28 / 08 / 2024

tapuda zam oldu mu

tapuda zam oldu mu

Tapu ve kadastro işlemlerinden 492 sayılı Harçlar Kanununa bağlı (4) sayılı tarifede yer alanlar, tapu ve kadastro harçlarına tabi tutuluyor. Peki, tapu harçlarına zam var mı 2015?

Nissan X-Trail’e 60 bin TL zam geldi! 100 bin TL takas destekli yeni fiyatı belli oldu!

Nissan; temmuz ve ağustos aylarında olduğu gibi eylül ayında da tüm modellerinin fiyat listesini tek tek revize etti. Bu kapsamda, X-Trail modeline 60 bin TL zam geldiği öğrenildi. Bunun yanı sıra, X-Trail’de 100 bin TL takas destekli fiyat listesi de belli oldu.

SON DAKİKA! Peş peşe üç deprem! En son artçı deprem ne zam oldu? Az önce nerede, ne zaman deprem oldu?

Son depremlerin listesi, AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin tarafından her yeni depremle beraber güncelleniyor. Peki, en son artçı deprem ne zam oldu? Az önce nerede, ne zaman deprem oldu? Denizli deprem son dakika...

Bakır hurda fiyatlarına büyük zam geldi! Hurda fiyatları ne kadar oldu? 23 Ağustos 2023 hurda fiyat listesi

Bakır fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Bugün yüzde 1,24 yükselişe geçen bakır fiyatları son zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. Bakır fiyatlarının yükselmesi ile hurda bakır fiyatlarına da zam geldi. Hurda fiyatları ne kadar oldu? 23 Ağustos 2023 hurda fiyat listesi.

Demir fiyatlarına rekor zam! Fiyatlar resmen fırladı! 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? 

Demir fiyatlarına gelen zam inşaat sektörünün gündemine bomba gibi düştü. Son zamanların en yüksek rakamına ulaşan demir fiyatları, sektörü salladı. 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira?

Zam geldi: Benzin, motorin, LPG litre fiyatları bugün ne kadar? 1 litre motorin kaç TL oldu? 

Akaryakıt fiyatları yine değişti. Motorine gece yarısından itibaren olacak şekilde 1 lira zam yapıldı. Peki Benzin, motorin, LPG litre fiyatları bugün ne kadar? 1 litre motorin kaç TL oldu? İşte 22 Ağustos 2023 fiyat listesi...

Citroen C4 fiyatına zam geldi! Citroen C4 ne kadar oldu? 21 Ağustos 23 Citroen C4  fiyat listesi 

Sıfır otomobil fiyatlarına her geçen ay zam gelmeye devam ediyor. Araba almak isteyen binlerce kişi sıfır otomobil fiyatlarını araştırıyor. Citroen C4 fiyatına  bu ay da zam geldi! Peki Citroen C4 fiyatı ne kadar oldu? İşte Citroen C4 fiyat listesi 21 Ağustos 2023...

Asgari ücrete yüzde 9 ek zam! Asgari ücret 15.000 TL mi oldu?

Asgari Ücrete ek zam mı geliyor sorusu gündemde bomba etkisi yarattı. Peki, Asgari ücrete ek zam mı geldi? Asgari ücret 15.000 TL mi oldu? İşte detaylar...

Honda Jazz e:HEV modelinin yeni fiyatı belli oldu! Jazz e:HEV’e zam geldi mi?

Honda, ağustos ayı kapsamında tüm modellerinin fiyat listesini revize etti. Bu kapsamda, Jazz e:HEV modelinin yeni fiyatı da belli oldu. Peki, Jazz e:HEV modeline zam geldi mi? İşte detaylar...

Hurda fiyatlarına büyük zam! Fiyatlar tavan yaptı! Bakır ve demir hurda fiyatı ne kadar oldu?

ABD enflasyon verilerinin açıklanması ile dolar/TL kuru yükselişe geçti. Dolardaki bu  hareketlilik piyasalar yansımaya başladı. Hurda fiyatlarına büyük zam geldi. Hurda fiyatları tavan yaptı. Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu?

Peugeot 3008'e zam geldi! Peugeot 3008 ne kadar, kaç TL oldu?

Otomobil fiyatları yükselişe geçerken Peugeot 3008 aracına da zam geldi. Peki, Peugeot 3008 in fiyatı ne kadar, kaç TL oldu? İşte güncel fiyatlar...

Tapu harçlarına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne kadar oldu?

Temmuz ayı maaş zamlarının belli olmasından sonra pek çok kalemde ödemeler artırıldı. Bu durumda, Tapu harç ücretleri zamlandı mı? sorusu da araştırılmaya başlandı. Peki, Tapu harcına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne oldu?

Hurda fiyatlarına büyük zam geldi! Rekor göründü! Hurda fiyatları ne kadar oldu? 1 Ağustos 2023 hurda fiyat listesi 

Hurda fiyatlarına bugün büyük zam geldi. Gelen zamlardan sonra hurda fiyatlarında rekor fiyatlar görüldü. Hurda fiyatları ne kadar oldu? Güncel hurda fiyatları kaç lira? Bakır ve demir hurda fiyatları kaç TL? 1 Ağustos 2023 hurda fiyat listesi.

Nissan’dan Qashqai’ye akıllara zarar zam geldi! En düşük Qashqai tam bu kadar oldu!

Nissan’ın en efsanevi modellerinden biri olan Qashqai’ye bu ay dev zam geldi. Nissan, bu zammı temmuz ayı kapsamında yaptığını duyururken, Qashqai’ye yeni zam gelip gelmeyeceği ise merak konusu oldu.

tapuda zam oldu mu Haberi

tapuda zam oldu mu

Tapu harçlarına zam var mı 2015?

Tapu ve kadastro işlemlerinden 492 sayılı Harçlar Kanununa bağlı (4) sayılı tarifede yer alanlar, tapu ve kadastro harçlarına tabi tutuluyor. Tapu dairesinde gerçekleştirilen tapu alım satım işlemleri için bu harçlar hem alıcı hem de satıcı tarafından ödeniyor.


Tapu harçları, işlemin yapıldığı yerin vergi dairesine ödenir. Maliye Bakanlığınca yetki verilmesi halinde ilgili kuruluşlar (bankalar gibi) tarafından da tahsil olunabilir. 


Ayrıca tapu müdürlüklerinde e-tahsilat uygulamasına geçilmiştir. Bu uygulama ile tapu harçlarının farklı şehirdeki şubelerde dâhil olmak üzere banka şubeleri, ATM’ler ve Görüntülü İşlem Merkezlerinden tahakkuk, tahsil ve kontrolü elektronik ortamda gerçekleştirilmektedir.


Gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanır. 


“Emlâk vergisi değeri” ifadesi; 1319 sayılı Emlâk Vergisi Kanunu’nun...