25 / 07 / 2024

tapuda yeni uygulama megsis

tapuda yeni uygulama megsis

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü vatandaş merkezli çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Vatandaş artık internet üzerinden ister evinden ister cep telefonundan kendi parselinin ya da satın almayı düşündüğü parselin yerini görebiliyor...

THY açıkladı! Tüm uçaklarda ücretsiz olacak olan yeni uygulama ne?

Türk Hava Yolları (THY) ile TÜRKSAT arasında anlaşma imzalandı. THY, tüm uçaklarında yolcularına ücretsiz ve sınırsız internet hizmeti sağlayacağını duyurdu. Buna göre, proje bu senenin sonunda başlamış olacak.

BES sisteminde iki yeni uygulama hayata geçiyor! Bu yeni uygulamalar neler?

Bireysel emeklilik sistemi 2003 senesinde uygulamaya alınmıştı. 2013 senesinde devlet katkısı uygulaması geldiği belirtildi. 2017 yılında ise çalışanların bireysel emeklilik sistemine girmesini sağlayan Otomatik Katılım Sistemi (OKS) başladığı kaydedildi.

Yastık altında altını olanlar dikkat! 81 ilde geçerli yeni uygulama başladı! Kuyumcular artık bu altınları almayacak!

Yatırımcıların en gözde yatırım araçları arasında yer alan altın için yeni bir karar alındı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre bugünden itibaren kuyumcular dolandırıcılık riskine karşı kesme altını satın almayacak.

Miras paylaşımlarında yeni uygulama! Uymayanlar ceza ödeyebilir...

Miras paylaşımında aranan yeni şart ortaya çıktığı kaydedildi. Yapılan değerlendirme kapamında, bundan sonra buna uymayan ceza ödeyecekler.

Ticaret Bakanlığı uyardı! İkinci el otomobil alanlar satanlar dikkat! 

İkinci el otomobil alanlar, satanlar dikkatli olmalı. Bu alım satım sürecinde Ticaret Bakanlığı devreye giriyor. Buna göre, yapılan açıklamada yeni uygulama mı geliyor? 

Birden fazla konutu olanlara ağır vergiler geliyor! Bu uygulama sektörü nasıl etkileyecek? Tebernüş Kireçci açıkladı!

TCMB, birden fazla konuta sahip olanlara yönelik kademeli ilave vergi getirilmesini önerdi. Peki bu uygulama ile konut piyasasını neler bekliyor?  Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yeni uygulama sonrası olacakları değerlendirdi. İşte o açıklama...

Tapuda yeni dönem başlıyor! Değer artışı kazancı nasıl hesaplanır? 10 soru ve cevapta merak edilen detaylar...

Gelir İdaresi Başkanlığı, konut alım ve satımında vergilendirmenin nasıl yapıldığı ile ilgiliolarak bir broşür hazırladı. Bu kapsamda yanlış beyanda bulunanlar yüksek cezalarla karşı karşıya kalabiliyor. 

Tapuda yeni dönem başladı! Eski kimlik ile tapu işlemi geçerli olacak mı?

Tapu dairelerinde sil baştan değişiklikler yapılırken tapuda yeni döneminde başladığı kaydedildi. Buan göre, yeni kimlik ve eski kimlik ile işlem konusunda merak edilen detaylar belirtildi. 

Konut alıp satarken tapu dolandırıcıları artık tarihe karışıyor! İşte tapuda yeni uygulama...

Konut alıp satarken vatandaşların en çok korktuğu tapuda dolandırılmaktır.  Artık tapu dolandırılığının önüne geçebilmek için yeni bir uygulama hayata geçirilecek.

Bankalar kredi musluklarını açtı, yeni uygulama Nisan’da başlıyor… Resmen açıklandı!

Vatandaş bankalardan eli boş dönmeyecek. Krediye başvurup da alamayanlara müjdeli haber geldi. Bankalar kredi musluklarını açtı, Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu yeni uygulamanın Nisan’da başlayacağını duyurdu. İşte ayrıntılar

Mal sahipleri dikkat! Tapuda yeni bir dönem başlıyor

Gayrimenkul Uzmanı Şule Duman, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından kurulacak olan ‘Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi’ ile aynı sokakta ve mahallede fahiş fiyatla satılacak konutların tespitini kolaylaştıracağını kaydetti.

Aracı olanlar dikkat! Plakalarda yeni dönem resmen başladı! Mevcuttaki plakalar ne olacak?

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren yeni uygulama resmen başladı. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren plakalarda yeni döneme girilmesiyle birlikte tüm tescil plakalarında karekod bulunacak. İşte ayrıntılar...

Ev almayı düşünenler dikkat! Tapuda yeni dönem başlıyor!

Habertürk yazarı Rahim Ak bugünkü köşe yazısında konut alımlarına yönelik yeni vergi ve harç düzenlemesini kaleme aldı. Ak, birden çok konutu olanın daha fazla vergi ödemek zorunda kalacağını ifade ederken, harçlardaki artışlara da dikkat çekti

tapuda yeni uygulama megsis Haberi

tapuda yeni uygulama megsis

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bağlı kuruluşu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Mekânsal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) uygulamasını vatandaşın kullanımına açtı.


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü vatandaş merkezli çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Vatandaş artık internet üzerinden ister evinden ister cep telefonundan kendi parselinin ya da satın almayı düşündüğü parselin yerini görebiliyor.


MEGSİS, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından; kadastro müdürlüklerinde bulunan taşınmazlara ilişkin teknik verilerin tapu bilgileri ile eşleştirilerek, uluslararası standartlarda harita servisleri aracılığıyla bu bilgilere ihtiyaç duyan vatandaşlara sunulması, kurum, kuruluş ve belediyeler ile paylaşılması amacıyla hazırlanmış bir uygulama olma özelliğini taşıyor.


MEGSİS kapsamında toplanan kadastro verileri aynı zamanda vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla tapu bilgileri ile birlikte harita servisi olarak e-Devlet kapısından da sunuluyor. Bu servisler www.turkiye.gov.tr adresinden sunulan ilk ve tek coğrafi...