29 / 04 / 2024

tapudaki satış bedelinin düzeltilmesi

tapudaki satış bedelinin düzeltilmesi

Arazi, arsa, mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların satış işlemleri tapu dairesinde gerçekleştiriliyor. Peki tapuda satış bedeli nedir? Satış bedeli olduğundan az gösterilirse ne olur?

Ev alıp satacaklar aman dikkat! Konutta yanlış beyana ağır ceza kesilecek!

Yeni Konut Finansman Programı'na ilişkin merakla beklenen düzenleme Meclis'ten geçti ve yasalaştı. Yasaya göre yanlış beyanda bulunanlara finansman tutarının yüzde 5'lik kısmı, yüklenici firmalara da satış bedelinin yüzde 25'lik kısmı kadar para cezası kesilecek.

Kamudan 24 ay vadeyle arsa alan DAP Gayrimenkul peşinatı ödedi

İzmir Alaçatı'daki 3 bin 600 metrekare arsa için yapılan ihalede en yüksek teklifi veren DAP Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. peşinatı ödedi. Satış bedelinin kalanı 24 ay taksitle ödenecek.

Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi?

Tapu harcı yada başka bir ifade ile tapu masrafı, satışı gerçekleştirilen tüm gayrimenkuller için tapuda beyan edilen satış bedelinin yüzde 4'ü olarak hesaplanan harçtır. Peki, Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi? İşte tüm merak edilenler..

Tapu satış bedelinin düşük göstermenin cezası nedir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri yapılırken tapuda devir işlemi yapabilmek için belirlenen miktarda harç ödenmesi gerekiyor. Tapu harçları gayrimenkulü satan ve alan kişiler tarafından ayrı ayrı tahsil ediliyor. Tapu harçları ödenmezse gayrimenkulün devir işlemi yapılmıyor.

Vergi ve ekonomi paketi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi! Hazine arazilerinde yüzde 20 indirim ve 5 taksit fırsatı!

Milyonlarca kişinin yüzünü güldüren haber geldi. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen hazine taşınmazlarının rayiç bedel üzerinden doğrudan satışlarında, satış bedelinin peşin ödenmesi durumunda yüzde 20'lik bir indirim yapılacak.

Evinin değerini olduğundan düşük gösterenler dikkat!

Taşınmazı gerçek satış bedelinin daha altında bir bedelde satın almış göstermenin cezası var mı? Evin değerini olduğundan düşük göstermenin sakıncaları neler?

Alarko GYO, Mosalarko OJSC şirketinin yüzde 40'ını 6 milyon dolara satın aldı!

Alarko GYO, Mosalarko OJSC şirketinin yüzde 40 hissesini 6 milyon ABD Doları bedelle satın almaya, bedelinin hisse devri sırasında peşin olarak ödenmesine karar verdi. 

Ankara-Çankaya projesinden 3.4 milyon TL'lik satış!

Yapı Kredi Koray GYO, Ankara-Çankaya projesinden, C Blok 23 no'lu bağımsız bölümün, satış bedelinin 1 milyon 100 bin TL'si peşin, kalan bedeli ise takip eden on ay içerisinde taksitler halinde tahsil edilmek üzere 3 milyon 474 bin 576 TL bedelle satılmasına karar verdi.

Kat mülkiyeti olmayan daire için dava açılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '2005’te gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi ile daire aldım. sözleşmede satış bedelinin tamamının alındığı yazılı olduğu halde ilave para istenildi. Kat irtifak tapusu var ama kat mülkiyeti tesis olunmadı. Bunun için ne yapabilirim?' sorusunu yanıtladı.

Tapuda geçen ay her 3 satıştan biri web üzerinden yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre, Haziran ayında, tapudaki 357 bin satış işleminin 113 bini web tapu üzerinden yapıldı.

Kapadokya Lodge Otel'in satışı tamamlandı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Kapadokya Lodge Otel'in satışına ilişkin tapu devir işlemleri tamamlandı. 55,7 milyon TL tutarındaki KDV dahil satış bedelinin tamamı tahsil edildi...

Antalya’da 9 ev Bitcoin ile satıldı!

Antalya’da 9 ev Bitcoin yönetimiyle satıldı. Bu alanda ilklerin biri gerçekleşmiş oldu. 9 adet evin bedelinin en az 70 BTC olduğu belirtiliyor.

Tapuda satış bedelini düşük gösteren mükelleflere davet!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, satılan konutların tapudaki satış kaydı ile alınan banka kredilerini karşılaştırdı. Bakanlık, satış bedelini düşük gösteren mükellefleri vergi dairelerine çağırdı.

tapudaki satış bedelinin düzeltilmesi Haberi

tapudaki satış bedelinin düzeltilmesi

Tapuda satış bedeli nedir?

Arazi, arsa, mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların satış işlemleri tapu dairesinde gerçekleştiriliyor. Taşınmaz malın alıcı ve satıcısı arasında yapılan anlaşma sonucunda yapılan satış ücreti; tapu satış bedeli olarak tanımlanıyor.


Bilindiği üzere tapu devri için ödenmesi gereken harçlar, tapu satış bedeli üzerinden hesaplanıyor. Satış bedeli ne kadar yüksek oldukça, tapu için ödenecek harç bedeli de yükseliyor. Bunun bilince olup, durumu kendi lehine bir şekilde yöneltmek isteyen kimi alıcı ve satıcılar satış bedelini olduğundan daha az göstererek, daha az harç ödüyor.


Ancak bu durum Maliye tarafından farkedildiği takdirde, ilgililerine yüklü miktarda para cezası kesiliyor. Bu tür bir yaptırımla karşılaşmamak adına tapu satış bedelini, gerçek satış bedeli üzerinden göstermek gerekiyor.


Aksi takdirde karşılaşılacak cezalar ve önlemleri şu şekilde sıralanıyor:


Tapuda satış bedelinin...