09 / 05 / 2024

tapuda neler değişti

tapuda neler değişti

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün, alım satım yapmak isteyenlerin tapu dairelerine gitmeden günün her saati, başvuru işlemlerini internet üzerinden yapabilmelerine imkan veren Web-Tapu uygulamasına şirketler de dahil edildi. 

Deprem, dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı! Kentsel dönüşümde bir yılda neler değişti?

50 binin üzerinde vatandaşın yaşamını yitirdiği 6 Şubat depremleri riskli binaların bir an önce sağlamlaştırılması ihtiyacını yeniden gündeme getirdi. Peki  6 Şubat'taki depremlerden sonra neler değişti? 

Almanya işçi alımı başvuru şartlarında devrim niteliğinde değişiklik! Sistem baştan sona değişti!

İşçi açığının daha da büyümemesi için kolları sıvayan Almanya, kısa süre içinde işçi alımına başlayacak. İşçi alımında şartların da değiştiği öğrenildi. Peki, Almanya işçi alımı şartları neler ve Almanya iş başvurusu için gerekenler neler? İşte detaylar...

Ev alacaklar dikkat! Yeni KDV düzenlemesi ile neler değişti? 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Akif Akarca ve Dr. Mehmet Şafak, bugünkü köşelerinde yeni KDV düzenlemesi ile konut sektöründe nelerin değiştiğini tek tek açıkladı. İşte o yazı...

Konutta yeni KDV sistemiyle neler değişecek?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründe şimdi de KDV gündemde. Peki konutta yeni KDV sistemiyle neler değişecek?

Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'da neler değişecek?

Uzmanlar tarafından yapılan uyarılara ve bütün tepkilere karşın süreci hızla devam eden Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilecek Yenişehir’in imar uygulamasının onaylanmasıyla yeni bir tartışma gündeme geldi. Peki Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'da neler değişecek?

Kripto para yasa tasarısıyla neler değişecek?

Kripto para piyasalarına olan ilginin artmasıyla birlikte, kripto para dolandırıcılıkları da arttı. TBMM'ye gelmesi beklenen kripto para yasa tasarısının bu mağduriyetleri engelleyebileceği belirtiliyor. Peki kripto para dolandırıcılıkları nasıl yapılıyor? Yeni yasa ile neler değişecek?

Konut sektöründe trendler değişti!

Pandemiyle beraber konut sektöründe trendler değişti. Yeni ev arayan kişiler, birçok farklı taleple geliyor. Peki yeni ev alacak kişiler hangi kriterlere dikkat ediyor? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkullerin icradan satış ihalelerinde şartlar değişti!

Gayrimenkullerin icradan satış ihalelerinde şartlar değişti. İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı.

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle'de konut sayısı değişti!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Bizim Mahalle projesinde konut sayısı değişti. İşte projenin tüm detayları...

Trabzon Uzungöl'ün imar planları değişti! 

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'ün imar planları değişti. Yeni planlara göre; konut ve pansiyonlar için 2, oteller için 3 kat sınırlaması getiriliyor.

Emlak Konut GYO Vadi Evleri 2. Etap'ta konut sayısı değişti!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Vadi Evleri 2. Etap projesinde konut sayısı değişti. İşte projenin tüm detayları...

Konutta Avrupa modeli kira uygulamasıyla neler değişecek?

Yaklaşık 4 aydır kira fiyatlarındaki anormal yükselişler gündemden düşmüyor. Türkiye'de kira fiyatlarındaki artışla ilgili devlet bir adım attı. Avrupa'da da uygulanan kiralama modelinin ülkemizde de hayata geçirilmesi planlanıyor. Peki bu yöntemle neler değişecek?

Gayrimenkul sektöründe neler değişecek?

İklim değişikliğinin kuraklık, seller, orman yangınları, müsilaj gibi olumsuz ve yıkıcı etkilerinin gayrimenkul sektöründeki tercihleri de etkiliyor. Peki gayrimenkul sektöründe neler değişecek? İşte ayrıntılar...

tapuda neler değişti Haberi

tapuda neler değişti

Posta gazetesinde yer alan habere göre, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün, alım satım yapmak isteyenlerin tapu dairelerine gitmeden günün her saati, başvuru işlemlerini internet üzerinden yapabilmelerine imkan sağlayan Web-Tapu uygulamasına şirketler de dahil oldu.

GÜNÜN HER SAATİ YAPILABİLECEK


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce, yaklaşık 7 ay önce başlatılan Web-Tapu uygulaması başarıyla sürüyor. E-devlet üzerinden giriş yapılan uygulamayla taşınmaz sahipleri, günün her saati (7/24) tapu dairesine gitmeden bilgisayar ya da akıllı telefonlarından son derece hızlı ve güvenli şekilde tapu müracaatı yapabiliyor. Taşınmaz sahipleri, işleme alınan evrakın her aşamasında nerede olduğu ve ne gibi işlem gerçekleştirildiğinin takibini de SMS ile yapabilirken tapu harçları da sistem aracılığıyla da tahsil edilebiliyor.

TAPU DAİRESİNE GİTMEYE GEREK KALMAYACAK


Alım-satım yapmak isteyen taşınmaz sahipleri, tapu dairesine gitmeden tüm...