12 / 05 / 2024

Tapuda yanlış daire numarasının düzeltilmesi

Tapuda yanlış daire numarasının düzeltilmesi

Size ait bir tapuda daire numarası yanlışsa bu durum nasıl düzeltilir? İşte 19 Eylül 2012 tarihinde yayımlanan 1721 numaralı Hatalı blok veya daire numaralarında düzeltme işlemi genelgesi...

Tapuda ismim yanlış yazılmış! Tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

Bir gayrimenkul satın alanlar tapu belgelerinde yazan isimlerinin yanlış olduğunu sonradan fark edebiliyor. Peki, tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

Tapuda düzeltme işlemi nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Tapuda babamın isminin ‘Asef’ olarak yazılacağı yerde ‘Asif’ olarak yazıldığını gördüm. Bu yanlışlık ileride bir problem doğurur mu? Nasıl düzeltebilirim?' sorusunu cevapladı.

Binanın tasdikli projesinde yanlışlık varsa ne yapılmalı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bahçe içinde bir dubleks evim vardı. Tapuda iki daire olarak kaydetmişler. Bu nedenle emekli biri olarak Emlak Vergisi istisnasından yararlanamıyorum. Ne yapabilirim?' sorusunu yanıtladı.

Tapu ile ilgili araştırma yapmak kolaylaştı!

Tapu ile ilgili araştırmalar artık kolay hale geldi. Satın alacağınız dairenin tapuda aynı daire olup olmadığını sorgulayabilirsiniz.

Tapuda yanlış beyana çifte ceza!

Maliye, tapuda düşük konut bedeli gösteren ve konut kredisinde düşük ekspertiz tespiti yaptıranlara ceza kesiyor. Tapuda eksik konut bedeli ödeyenler, aradaki farkın yanısıra tapu harcının 4’te 1’i kadar ceza ödüyor.

Tapuda benim olmayan bir taşınmaz görünüyor nasıl düzeltebilirim?

Kimi zaman tapu dairelerinde ya da e-devlet üzerinde birtakım yanlışlıklar olabiliyor. Peki siz de "Tapuda benim olmayan bir taşınmaz görünüyor nasıl düzeltebilirim?" diyorsanız işte yanıtı..

Yanlış tapu işlemiyle 5 daire sahibi oldu!

Sağlık sigortası işlemi için Ankara'ya gelen Mustafa Şentürk, Mamak'ta 5 daire sahibi olduğunu öğrendi. Şentürk, tapuların gerçek sahibini bularak iade etti

Tapuda yanlış tescilin düzeltilmesi!

Tapu sicili üzerinde bulunan tescilin düzeltilebilmesi için tapu iptal davası açılması gerekiyor. İşte, tapuda yanlış tescilin düzeltilmesi!

Daire satışında gerekli belgeler!

Daire satış sürecinde alıcı ile satıcının anlaşması halinde ilgili tapu dairesinden randevu alınması gerekiyor. Randevu günü ve saatinde gerekli belgeler ile tapuda bulunulması gerekiyor. İşte daire satışında gerekli belgeler...

Dükkan tapusu daire tapusuna nasıl çevrilir?

Kimi apartmanlarda, projesinde ve tapuda dükkan olarak kayıtlı bağımsız bölümler daire olarak kullanılabiliyor. Ancak bunun usulüne uygun bir şekilde yapılmaması halinde cezalarla karşılaşabiliyor. Peki, dükkan tapusu daire tapusuna nasıl çevrilir?

Tapuda yanlış yazılan ismin düzeltilmesi!

Medeni Kanunu gereğince kütükte dayanak belgesine aykırı olarak adi yazım hatasının tespit edilmesi halinde, bu hata düzeltilebiliyor. İşte tapuda yanlış yazılan ismin düzeltilmesi için gerekenler...

Tapuda numarataj hatası nasıl düzeltilir?

Müteahhitler projenin fiilen bitmesiyle birlikte binadaki gayrimenkullere bağımsız bölüm numaraları dışında farklı kapı numaraları verebiliyor. Ancak müteahhitler bu işlemi yanlış yapabiliyor. Peki, tapuda numarataj hatası nasıl düzeltilir?

Tapuda isim tashihi davasının tarafları kimlerdir?

Malikin soyadının yanlış yazılması ya da hiç yazılmaması gibi tapu isim yanlışlıkları durumunda tapu isim tashihi davası açılabiliyor. Peki, Tapuda isim tashihi davasının tarafları kimlerdir?

Tapuda yanlış daire numarasının düzeltilmesi Haberi

Tapuda yanlış daire numarasının düzeltilmesi

Tapuda daire numarası yanlış!

Tapuda daire numarası yanlışlıkları, tapu Müdürlüğünde kayıtlı olan bağımsız bölüm numaralarıyla, belediyedeki proje numaraların farklılık göstermesinden kaynaklanıyor.


Tapuda yanlış daire numarasının düzeltilmesi ile ilgili olarak 19 Eylül 2012 tarihinde 1721 numaralı bir genelge yayımlandı.


Bu genelgeye göre düzeltme işlemi kolaylaştırıldı. Hatalı blok ya da daire numaralarında düzeltme işlemi tüm daire sahiplerinin Tapu Müdürlüklerine başvurmasına gerek kalmadan, Kadastro Müdürlükleri tarafından veya Lisanslı Harita Kadastro Büroları tarafından hazırlanan raporla düzeltilebiliyor.


Hatalı blok veya daire numaralarında düzeltme işlemi genelgesine göre; Tespit edilen sorunların tapu sicilinin dayanak belgeleri (inşaat projesi, vaziyet planı, Tapu Planları Tüzüğü’nde tanımlı vaziyet planı ve bağımsız bölüm planlarında yer alan numaralar) üzerinden düzeltilmesine yönelik istemlerin karşılanmasında aşağıdaki yöntem izlenecektir:

 

A) Kadastro Müdürlüklerince veya Lisanslı Harita Kadastro Mühendislik Bürolarınca...