02 / 05 / 2024

Görüşmeler tamamlandı! Maaşlara yüzde 34 ek zam! 180 bin kişiyi etkiliyor!

Görüşmeler tamamlandı! Maaşlara yüzde 34 ek zam! 180 bin kişiyi etkiliyor!

Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş sendikalarından yapılan ortak açıklamaya göre; metal sektöründe çalışan 180 bin kişi için toplu sözleşme oranının üstünde yüzde 34 ek zam yapılacağı duyuruldu. İşte açıklamanın detayları...



Artan hayat pahalılığı ve bozulan ücret dengesizliği sendikaları harekete geçirmişti ve ek zam talebi gündeme gelmişti. Beyaz eşya, Otomotiv, elektronik, demir çelik sektöründe faaliyet gösteren önemli işyerlerinde örgütlü Türk Metal Sendikası, ek maaş talebiyle işverenle müzakerelere başlamıştı. DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası ise 11 fabrika için grev kararı almıştı.

Fakat TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Türk-Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavrak, "MESS ile bugün gerçekleştirilen daha önce açıklamadığımız görüşmeler neticesinde sonuca vardık. Detaylar internet sitesinde... Hayırlı olsun" paylaşımını yaptı.

Buna göre; metal sektöründe çalışan 180 bin kişi için toplu sözleşme oranının üstünde yüzde 34 ek zam yapıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön