27 / 04 / 2024

Asgari ücrete yüzde 9 ek zam! Asgari ücret 15.000 TL mi oldu?

Asgari ücrete yüzde 9 ek zam! Asgari ücret 15.000 TL mi oldu?

Asgari Ücrete ek zam mı geliyor sorusu gündemde bomba etkisi yarattı. Peki, Asgari ücrete ek zam mı geldi? Asgari ücret 15.000 TL mi oldu? İşte detaylar...



Pahalılaşan hayat ve yüksek enflasyonla birlikte asgari ücretle çalışanlar geçinmekte zorluk yaşıyor. Bu durum da son günlerde ortaya atılan Asgari ücrete ek zam geliyor iddiası asgari ücretlinin sevinmesini etkiledi. 

Asgari Ücrete ek zam mı geliyor sorusu gündeme bomba gibi düştü. Konuya dair daha önce Bakan Vedat Işıkhan "Asgari ücretin Ocak ayından itibaren bir sene geçerli olan bir düzenleme" olduğunu anımsattı.

En son yapılan asgari ücret ara zammında Işıkhan, "Emekçilerimizin enflasyona karşı alım gücünün düşmemesine yönelik yapılan bir ara zamdır" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Asgari ücrete yüzde 9 ek zam! Asgari ücret 15.000 TL mi oldu?

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 9,49 EK ZAM 

Yeni Akit'te yer alan detaylara göre, milyonlarca asgari ücretlinin talepleri üzerine daha ceplerine koymadan yükselen pahalılık ve ÖTV, KDV zammı ile birlikte eriyen maaşlara yeni zam haberi geldi. Asgari ücrete araz zammı olarak yüzde 9 oranında yeni zammın yapılacağı iddia edildi. Bu zam ile yeni asgari ücretin 15.000 lira olacağı da belirtildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Komisyon çalışmalarına görüş ve tavsiyeleriyle katkı sağlayan tüm sendikalara ve mesai arkadaşlarına teşekkür etti.

Asgari ücrete yüzde 9 ek zam! Asgari ücret 15.000 TL mi oldu?

ASGARİ ÜCRET 15 BİN TL Mİ OLDU?

"Bakanlık görevini devraldıktan sonraki ilk çalışmamız asgari ücret konusu olmuştur" diyen Işıkhan, "Emekçilerimiz başta olmak üzere tüm sektörleri doğrudan ya da dolaylı olarak etkileyecek bu netice Sayın Cumhurbaşkanımızın vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeme konusundaki kararlılığını yansıtması açısından büyük bir önem arz etmektedir" dedi.

Asgari ücreti hem isçimizi memnun edecek hem istihdamı koruyacak hem de üretimin sürekliliğini sağlayacak düzeyde belirlemeye gayret ettik” diye kaydeden Bakan Işıkhan, asgari ücrete vergi muafiyeti, Beyaz Bayrak uygulaması, istihdama yönelik teşvikler, deprem felaketinin ardından verilen desteklerin çalışma hayatına ilişkin yapılan çalışmalardan sadece birkaçı olduğuna vurgu yapmıştı. 

Konuya dair henüz resmi bir açıklama bulunmazken söz edilen verilerin tamamen bir iddia'dan ibaret olduğuna vurgu yapıldı.

Asgari ücrete yüzde 9 ek zam! Asgari ücret 15.000 TL mi oldu?

ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

1 Temmuz 2023 Tarihinden İtibaren Geçerli Yeni Asgari Ücret Tutarı Belirlendi. Asgari ücret tutarı 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere aylık brüt 13.414,50 lira, aylık net 11.402,32 lira oldu.


6 bin 500 işletmeye danışmanlık yapılıyor. Sanayici dijital dönüşümle kazanıyor!

BİM'de çamaşır kurutmalığı 239 TL'ye, ütü masası 349 TL'ye, elektrikli bisiklet 6 bin 299 TL'ye düştü!

Atakent Didim Mavi'de hemen kredi ve hemen tapu fırsatı!


Geri Dön