisi ödemeleri 3 gün sonra başlayacak..

Veraset ve intikal vergisi ödemeleri 5 gün sonra başlayacak!

Veraset ve intikal vergisi 3 sene boyunca ödeniyor. Senede ise iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. İkinci taksitler için veraset ve intikal vergisi ödemeleri 5 gün sonra başlayacak..

Veraset ve intikal vergisi kaç yıl ödenir?

Veraset ve intikal vergisi, taşınmaz malların veraset tarikiyle veya her hangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde ödeniyor. Peki, veraset ve intikal vergisi kaç yıl ödenir?

Veraset ve intikal vergisi ödemesi ne zaman yapılır?

Taşınmaz malların veraset veya ivazsız bir şekilde bir kimseden başka bir kimseye iktisap etmesi halinde veraset ve intikal vergisi ödeniyor. Peki, veraset ve intikal vergisi ödemesi ne zaman yapılır?

Veraset ve intikal vergisi davası!

Veraset ve intikal vergisi davası ile, artık mirasçılar kendilerine kalan mirası, satış tutarı üzerinden değil Emlak Vergisi’ne esas değer üzerinden ödeyecek. İşte veraset ve intikal vergisi Danıştay kararı..

Veraset ve intikal vergisi hangi oran üzerinden ödenir?

Bir kimsenin vefat etmesi halinde geriye kalan mirasın belli bir tutardan yüksek olması halinde veraset ve intikal vergisi ödeniyor. Peki, veraset ve intikal vergisi hangi oran üzerinden ödenir?

Veraset ve intikal vergisi bildirimi nasıl yapılır?

Veraset yoluyla gerçekleşen intikallerde ölen kimsenin ikametgâhının bulunduğu vergi dairesine bildirim veriliyor. Peki, veraset ve intikal vergisi bildirimi nasıl yapılır? Veraset ve intikal vergisi bildirimi ne zaman yapılır?

Veraset ve intikal vergisinde muafiyetler!

Veraset ve İntikal Vergisinin mükellefi, veraset tarikiyle veya ivazsız bir tarzda mal iktisabeden şahıs oluyor. Vergide bazı muafiyetlikler bulunuyor. Veraset ve intikal vergisinde muafiyetler, 7338 sayılı kanun kapsamında açıklanıyor..

Veraset ve intikal vergisinin süresi nedir?

Taşınmaz malların veraset tarikiyle veya her hangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikali Veraset ve İntikal Vergisine tabi tutuluyor. Peki, veraset ve intikal vergisinin süresi nedir?

Veraset ve intikal vergisi hesabı nasıl yapılır?

Taşınmaz malların veraset veya ivazsız bir şekilde bir kimseden başka bir kimseye iktisap etmesi halinde veraset ve intikal vergisi ödeniyor. Peki, veraset ve intikal vergisi hesabı nasıl yapılır?

Veraset ve intikal vergisi ödeme zamanı ne zaman?

Veraset ve intikal vergisi, ivazsız yoluyla ve miras kalan taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, veraset ve intikal vergisi nasıl ödenir? Veraset ve intikal vergisi ödeme zamanı ne zaman?

Veraset ve intikal vergisi nasıl verilir?

Veraset ve intikal vergisi, miras yoluyla ve ivazsız intikal yoluyla bir kimseden başka bir kimseye taşınmaz mal geçmesi halinde ödeniyor. Peki, veraset ve intikal vergisi nasıl verilir? İşte veraset ve intikal vergisi ödemeleri..

Veraset ve intikal vergisi için yapılması gerekenler!

Veraset ve intikal vergisi, şahıslara ait mallar ile Türkiye'de bulunan malların veraset tarikiyle veya ivazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde ödeniyor. İşte veraset ve intikal vergisi için yapılması gerekenler..

tapu veraset ve intikal vergisi işlemi Haberi

tapu veraset ve intikal vergisi işlemi

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nce veraset ve intikal vergisi işlemlerinin tamamlanma süreci beklenilmeden, tapu müdürlüklerinden satış işlemlerinin gerçekleştirilmesine yönelik önemli bir uygulamanın hayata geçirilmesi planlanıyor.


Veraset ve intikal vergisi ilişik kesme yazısı alınmadan tapu işlemlerinin yapılamaması ve bu uygulamanın da uzun süreçler nedeniyle vatandaşlarda mağduriyete yol açması nedeniyle tapu müdürlüklerine çok sayıda şikayet ulaştığı öğrenildi. Vatandaşların taleplerini dikkate alan bürokratlar, konuyla ilgili Maliye Bakanlığı ile resmi görüşmelere başladı.


Maliye Bakanlığı'yla gerçekleştirilecek görüşmeler sonucunda son şekli verilecek çalışmaya göre, veraset ve intikal ilişiği yazısı istenilmeden tapu işlemlerinin yapılması, işlemin bitiminde tapu müdürlüklerince bu konuda Maliye'ye bildirimde bulunulması, veraset ve intikal vergisi yönünde işlemlerin Maliye'ce devam ettirilmesi öngörülüyor.


Çalışmanın hayata geçmesi durumunda milyonlarca vatandaşın hem maddi hem de manevi açıdan yıprandığı uygulama sona ermiş...