27 / 04 / 2024

Tapuda cins tashihi nasıl yapılır?

Tapuda cins tashihi nasıl yapılır?

Tapuda kayıtlı olan bir taşınmazın niteliğinin değiştirilmesine tapuda cins tashihi deniyor. Bu işlem ile birlikte cins tashihi yapılan tapular başka bir tapu kütüğüne tescil edilmiş oluyor. Peki, tapuda cins tashihi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...



Tapu üzerinde gerçekleştirilen işlemlerden biri de cins değişikliği işlemidir. Tapuda kayıtlı olan bir taşınmazın niteliğinin değiştirilmesine tapuda cins tashihi işlemi deniyor. 

Bu işlem ile birlikre cins tashihi yapılan tapular başka bir tapu kütüğüne tescil edilmektedirler. Örneğin bir binanın sahibi tarafından yıktırılarak arsa olarak tapuda yer almasını isteyenler tapuda cins tashihi yaptırarak bu işlemi gerçekleştirebiliyorlar. 

Tapuda cins tashihi nasıl yapılır?

Tapuda cins tashihi nasıl yapılır? 

Tapuda cins tashihi işlemi tapu müdürlüklerinde yapılıyor. Böyle bir işlem gerçekleştirilmek istendiğinde taşınmazın sahibi veya hissedarlarından birisinin başvuru yapması yeterli oluyor. 

Tapu müdürlükleri üzerinde başlatılan cins tashihi işlemi için bazı evraklar da gerekli oluyor. Öncelikle cins tashihi için işlem yapılacak olan taşınmazın tapu senedi veya tapu kayıt örneği önem teşkil ediyor. 


Geri Dön