02 / 05 / 2024

Tapuda harç indirimi

Tapuda harç indirimi

Gayrimenkul sektörünün beklediği tapuda harç, konutta kdv indirimi heyecalandırdı.Özelmacıklı, imar barışı ile beraber harç ve kdv indirimin sektör açısından önemli bir düzenleme olduğunu belirtti..

Tapuda harç indirimi ne zaman son?

15 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, tapu harcında indirim yapıldı. Peki, tapuda harç indirimi ne zaman son?

Tapuda cins değişikliği ücreti 2021!

Tapu belgesi üzerinde yapılacak cins değişikliği işlemi için bu yıl ne kadar harç ödemesi yapılacak? İşte tapuda cins değişikliği ücreti 2021...

Tapuda cins değişikliği harcı 2021!

Cins tashihi işlemi için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne bir dilekçe ve gerekli belgelerle başvurulması ve harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki tapuda cins değişikliği harcı 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

2021'de tapuda kimler ne kadar ödeyecek?

Gayrimenkullerin kütükleri ile ilgili tapu dairesinde yapılan tüm işlemler için belli tutarlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, 2021'de tapuda kimler ne kadar ödeyecek? İşte tapu harcı 2021 oranları...

2020'de tapuda kaç işlem yapıldı?

2020 yılında harç, damga vergisi ve döner sermaye gelirlerinden Hazine'ye 18 milyar 150 milyon 286 bin TL'lik kaynak sağlandı. Peki 2019'da tapuda kaç işlem ve hangi işlemler yapıldı? 

Tapuda harç oranları düşürülecek!

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun kapsamında tapuda harç oranlarının düşürülmesi planlanıyor.

2019'da tapuda kaç işlem yapıldı?

2019 yılında harç, damga vergisi ve döner sermaye gelirlerinden Hazine'ye 12 milyar 197 milyon 800 bin liralık kaynak sağlandı. Peki 2019'da tapuda kaç işlem ve hangi işlemler yapıldı? 

Tapuda yapılabilecek 35 işlem ve harçları!

Gayrimenkullerin kütükleri ile ilgili Tapu ve Kadastro Müdürlükleri'nde yapılan işlemler yapılan tüm işlemler için harç ödeniyor. Peki, 2019 yılında tapuda kimler ne kadar harç ödeyecek? İşte tapuda yapılabilecek 35 işlem ve harçları...

2019'da tapuda kimler ne kadar ödeyecek?

Gayrimenkullerin kütükleri ile ilgili tapu dairesinde yapılan tüm işlemler için belli tutarlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, 2019'da tapuda kimler ne kadar ödeyecek?

Tapu harcı indirimi son tarih 2018!

Konut ve işyerlerinde binde 20'den binde 15'e indirilen tapu harçlarında süre doluyor. Peki, tapu harcı indirimi son tarih 2018 ne zaman?

İnşaat sektörü için KDV oranı yükseltilmemeli!

Konut sektörünün uygulanan yüzde 0.98 faiz ve indirimli konut fırsatı, tapuda uygulanan harç ve  KDV indirimi 3 gün sonra sona eriyor. İnşaat sektöründeki kriz durumundan çıkılması için indirimlerin uzatılması bekleniyor.

Konutta dev fırsatlar için son günler!

Konutta devam eden 3 büyük kampanya Ekim sonu itibari ile son buluyor. Konut sektörünün uyguladığı yüzde 0.98 faiz ve indirimli konut fırsatı, tapuda uygulanan harç ve  KDV indirimi, ve imar affı fırsatları için ise son tarih 31 Ekim. 

Düşen satışlara, devlet desteği!

Gayrimenkul sektörünün beklediği tapuda harç, konutta kdv indirimi heyecalandırdı.Özelmacıklı, imar barışı ile beraber harç ve kdv indirimin sektör açısından önemli bir düzenleme olduğunu belirtti..

5 soruda tapu harcı indirimi 2018!

Bakanlar Kurulu Kararı ile tapu harcı indirimi bu yıl da başladı. Peki, tapu harçları ne kadar düştü? Tapu harcı indiriminden kimler yararlanabilecek?

Tapuda harç indirimi Haberi

Tapuda harç indirimi

Gayrimenkul sektörüne gelen 2 yeni düzenleme herkesi heyecanlandırdı. Resmi Gazete'de yayınlanan düzenlemeye göre, konut ve işyerlerinde beyan edilen değer üzerinden “binde 20” nispetinde alınan tapu harcı, “binde 15” olarak yeninden belirlendi. Konuttaki KDV oranı ise yüzde 18’den yüzde 8’e düşürüldü. Her iki indirim ise 31 Ekim 2018’e kadar uygulanacak. 

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı konula ilgili değerlendirmede bulundu. Özelmacıklı, "2018 yılı ilk üç ayında konut satışları yaklaşık yüzde 7 oranında azalarak 303 bin 877 olmuştu. Konutta KDV indirimi ve tapu harcının düşürülmesi, talebin artmasına fayda sağlayacak" dedi. 

İmar barışı iel beraber uygulanacak

Mustafa Hakan Özelmacıklı, imar barışı ile beraber harç ve kdv indirimin sektör açısından önemli bir düzenleme olduğunu söyledi. Özelmacıklı sözlerine şu şekilde devam etti; "2017 yılındaki benzeri düzenleme...