26 / 07 / 2024

tapuda devir masrafıTapuda takas masrafının cezasını kim öder

tapuda devir masrafıTapuda takas masrafının cezasını kim öder

Gayrimenkullerin gerçek alım-satım bedellerinin beyan edilmesi ve bu gerçek bedeller üzerinden tapu harcı ödenmesi, ayrıca beyanı gereken bir kazancın doğması halinde gelir vergisi beyannamesi verilmesi gerekmektedir.

Tapuda yeni dönem! 4 Temmuz'da başlıyor

Tapuda devrim gibi düzenleme geliyor. Tapu devir işlemlerinde yeni dönem 4 Temmuz'da başlayacak. Dükkan, arsa, ev satışında devir işlemleri noterden gerçekleştirilebilecek. İşte tüm detaylar...

Tapuda 65 yaş üstü için sağlık raporu zorunlu mu?

Tapuda ve resmi dairelerde satış ya da devir işlemi yapabilmek için 65 yaş üstü bireylerden aranan şartlar farklılık gösterir. Peki, 65 yaş üstü tapuda işlem yapabilir mi? 65 yaş üstü tapuda sağlık raporu zorunlu mu? İşte detaylar…

Tapuda yeni devir başlıyor! Ev alıp satacaklar dikkat prosedür değişti!

Tapuda yeni bir dönem başlıyor. Artık ev alıp satacak herkes, belirlenen yeni yöntem ile satış ve alış işlemlerini gerçekleştirebilecek. İşte detaylar!

Aile içi tapu devir masrafı ne kadar?

Tapu devir işlemleri ile uğraşan kişilerin bu konuya dair pek çok sorduğu soru bulunmaktadır. Onlardan biri de Aile içi tapu devir masrafı ne kadar? İşte merak edilen yanıtlar!

Tapuda bağış işlemi nasıl yapılır? Tapuda bağış işleminde masraf çıkar mı?

Bağış, hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık almaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Tapuda bağış işlemi nasıl yapılır? Tapuda bağış işleminde masraf çıkar mı? İşte tüm merak edilenler...

Tapuda sağlık raporu zorunlu mu? Kaç yaş üstüne, nasıl alınır?

Tapu devir işlemlerinde belli bir yaşın üstünde kişilerce yapılması halinde sağlık raporu istenebiliyor. Peki, tapuda sağlık raporu zorunlu mu? Nasıl alınır?

Tapuda bağış bozulur mu?

Gayrimenkullerin tapuları satılabildiği gibi bağış yoluyla alınabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2021 ne kadar? Tapuda bağış bozulur mu? Tapuda hibe masrafı ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Tapuda hangi belgeler gerekli? Tapu masrafları ne kadar?

Gayrimenkullerin alım satım işlemi sonrasında doğan tapu devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Peki tapuda hangi belgeler gerekli? Tapu masrafları ne kadar?

Tapu alım satım masrafı hesaplama 2018!

Taşınmaz mal devir işlemleri için belli tapuda evrakların teslim edilerek ve tapu alım satım masrafının da ödenmesi ile gerçekleşiyor. İşte tapu alım satım masrafı hesaplama 2018 örneği..

Tapuda gerekli evraklar 2018!

Tapu dairesinde yapılacak tapu devir işlemleri için bazı belgelerle birlikte tapu dairesine müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, tapuda gerekli evraklar 2018 nelerdir?

Arsa tapu masrafı hesaplama 2017!

Arsa satın almak isteyen kimselerin devir işlemlerini tapu dairesinde gerçekleştirmeleri gerekiyor. Tapuda devir işlemi için belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. İşte arsa tapu masrafı hesaplama 2017 örneği..

Tapuda trampa ücretini kim öder?

Trampa işlemi; İki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devir etmeleri işlemine deniyor. Peki, tapuda trampa ücreti ne kadar? Tapuda trampa ücretini kim öder?

Tapuda cins değişikliği masrafı nedir?

Tapuda cins değişikliği için gerekli belgelerin tapu müdürlüğüne teslim edilmesi halinde gerçekleşiyor. Aynı zamanda tapu cins değişikliği masrafının da ödenmesi gerekiyor. Peki, tapuda cins değişikliği masrafı nedir?

tapuda devir masrafıTapuda takas masrafının cezasını kim öder Haberi

tapuda devir masrafıTapuda takas masrafının cezasını kim öder

Tapu İşlemlerinde Gayrimenkullerin Gerçek Alım Satım Bedellerinin Beyan Edilmesi Önemlidir!     

Tapu işlemlerinde gayrimenkullerin gerçek alım-satım bedellerinin beyan edilmesi ve bu gerçek bedeller üzerinden tapu harcı ödenmesi, ayrıca beyanı gereken bir kazancın doğması halinde gelir vergisi beyannamesi verilmesi gerekmektedir.

Doğru ve tam ödenmeyen tapu harçları alıcı ile satıcıdan ayrı ayrı cezalı olarak tahsil edilmektedir.



Gelir İdaresi...