19 / 05 / 2024

tapuda soyadı tashihi nasıl yapılır

tapuda soyadı tashihi nasıl yapılır

Sicil Üzerinde Yapılmış Olan Hataların Tashihi Genelgesi gereğince, hatalı işlemlerin söz konusu olduğu taşınmazlarda tashih davası ile hata düzeltilebiliyor. Peki, tapuda soyadı tashihi nasıl yapılır?

Tapu cins tashihi için gerekli belgeler neler?

Bir gayrimenkulün yapısızken yapılıya, yapılıyken yapısız hale dönüştürülmesi işlemine tapuda cins tashihi deniyor. Peki, cins tashihi işlemi nedir? Tapu cins tashihi için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Tapu cins tashihi harcı 2022 ne kadar?

Tapuda yapılan işlemler arasında yer alan cins tashihi gayrimenkulün cinsi yapısız iken yapılıya; yapılı iken yapısız hale dönüştürülmesi durumlarında gerçekleştiriliyor. Peki, tapu cins tashihi harcı 2022 ne kadar? İşte tüm detaylar...

Tapuda cins tashihi nasıl yapılır?

Tapuda kayıtlı olan bir taşınmazın niteliğinin değiştirilmesine tapuda cins tashihi deniyor. Bu işlem ile birlikte cins tashihi yapılan tapular başka bir tapu kütüğüne tescil edilmiş oluyor. Peki, tapuda cins tashihi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Tapuda cins değişikliği harcı 2021!

Cins tashihi işlemi için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne bir dilekçe ve gerekli belgelerle başvurulması ve harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki tapuda cins değişikliği harcı 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Tapuda isim tashihi dilekçe örneği!

Tapu belgesi üzerinde yapılacak gayrimenkul sahiplerine ait isim değişiklikleri için Asliye Hukuk mahkemelerine başvurulabiliyor..

Tapuda cins tashihi işlemleri 2018!

Tapu üzerindeki gayrimenkulün cinsi, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale getirilmesi işlemi tapu cins tashihi ile oluyor. Peki, tapuda cins tashihi işlemleri 2018 nasıl yapılır?

Tapuda cins değişikliği başvurusu!

Tapuda gayrimenkul cins tashihi işleminin gerçekleşebilmesi için, gayrimenkul sahibinin gerekli belgeleri temin etmesi ve dilekçe ile başvuruda bulunması gerekiyor. İşte, tapuda cins değişikliği başvurusu!

Tapuda cins tashihi dilekçesi örneği!

Tapuda yapılan değişiklikler arasında cins tashihi işlemi de yer alıyor. Bu işlem ile bir gayrimenkulün tapudaki cinsi değiştiriliyor. İşte, tapuda cins tashihi dilekçesi örneği!

Tapuda hibe şartları nelerdir?

Herhangi bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine hibe yani bağış deniyor.Peki, tapuda hibe şartları nelerdir? 2015 hibe oranları ne kadar?

Tapuda yapılan işlemler nelerdir?

Tapu dairesinde yalnız alım satım işlemleri yapılmıyor. Satış işleminin yanı sıra; ayırma, birleştirme, bağış ve şerh koyma gibi daha birçok işlem tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapuda yapılan diğer işlemler nelerdir?

İMKON'dan tapuda gayrimenkul değeri açıklaması!

İMKON'dan tapuda gayrimenkul değeri açıklaması geldi. Gayrimenkulün satış zamanındaki gerçek değerini belirleyecek ve sorumluluk alacak bir kuruma ihtiyaç vardır.İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tellioğlu konuyu değerlendirdi.

Tapuda gerçek değer nedir?

Tapuda alım satım işlemlerinde; gayrimenkullerin gerçek alım - satım bedellerinin beyan edilmesi ve bu gerçek bedeller üzerinden tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Peki, tapuda gerçek değer nedir?

Müteahhitten almış olduğum konut için eksik fatura düzenlendi, tapuda hangi değeri göstermeliyim?

Tapu satış sürecinde tarafların ödeyeceği harç bedeli gerçek alım satım değeri üzerinden hesaplanıyor. Peki, "Müteahhitten almış olduğum konut için eksik fatura düzenlendi, tapuda hangi değeri göstermeliyim?" diyorsanız işte yanıtı...

tapuda soyadı tashihi nasıl yapılır Haberi

tapuda soyadı tashihi nasıl yapılır

Tapuda soyadı tashihi davası!

1458 Sayılı "Sicil Üzerinde Yapılmış Olan Hataların Tashihi" Konulu Genelge gereğince, hatalı işlemlerin söz konusu olduğu taşınmazlarda, tahdit ve tesbitin herhangi bir tapu kaydına veya herhangi bir kamusal belgeye dayandırılmaması, başka bir anlatımla hatanın, tahdit ve tesbitin, senetsizden bilirkişiler veya muhtarın yanlış beyanı sonucunda yapılmış olmasıyla meydana geldiği belirlenmelidir.


Buna göre tapulama ve kadastrolama hizmetleri sırasında vuku bulan ve kesinleşen tahdit ve tesbit işlemlerinde;


a) Evrakına ve haritasına aykırı olarak hatalı tescil edilen yüzölçümleri,


b) Evrakına ve haritasına aykırı olarak hatalı tescil edilen taşınmazın niteliği,


c) Malikin soyadının yanlış yazılması veya hiç yazılmamış bulunması,


d) Malikin baba adının yanlış yazılması veya hiç yazılmamış olması,


e) Malikin cinsiyetinin mülkiyet hanesine yanlış yazılmış bulunması, yani oğlu yerine kızı, kızı yerine oğlu yazılmış olması,


f) Malikin...