26 / 11 / 2024

tapuda intifa işlemi

tapuda intifa işlemi

İntifa hakkı tapu sicil müdürlüklerinde tescil edilerek alınan sınırlı bir ayni haktır. Tapu sicil dairesinde intifa hakkı için gerekli belgeler ve işlemin mali yönünün bilgisi haberimizde yer alıyor..

Taşınmaz satışlarında tapu işlemleri artık hafta sonu da yapılabilecek! Tapu işlemi yaparken bunlara dikkat!

Tapuda yeni dönem resmen başladı. Yalnızca tapu dairelerinde yapılan alım-satım işlemi bundan sonra noterlerde de yapılabilecek. Peki tapu işlemi yapacakların nelere dikkat etmesi gerekiyor?

Tapuda satış işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapuda yapılan işlemler, vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Taşınmaz mülklerin el değiştirmesine tapu devri adı verilmektedir. Peki Tapuda satış işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Satış için tapuda hangi evraklar gerekir?

Tapuda satış işlemi yapacak vatandaşların sıklıkla sorduğu sorular arasında satış için tapuda hangi evraklar gerekir? bulunmaktadır. İşte merak edilen soruların yanıtları!

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Tapuda tevhit işlemi nedir? Tapuda tevhit nasıl yapılır?

Arsa satış ve imar prosedürlerinde sıkça karşı karşıya geldiğimiz tapuda tevhid işlemi gerekli ve zorunlu olan bir uygulama olarak biliniyor. Peki, Tapuda tevhit işlemi nedir? Tapuda tevhit nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Tapuda bağış işlemi nasıl yapılır? Tapuda bağış işleminde masraf çıkar mı?

Bağış, hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık almaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Tapuda bağış işlemi nasıl yapılır? Tapuda bağış işleminde masraf çıkar mı? İşte tüm merak edilenler...

Tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir?

Tapuda tevhit işlemi, tapu kütüğünde ayrı olarak belirtilen taşınmazların birleştirilmesi, tek bir parsel halini alması olarak ifade ediliyor. Peki, tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Tapuda elbirliği nasıl bozulur? Tapuda elbirliğini bozmak için ne yapılır?

Tapuda elbirliği bozma işlemi sadece bir mirasçının başvuru ile gerçekleştirilebilir. Yani her bir mirasçının ayrı ayrı başvuruda bulunmasına gerek yoktur. Gerekli belgelerin ibrazı ve başvurunun ardından tapuda elbirliği bozulur ve sahip olunan mal, paylı mülkiyete dönüşür… 

Türkiye'de 2021 yılında 3 milyon 20 bin 416 tapu satış işlemi yapıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının gayrimenkul hareketlerini etkilemediğini ve 2021'de toplamda 3 milyon 20 bin 416 satış işlemi yapıldığını kaydetti.

Türkiye'de son 11 ayda 2 milyon 768 bin gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde 2021 yılının Ocak-Kasım ayları arasında  2 milyon 768 bin 262 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi.

Türkiye'de son 10 ayda 2 milyon 410 bin gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde 2021 yılının ocak-ekim ayları arasında toplamda 2 milyon 410 bin 816 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi.

2021'in ilk 7 ayında 1.5 milyon gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Türkiye'de Ocak-Temmuz döneminde 1 milyon 494 bin 165 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirilerek, 10 milyar 221 milyon 875 bin 369 TL tapu harcı geliri kazanıldı.

Türkiye'de 5 ayda 980 bin 630 gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Açıklanan önemli verilere göre ülkemizde Ocak-Mayıs 2021 döneminde toplam olarak 980 bin 630 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi.

tapuda intifa işlemi Haberi

tapuda intifa işlemi

Tapu sicil dairesinde intifa hakkı!


İntifa hakkı en çok o hakka sahip olan kişinin ömrüyle sınırlı olan şahsi irtifak hakları grubundan sınırlı bir ayni haktır. İntifa hakkı sahibi öldüğünde mirasçılara devredilemez. İntifa hakkı sahibi öldüğünde kuru mülkiyetin sahibi mülkün tamamına sahip olur.



İntifa hakkı sözleşmeden ya da kanundan olmak üzere ikiye ayrılır. Sözleşme yoluyla geçen intifa hakkında mülkiyet ediniminde olduğu gibi taşınmaz malın maliki veya yetkili temsilcisi ve lehine intifa hakkı tesis edilecek şahsın yetkili vekili veya temsilcisinin katılımıyla  tapu sicil müdürlüğünde düzenlenecek resmi senet ile bedelli veya bedelsiz olarak tesis edilir.


Tapu sicil dairesinde intifa hakkı için gerekli belgeler;


1.İntifa hakkı tesis edilecek taşınmaz malın varsa tapu senedi, yoksa taşınmaz malın ada ve parsel numarasını belirtir belge veya malikin sözlü beyanı.


2.tntifa hakkı...