19 / 05 / 2024

tapuda hangi vergiler ödenir

tapuda hangi vergiler ödenir

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların alım satım gibi işlemleri ilgili tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda yapılan bu işlemler için belli harç ve vergiler ödeniyor. İşte tapuda ödenen vergiler..

Gayrimenkul sektöründen tapu harcında indirim talebi! Son dakika: Sektöre yeni vergiler geliyor!

2024'ün başında gündeme gelen vergi değişiklikleri yerel seçimlerin sonrasına bırakılmıştı. Peki hangi vergiler gündemde? Gayrimenkul sektöründe neler değişecek? 

Gelir İdaresi Başkanlığı vergi takvimini yayımladı! İşte Emlak vergisinin 2.taksiti ödeme günü!

Gelir İdaresi Başkanlığı kasım ayında ödenecek vergiler listesini yayımandı. Peki, kasım ayında hangi vergiler ödenecek? İşte 2023 Vergi Takvimi...

Hangi tapuda kredi kullanılabilir?

Vatandaşlar, "Hangi tapu tipleri için ve kredisi kullanılabilir?" sorusunun yanıtını arıyor. İşte ayrıntılar...

Tapuda yeni dönem! Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılacak? Hangi belgeler gerekli? İşte 6 maddede merak edilenler..

Taşınmaz satış sözleşmeleri, 4 Temmuz tarihi itibarıyla Noterler tarafından da yapılacak. Tapuda yeni dönem resmen başlıyor. İşte 6 maddede noterden gayrimenkul satışı hakkında merak edilenler!

Borç yapılandırmada hangi borçlar silinecek? Resmi Gazete’de yayımlandı! İşte madde madde tüm ayrıntılar...

Vergiler, trafik cezaları, ehliyet affı, otoyol cezaları ve belediyelere olan borçlara ilişkin önemli maddelerin yer aldığı borç yapılandırma paketi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Borç yapılandırma düzenlemesine göre hangi borçların silineceği ise merak konusu oldu.

Hisseli tapuya nasıl ev yapabilirim?

Hisseli tapu, bir malın birden fazla sahibinin olduğunu gösterir. Peki hisseli tapuda hangi işlemler yapılır, Hisseli tapuya nasıl ev yapabilirim? İşte sorulan soruların yanıtları!

Satış için tapuda hangi evraklar gerekir?

Tapuda satış almak ya da herhangi bir mülkü almak belli kurallar çerçevesinde gerçekleşir. Belirtilen bazı evrakların tamamlanması neticesinde alım, satış işlemleri yerine getirilir. Peki onlar nedir, Satış için tapuda hangi evraklar gerekir? İşte detaylar!

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

Tapuda bazı durumlarda inşa edilen ev, arsa olarak görülebilir. Bu durumda hangi işlemler yerine getirilir? İşte detaylar!

Satış için tapuda hangi evraklar gerekir?

Tapu işlemleri belli başlı evrakların tam olması gerekir. Bu yüzden vatandaşlar, Satış için tapuda hangi evraklar gerekir? şeklinde sorular sormaktadır. İşte merak edilen o detaylar!

Tapu için hangi evraklar gereklidir? İşte detaylar!

Tapuda işleri olan vatandaşların sıklıkla sorduğu sorulardan biri “Tapu için hangi evraklar gereklidir?” İşte detaylar!

Satış için tapuda hangi evraklar gerekir?

Tapuda satış işlemi yapacak vatandaşların sıklıkla sorduğu sorular arasında satış için tapuda hangi evraklar gerekir? bulunmaktadır. İşte merak edilen soruların yanıtları!

Nisan'da hangi vergiler ödenecek? Nisan ayı vergi takvimi 2022!

Hangi ayda hangi vergilerin ödenmesi gerektiği GİB tarafından yayınlanıyor. Peki, Nisan'da hangi vergiler ödenecek? İşte Nisan ayı vergi takvimi 2022...

Tapuda miras intikali nasıl yapılır? Miras intikali için hangi belgeler gereklidir?

Tapuda miras intikali, ölen bir kişiden kalan taşınmaz malların, yasal mirasçılarının üzerine geçirilmesi için yapılması gereken en önemli işlemdir. Çünkü intikal işlemini yapmayan mirasçı malların yeni tapu belgesini alamaz. Peki, tapuda miras intikali nasıl yapılır? Hangi belgeler gereklidir? İşte

tapuda hangi vergiler ödenir Haberi

tapuda hangi vergiler ödenir

Tapuda ödenen vergiler!

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların alım satım gibi işlemleri ilgili tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda yapılan bu işlemler için belli harç ve vergiler ödeniyor.


Peki, alıcı ve satıcılar ne kadar harç öder? Hangi vergileri ödemek ile mükellef olur?


1. Tapu harcı

Tapu harcı, taşınmaz malın satış bedeli üzerinden binde 20 oranında hesaplanıyor. Bu bedeli alıcı ve satıcı ayrı ayrı ödüyor. Buna göre toplamda binde 40 oranında harç ödemesi yapılmış oluyor. 


Ancak uygulamada bu bedelin hepsi alıcı tarafından da ödenebiliyor. Bu durum, tarafların aralarında yaptığı anlaşmaya göre değişkenlik gösterebiliyor.


2. Tapu döner sermaye bedeli

Tapuda yapılan satış için ödenecek masraflar arasında tapu döner sermaye bedeli de yer alıyor. Bu bedel 2015 yılı için 82,50 TL olarak tahsil ediliyor. Bu bedeli yalnız alıcı...