13 / 08 / 2024

tapuların yedeği olurmu

tapuların yedeği olurmu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, deprem, yangın, toprak kayması, sel ve su baskını gibi doğal afetlerle, sabotaj ve terör tehlikesine karşı tapu bilgilerinin yedekleneceğini söyledi...

Kentsel dönüşümde önemli bir aşama tamamlandı! Hak sahipleri tapularını alacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü kentsel dönüşüm projelerinde önemli bir aşama daha sona erdi. Belediyenin dönüşüm çalışmalarına devam ettiği Karşıyaka Örnekköy’de ikinci etapta binaların yapımı tamamlandı. Hak sahipleri, tapularının Belediye Başkanı Tunç Soyer’in elinden alacak.

Şuşalılar 28 yıl sakladıkları tapularını sandıklardan çıkardı!

Ata yurtları Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan Azerbaycanlılar, 28 sene sakladıkları tapularını sandıklardan çıkardı.

Gaziantep Antepia’da ev sahipleri tapularını istiyor!

Gaziantep Antepia’da ev sahiplerinin tedirgin bekleyişi sürüyor. Vatandaşlar, FETÖ’den şu an tutuklu olan Taner Nakıboğlu tarafından satılan konutların tapularını verilmesini istiyor.

Kırcami sakinleri tapularını ne zaman alacak?

Antalya’da siyasiler “Kırcami sakinleri tapularını 2016 yılı sonuna kadar alır” diyor ama harita mühendisleri ve şehir plancıları 2018 yılının başlarını işaret ediyor.

Okmeydanı’nda tapuların yüzde 40’ı tamam!

Okmeydanı'ndakiyarım asırlık tapu sorununu çözen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, işlemlerini tamamlayarak tapularını almaya hak kazanan vatandaşları evlerinde ziyaret ederek tapularını vermeye devam ediyor.

Eminevim Balıkesir’de 118 aileye tapularını teslim etti!

24 yıldır insanlarımızın faizsiz ev sahibi olmasını sağlayan Emin Şirketler Grubu bünyesinde bulunan Eminevim Balıkesir’de gerçekleştirdiği tapu teslim töreniyle ailelere tapularını teslim etti.

Eminevim Elazığlı ailelere tapularını teslim etti!

24 yıldır insanlarımızın faizsiz ev sahibi olmasını sağlayan Emin Şirketler Grubu bünyesinde bulunan Eminevim Elazığ’da gerçekleştirdiği tapu teslim töreniyle Elazığlı ailelere tapularını teslim etti.

Afyonkarahisar OSB'de yatırımlarını tamamlayan işletmelere tapuları veriliyor!

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırımını tamamlayan işletmelere tapuları verilmeye devam ediliyor.

Hakan Erilkun: Türkiye'de tapuların yüzde 70'i sorunlu!

Yatırım için alınan gayrimenkullerin tapularındaki sorunlar vatandaşa zarar ettiriyor. Uzmanlar, Türkiye'deki tapuların yüzde 70'inin defolu olduğunu söylüyor.

TOKİ Bursa'daki şehit yakını ve gazilere tapularını teslim ediyor!

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Bursa'da 14 yıl önce şehit yakını ve gazilere tahsis edilen 20 konutla ilgili sorunun çözüldüğü ve hak sahiplerine cüzi bir ön ödeme karşılığında tapularının teslim edileceği bildirildi.

TOKİ Bursa'daki şehit yakını ve gazilere tapularını dağıtıyor!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 2001'de Bursa'da yaptırılan 20 daireyi şehit yakını ve gazilere tahsis etmişti. Konutların bedelini aylık 73.74 liraya 240 ay faizsiz ödeme seçeneği sunan TOKİ evlerin tapularını dağıtmaya başladı.

Okmeydanı'nda 100 hak sahibi tapularını aldı!

Bir yıl içerisinde 5 bine yakın vatandaşa tapu heyecanı yaşatan Beyoğlu Belediyesi, Okmeydanı'nda belirlenen 100 hak sahibi vatandaşa daha düzenlediği törenle tapularını dağıttı.

Okmeydanı sakinleri gerçek tapularını almak için bin 222 dilekçe verdi!

İMAR affı ile yıllar önce tapu tahsis belgesi alan ancak gerçek tapularını bugüne kadar alamayan yurttaşlar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a bin 222 dilekçe verdi.

tapuların yedeği olurmu Haberi

tapuların yedeği olurmu


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zaman kaybını ortadan kaldıran ve vatandaşların tapu müdürlükleri önlerindeki bekleyişlerine son veren Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi'nin (TAKBİS) geçen yıl uygulamaya geçirildiğini anımsattı.


Bayraktar, TAKBİS'teki elektronik bilgilerin güvence altına alınması için de Afet Kurtarma Merkezi kurulacağına dikkati çekti.


Afet Kurtarma Merkezi'nde, deprem, yangın, toprak kayması, sel ve su baskını gibi doğal afetlerle sabotaj ve terör tehlikesine karşı tapu bilgilerinin yedekleneceğini vurgulayan Bayraktar, "Bu kapsamda her türlü doğal afetle nükleer saldırılara karşı dayanıklı, yedek elektronik güç kaynakları bulunan bir merkez yapılacak. Merkez, Eskişehir ya da Konya gibi deprem riskinin düşük olduğu bir ilde inşa edilecek"...