03 / 05 / 2024

tapuda vekalet sözleşmesi

tapuda vekalet sözleşmesi

Vekalet sözleşmesi, vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, vekalet sözleşmesi nasıl kurulur? Vekalet sözleşmesinde nelere yer verilir?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi vekaletname örneği!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahipleri ile müteahhit arasında yapılan anlaşmaya istinaden imzalanıyor. Kat karşılığı inşaat işlemleri için arsa sahibi müteahhite vekalet veriliyor. İşte kat karşılığı inşaat sözleşmesi vekaletname örneği..

İfraz sözleşmesi nedir?

Tapuda tek bir parselde kayıtlı bulunan taşınmazın belirli usul ve esaslara bağlı teknik usullere göre, belli parsellere bölünerek, her parselin tapu kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil edilmesine ifraz deniyor. Peki, ifraz sözleşmesi nedir?

Vekalet sözleşmesinin sona erme sebepleri!

Bir kişinin kendisi yerine seçtiği başka bir kişinin belirli hallerde işini halletmesi ve o işi sonuçlandırması için verdiği yazılı ve imzalı belge vekalet sözleşmesi oluyor. Peki, vekalet sözleşmesinin sona erme sebepleri nelerdir?

Vekalet sözleşmesi örneği!

Vekâlet sözleşmesi, vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme olarak ifade ediliyor. Peki, sözleşme nasıl yapılır? İşte vekalet sözleşmesi örneği..

Vekalet sözleşmesinde vekalet verenin borçları nelerdir?

Vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme, vekalet sözleşmesi oluyor. Peki, vekalet sözleşmesinde vekalet verenin borçları nelerdir? İşte vekil atayan kimsenin sorumlulukları..

Vekalet sözleşmesi ne zaman sona erer?

Vekâlet sözleşmesi, vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Bu sözleşme vekile bazı yetkiler yüklüyor. Peki, vekalet sözleşmesi ne zaman sona erer?

Vekalet sözleşmesi nasıl kurulur?

Vekalet sözleşmesi, vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, vekalet sözleşmesi nasıl kurulur? Vekalet sözleşmesinde nelere yer verilir?

Vekalet sözleşmesi kanunu!

Vekâlet sözleşmesi, vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Sözleşmeyi imzalayan tarafların hakLarı Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. İşte Vekalet kanunu..

Tapu hisse devir sözleşmesi!

Gayrimenkul üzerinde birden fazla kişinin hak sahibi olduğunu belirten tapu belgesine hisseli tapu deniyor. Tapuda hak sahiplerinin hisse oranları belirtiliyor. Peki, tapu hisse devri nasıl olur? İşte, tapu hisse devir sözleşmesi!

Miras paylaşım sözleşmesi örneği!

Mirasın mirasçılar arasında ne şekilde paylaşılacağını içeren bir sözleşmeye miras taksim sözleşmesi deniyor. Bu sözleşme tapuda ya da noterde yapılabiliyor. İşte, miras paylaşım sözleşmesi örneği!

Miras taksim sözleşmesi nedir?

Ölüm halinde yasal mirasçılara kalan malların bu mirasçılar arasında paylaştırılması işlemine miras taksimi deniyor. Miras taksimi işlemi tapuda veya noterde yapılabiliyor. Peki, miras taksim sözleşmesi nedir?

Trampa sözleşmesi nedir?

İki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devir etmeleri işlemine deniyor. Trampa sözleşmesi nedir? Trampa sözleşmesi nasıl hazırlanır? İşte trampa sözleşmesi...

Aile konutu şerhi olan evin kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Aile konutu, resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları yer için tapuda "aile konutu şerhi" konulabiliyor. Peki, aile konutu şerhi olan evin kira sözleşmesi nasıl yapılır?

tapuda vekalet sözleşmesi Haberi

tapuda vekalet sözleşmesi

Vekalet sözleşmesi nasıl kurulur?

Vekalet sözleşmesi, vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Vekâlete ilişkin hükümler, niteliklerine uygun düştükleri ölçüde, bu Kanunda düzenlenmemiş olan işgörme sözleşmelerine de uygulanıyor.


Sözleşme veya teamül varsa vekil, ücrete hak kazanıyor. Peki, vekalet sözleşmesi nasıl kurulur? Vekalet sözleşmesinde nelere yer verilir?


Vekalet sözleşmesinin kurulması

Kendisine bir işin görülmesi önerilen kişi, bu işi görme konusunda resmî sıfata sahipse veya işin yapılması mesleğinin gereği ise ya da bu gibi işleri kabul edeceğini duyurmuşsa, bu öneri onun tarafından hemen reddedilmedikçe, vekâlet sözleşmesi kurulmuş sayılır.


Vekaletin kapsamı

Vekâletin kapsamı, sözleşmede açıkça gösterilmemişse, görülecek işin niteliğine göre belirlenir.


Vekâlet, özellikle vekilin üstlendiği işin görülmesi için gerekli hukuki işlemlerin yapılması yetkisini de kapsar.


Vekil, özel olarak yetkili kılınmadıkça dava açamaz, sulh olamaz, hakeme...