04 / 05 / 2024

tapuda elak bedelinin düşük gösterilmesi

tapuda elak bedelinin düşük gösterilmesi

Gayrimenkul alım satımı sırasında ortaya çıkan abartı fiyatlara yeni düzenlemeler geliyor. Yeni dönemde 200 bin liralık bir ev, düşük harç ödenmesi için 80 bin lira gösterilemeyecek.

Tapuda DASK zorunlu mu?

Yıllık olarak düzenlenen, DASK poliçesi için DASK bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, tapuda DASK zorunlu mu? DASK poliçesi olmayan taşınmaz malların alım-satım ve kiralama işlemleri yapılabilir mi?

Tapuda döner sermaye ne kadar?

Döner sermaye, özellikle kamu kurum ve kuruluşların hizmet kalitesini artırması için ihtiyaç duyulan mal ve diğer hizmetleri alabilmesi için alınan ücrete deniyor. Peki, tapuda döner sermaye ne kadar?

Tapuda nakit ödeme nasıl yapılır?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların tapu devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu devir işlemlerinde satıcı, belli bir bedel karşılığında taşınmazını alıcıya satıyor. Peki, tapuda nakit ödeme nasıl yapılır?

Tapuda gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Bir bedel karşılığı edinilen gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar vergiye tabi tutuluyor. Peki, tapuda gelir vergisi nasıl hesaplanır? İşte hesaplama örneği..

Tapuda bedelsiz devir için gerekenler!

Tapu devir işlemleri, taraflar arasında bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi, bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Peki, tapuda bedelsiz devir işlemi nasıl yapılır? Tapuda bedelsiz devir için gerekenler nelerdir?

Tapuda bedelsiz devir işlemleri nasıl yapılır?

Tapuda taşınmaz mal devri, bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Peki, tapuda bedelsiz devir işlemleri nasıl yapılır? Tapuda bedelsiz devir işlemleri nelerdir?

Tapuda randevu dönemi büyük ilgi gördü!

Tapuda randevu dönemi büyük ilgi gördü. 'Alo Tapu Hattı' ile 'online randevu sistemini' hizmete alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bu uygulamasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Tapuda randevu dönemi rahatlığı!

Tapuda randevu dönemi rahatlığı başladı. " Alo Tapu Hattı " ile "online randevu sistemini" hizmete alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bu uygulamasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Tapuda vekalet ile satış nasıl olur?

Tapu devir işlemi olan ancak bu işlem için vakit ayıramayanlar, tapu işlemlerini bir vekil aracılığı ile yapabiliyor. Peki, tapuda vekalet ile satış nasıl olur? Tapuda vekaleten satışta nelere dikkat edilmeli?

Tapuda geçerli kimlikler nelerdir?

Tapuda gayrimenkul devir işlemlerinin yapılabilmesi için nüfus cüzdanı gerekiyor. Nüfus cüzdanının beraberinde getirilmemesi durumunda bazı kimlikler de tapuda geçerli oluyor. Peki, tapuda geçerli kimlikler nelerdir?

Tapuda ehliyet geçerli mi?

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri, tapu dairesinde yapılıyor. Gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi ile tapu devri gerçekleşiyor. Peki, tapuda kimlik yerine tapuda ehliyet geçerli mi?

Tapuda pasaport geçerli mi?

Tapuda alım satım işlemlerinin yapılabilmesi için nüfus cüzdanı gerekiyor. Peki, taraflar nüfus cüzdanı yerine pasaport kullanabilir mi? Tapuda pasaport geçerli mi? İşte pasaportun geçerliliği..

Kira bedelinin tespiti davası dilekçe örneği!

Taşınmaz mal kiralamalarında kira bedelinin belirlenmesi için dava her zaman açılabiliyor. Kira bedelinin tespiti davası, bir dilekçe ile açılabiliyor. Kira bedelinin tespiti için dilekçe nasıl yazılır? İşte kira bedelinin tespiti davası dilekçe örneği..

tapuda elak bedelinin düşük gösterilmesi Haberi

tapuda elak bedelinin düşük gösterilmesi

Tapuda düşük harç ödeme sorununu bitirecek adım atılıyor. Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gayrimenkul alım satımlarında tartışma konusu olan değerleme sorununu çözüme kavuşturuyor. Buna göre her şehrin ve ilçenin konut değerleri yeniden belirlenecek. Belediyelerdeki rayiç bedel yerine güncel verilerin yer aldığı konut ve arsa değerleri sisteme girilecek. Değerleme haritasının tam olarak devreye alınmasıyla birlikte tapudaki harç oranlarının da düşürülmesi konusunun gündeme gelmesi bekleniyor. Maliye Bakanlığı’nın uzun süredir gündemde olan çalışmayı yeniden ele aldığı belirtiliyor. Üst düzey bir Bakanlık yetkilisi, gayrimenkul değerinin uluslararası kriterlere göre belirleneceğini söyledi. Değerlemede, hastane, okul, metro, alışveriş merkezi gibi yerlere uzaklık göz önünde bulundurulacak. Evin ana cadde üzerinde olup olmadığı, kat izni ve ilave imar hakkı gibi tüm verilerde gayrimenkulün değeri belirlenirken göz...