06 / 05 / 2024

tapuda vekalet verirken dikkat edilecek 12 nokta

tapuda vekalet verirken dikkat edilecek 12 nokta

Tapu işleminizi vekalet verdiğiniz kişi gerçekleştiriyorsa üzerinde önemle durulması gereken hususlar bulunuyor. İşte tapuda vekalet verilirken dikkat edilecek 12 nokta...

Miras kalan gayrimenkullerde vekalet verirken nelere dikkat edilmeli?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan gayrimenkuller için davalarda nasıl vekaletname verileceğini yazdı. 

6 soruda tapuda vekaletname nasıl verilir?

Tapuda işlemler vekil aracılığı ile yapılabiliyor. Tapu işlemleri için bir başka kimseye vekalet noterde veriliyor. Peki tapuda vekalet nasıl verilir?  Tapuda vekalet vermek için neler gerekli diyorsanız işte yanıtı...

Vekalet verirken nelere dikkat edilmeli?

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, tapu dairelerinde sıklıkla verilen vekâletli işlemlerinde önemli detayları anlattı. İşte o haber..

Tapu için vekalet nasıl verilir?

Tapuda yapılacak alım satım gibi işler vekil atayarak bir başkası aracılığı ile yapılaniliyor. Vekaletname noterde veriliyor. Vekalet verilirken bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, tapu için vekalet nasıl verilir?

Tapu vekalet örneği 2015!

Tapuda yapılacak işlemler vekil aracılığı ile de gerçekleşebiliyor. Vekalet; şekli koşullara bağlı ve karşılıklı güvene dayalı bir sözleşmeye deniyor. İşte tapu vekalet örneği 2015...

Tapuda randevu dönemi rahatlığı!

Tapuda randevu dönemi rahatlığı başladı. " Alo Tapu Hattı " ile "online randevu sistemini" hizmete alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bu uygulamasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İdris Güllüce Lütfi Elvan'a vekalet edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bugün görüşmeler için Yunanistan'a gidecek olan bakan Lütfi ELVAN'ın dönüşüne kadar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na vekalet edecek.

Fikri Işık'a İdris Güllüce vekalet edecek!

Azerbaycan'da Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) Bilim ve Teknoloji Bakanları Toplantısı'na katılan Bakan Fikri Işık'ın dönüşüne kadar Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce vekalet edecek.

Müteahhite vekalet verme sakıncalı mıdır?

Müteahhidin inşaat yapabilmesi için gerekli bürokratik işlemleri yapabilmesini sağlamak ve işlemleri hızlandırmak için arsa sahibi tarafından müteahhite vekalet verilebiliyor. Peki, müteahhite vekalet verme sakıncalı mıdır?

Tapuda vekalet ile satış nasıl olur?

Tapu devir işlemi olan ancak bu işlem için vakit ayıramayanlar, tapu işlemlerini bir vekil aracılığı ile yapabiliyor. Peki, tapuda vekalet ile satış nasıl olur? Tapuda vekaleten satışta nelere dikkat edilmeli?

Noter vekalet ücreti 2014!

Kişilerin herhangi bir hukuki işlem ya da davalarına ilişkin, kendilerini temsil etmek üzere bir başka kimseyi ya da avukatı atama işlemine vekalet deniyor. Peki, noter vekalet ücreti 2014 ne kadar?

Noterden verilen vekalet kaç yıl geçerli?

Vekaletname, bir kişinin başka bir kimseyi belirli durumlarda kendi adına hareket edebilmesi için yazılı olarak yetkilendirdiğine ait yazılı bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, noterden verilen vekalet kaç yıl geçerli?

Tapuda geçerli kimlikler nelerdir?

Tapuda gayrimenkul devir işlemlerinin yapılabilmesi için nüfus cüzdanı gerekiyor. Nüfus cüzdanının beraberinde getirilmemesi durumunda bazı kimlikler de tapuda geçerli oluyor. Peki, tapuda geçerli kimlikler nelerdir?

tapuda vekalet verirken dikkat edilecek 12 nokta Haberi

tapuda vekalet verirken dikkat edilecek 12 nokta


Tapu Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek işlemlerde vekalet kullananların dikkat etmesi gereken noktalar var. Söz konusu hususlar mülkiyet hakkının korunması için gerekli. Tapuda vekalet verirken dikkat edilecek 12 nokta; 


-Gayrimenkul veya arsa ile ilgili Tapu Müdürlüğü'nde yapılacak işlemlerde vekalet verirken, vekalet verilen kişiye hangi konularda yetki verildiğini bilmek, 


-Söz konusu vekaletnamenin dahilinde süre, işlem mahalli ve şartını belirlemek, 


-Vekalet verilen yer ve vekalet sınırlarını yazılı hale getirmek,


-Vekilin azli durumunda, bu durumu Tapu Müdürlüğü'ne bildirmek,


-Vekaletnamenin yetkili merciler tarafından düzenlenmesi, 


-Yurt dışında düzenlenmiş bulunan vekâletnamelerin, düzenleyen merci veya tasdik merciinin imza ve mührünün tasdiki, ancak vekâletnamenin içeriği tanzim şekli ile yetkilinin imza ve mühründe tereddüt edilmesi halinde Bölge Müdürlüğü aracı ile merkeze intikali sağlanmalı, 


-Vekaletnamelerin, nüfus hüviyet cüzdanı yada pasaporta göre düzenlenmiş olması, 


-Şartlı vekâletnamelerde, söz konusu şartlara uygun hareket...