05 / 05 / 2024

tapuda güvenli para transferi

tapuda güvenli para transferi

Alıcı ve satıcı tarafından kullanılabilecek en sağlıklı yolun Tapu Takas sistemi olduğunu belirten Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Sistem eş zamanlı değişimi mümkün kılıyor. " dedi.

Dünya Bankası o miktarı açıkladı! İşte Türkiye’deki yapıların güvenli hale gelmesi için gerekli para!

Deprem felaketinden sonra Türkiye’de yapıların durumu bir numaralı gündem maddesi oldu. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde yüzbinlerce binanın depreme dayanıklı hale getirilmesi gerçeği yeniden su yüzüne çıktı. Peki ülke genelinde binaları güvenli hale getirmek için toplam ne kadar para gerek

Ünlü ekonomist İslam Memiş altının rekor kıracağı tarihi açıkladı! Güvenli yatırım şeklini duyurdu

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın rekor kıracağı tarihi açıklarken, “Güvenli liman” dediği yatırım şeklini duyurdu. İşte detaylar…

Taputakas sistemiyle güvenli alım-satım!

Ev alırken vatandaşların tapuda dolandırılmaması, zarar etmemesi için Taputakas sistemi geliştirildi. Yeni uygulama, güvenli alım-satım imkanı sunuyor.

2015'te en güvenli yatırım: Gayrimenkul!

Ülkede yaşanan olumsuz olaylar sonucunda para piyasaları tepetaklak oldu.Bu durumda ekonomistler ne altın ne döviz ne de bir başka yatırım aracını önerebiliyor. Bugünlerde en güvenli yatırım aracı gayrimenkul olarak görülüyor.

Kayseri'de iş güvenliğine uymayan 68 inşaata ceza kesildi!

Kayseri'de iş güvenliğine uymayan, yapılan denetimlerde noksanı bulunan 68 inşaat durduruldu. Denetlenen 147 işyerine 1 milyon 408 bin 51 8 TL idari para cezası kesildi.

Yapı işlerinde işçi sağlığı ve iş güvenliği tüzüğünün yürürlükten kaldırılmasına dair tüzük tam metni!

Yapı işlerinde işçi sağlığı ve iş güvenliği tüzüğünün yürürlükten kaldırılmasına dair tüzük tam metni 26 Temmuz 2014 tarihinde 29072 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tüzük kapsamında yer alan esaslar...

Yapı İşlerinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü yürürlükten kaldırıldı!

Bakanlar Kurulu'nun Yapı İşlerinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğünün Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tüzük kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o tüzük ve maddeleri...

İş sağlığı ve güvenliği şartları!

Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliğinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanabilmesi için bazı şartlar yer alıyor. Peki, iş sağlığı ve güvenliği şartları nelerdir?

İş sağlığı ve güvenliği kanunda işverenin yükümlülükleri!

Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliği yapı işlerinde alınacak asgari iş sağlığı ve güvenliği şartlarını belirliyor. Peki, iş sağlığı ve güvenliği kanunda işverenin yükümlülükleri nelerdir?

Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri!

Yapı işlerinde çalışanların iş sağlığı ve güvenliği işveren tarafından koruma altına alınması gerekiyor. İşçilerin sağlığını ve tedbirlerini sağlayabilmesi için bazı tedbirleri alması gerekiyor. Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri nelerdir?

İnşaatlarda iş sağlığı ve güvenliği!

Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliğinin amacı , yapı işlerinde alınacak asgari iş sağlığı ve güvenliği şartlarını belirlemek olarak açıklanıyor. Peki, inşaatlarda iş sağlığı ve güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaat sektöründe iş güvenliği denetimleri yeterli değil!

Büyük şirketler tarafından yapılan inşaatlarda güvenlik önlemlerinin alındığını kaydeden Canik Müteahhitler Derneği Başkanı Cemal Semiz küçük şirketlerde güvenliğin göz ardı edildiğini söyledi. İş güvenliği denetimleri yeterli değil...

Maden ve taş ocakları işletmelerinde işçi sağlığı ve iş güvenliği tüzüğü yürürlükten kaldırıldı!

Maden ve taş ocakları işletmelerinde ve tünel yapımında alınacak işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerine ilişkin tüzüğün yürürlükten kaldırılmasına dair tüzük, 25 Temmuz 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı..

tapuda güvenli para transferi Haberi

tapuda güvenli para transferi

Gayrimenkulün nakit satış işlemleri sırasında yaşanan en önemli problemlerden biri; satış bedeli olan tutarın satıcıya nasıl ödeneceğidir. Çünkü tapu dairesinde taraflar arasında imzalar atılmadan önce para alışverişinin tamamlanmış olması gerekmektedir. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, satış işlemi bittikten sonra, satıcının parayı almamış olması durumunda herhangi bir hak iddia edilemediğini bu nedenle alıcı ve satıcı tarafından kullanılabilecek en sağlıklı yolun Tapu Takas sistemi olduğunu belirtti. 


Özelmacıklı “Tapu Takas Sistemi; mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesi amacıyla, gayrimenkul ile satış bedeli olan nakdin eş anlı olarak el değiştirmesine imkan tanıyor. Bu sistem ile tarafların güven probleminin bertaraf edilmesi, nakit taşıma riskinin ortadan kaldırılması, düşük maliyetle hızlı transfer kolaylığı sağlıyor” dedi. 


Tapu Takas...