11 / 05 / 2024

tapuda depolu mesken

tapuda depolu mesken

Tapuda depolu mesken nedir? Tapuda depolu meskenin deposu da mesken olarak kiraya verilebilir mi? İşte tapuda depolu mesken ile ilgili esaslar ve Yargıtay Kararı örneği...

Tapuda eklentinin belirtilmemesi sorun olur mu?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Mesken aldık. Fakat tapuda eklenti yazmıyor. Bağımsız bölüm falan yazıyor. Eklentinin belirtilmesi sorun olur mu?’ demiş. Bu nasıl bozulur?' sorusunu yanıtladı.

Tapuda satış harcı 2017!

Mesken, işyeri ve arsa ile arazi gibi taşınmaz malların satış işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapuda satış harcı 2017 ne kadar?

Tapuda ödenen vergiler!

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların alım satım gibi işlemleri ilgili tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda yapılan bu işlemler için belli harç ve vergiler ödeniyor. İşte tapuda ödenen vergiler..

Tapuda harç oranları 2015!

Bir mesken, işyeri, arsa veya arazinin satış işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Yapılan bu işlem için tapu harcı ödeniyor. Peki, 2015 yılı tapuda harç oranları nelerdir? Tapuda harç oranları hesabı nasıl yapılır?

Tapuda mesken olan yerin işyeri olarak kullanılması mümkün müdür?

Tapuda iş yeri olarak görünen yerlerde, umuma açık istirahat ve eğlence yeri açılması için oy çokluğu yeterli oluyor. Peki, tapuda mesken olan yerin işyeri olarak kullanılması mümkün müdür?

Mesken tapu masrafları 2015!

Mesken alım satımları, tapu dairesinde yapılıyor. Alıcı ve satıcının devir işlemleri için randevu günü ve saatinde tapuda olması gerekiyor. Peki, tapuda mesken tapu masrafları 2015 ne kadar tutar?

Tapuda nakit ödeme nasıl yapılır?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların tapu devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu devir işlemlerinde satıcı, belli bir bedel karşılığında taşınmazını alıcıya satıyor. Peki, tapuda nakit ödeme nasıl yapılır?

Tapuda işyeri olarak kayıtlı evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi ödemelerinde meskenler için sıfır oranlı vergi avantajı bulunuyor. Peki, mesken olarak kullanılan işyerine vergi ödemesi nasıl yapılır? Tapuda işyeri olarak kayıtlı evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Tapuda satış bedeli nedir?

Arazi, arsa, mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların satış işlemleri tapu dairesinde gerçekleştiriliyor. Peki tapuda satış bedeli nedir? Satış bedeli olduğundan az gösterilirse ne olur?

Tapuda soyadı tashihi davası!

Sicil Üzerinde Yapılmış Olan Hataların Tashihi Genelgesi gereğince, hatalı işlemlerin söz konusu olduğu taşınmazlarda tashih davası ile hata düzeltilebiliyor. Peki, tapuda soyadı tashihi nasıl yapılır?

Tapuda cins değişikliği masrafı 2014!

Taşınmaz mallar üzerinde yapılan, yapısız iken yapılı; yapılı iken de yapısız hale getirme işlemleri cins değişikliği olarak tanımlanıyor. Peki, tapuda cins değişikliği ne kadar? İşte tapuda cins değişikliği masrafı 2014...

Mesken kira artışı nasıl hesaplanır?

Mesken kiralamalarında ev sahibinin kiracısına yıllık olarak yapacağı zamma dair esaslar Borçlar Kanunu'nda düzenleniyor. Peki, mesken kira artışı nasıl hesaplanır? İşte mesken yıllık kira artış oranları..

Tapuda e-arşiv ile belge kaybolma korkusu ve bina israfına son!

Tapuda e-arşiv dönemi geliyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden, kağıt ve mekan israfını önleyecek ve aynı zamanda da vatandaşların işlerini hızlandıracak büyük bir çalışma geliyor.

tapuda depolu mesken Haberi

tapuda depolu mesken

Tapuda depolu mesken nedir?

Taşınmaz mal tapusunda "depolu mesken" yazması durumunda, mesken ile birlikte ona bağlı bir deponun mülkiyeti söz konusu oluyor. Söz konusu depo mesken ile aynı katta veya farklı katlarda da yer alabiliyor.


Bilindiği üzere, depolar; korunmak, saklanmak ya da gerektiğinde kullanılmak için bir şeyin konulduğu yerlere deniyor.


Ancak, depolu meskenlere sahip malikler, meskenlerinin depo kısmını hem "depo" olarak hem de "mesken" olarak kiraya verebiliyor. Mesken olarak kiraya verilen depolar için bazı sakıncalar söz konusu olabiliyor. Örneğin diğer kat maliklerinin şikayet konusu haline getirebiliyor.


Peki, depo tapusu olan daireye ev tapusu nasıl çıkartılır?


Bir bağımsız bölümün tapuda ve projesinde yazılı niteliğinin değiştirilebilmesi için tüm kat maliklerinin kabul ettiklerine dair imzaladıkları değişiklik projesinin yapılması gerekiyor. Depo tapulu daire ile ilgili Yargıtay Kararı örneği...