04 / 05 / 2024

Kırcami sakinleri tapularını ne zaman alacak?

Kırcami sakinleri tapularını ne zaman alacak?

Antalya’da siyasiler “Kırcami sakinleri tapularını 2016 yılı sonuna kadar alır” diyor ama harita mühendisleri ve şehir plancıları 2018 yılının başlarını işaret ediyor.



Antalya’da siyasiler “Kırcami sakinleri tapularını 2016 yılı sonuna kadar alır” diyor ama harita mühendisleri ve şehir plancıları 2018 yılının başlarını işaret ediyor


Kanayan yara

Antalya’nın 35 yıldır kanayan yarası Kırcami İmar Planı’nda parselasyon çalışmaları yaz başında başladı. Kırcami bölgesinin yer aldığı Muratpaşa Belediyesi CHP’li Başkanı Avukat Ümit Uysal, planlama aşamasında olduğu gibi parselasyonda da açık ve şeffaf bir çalışma yaptıklarını belirtiyor. Çeşitli partilere mensup siyasiler ve belediye başkanları, Kırcami bölgesi sakinlerinin tapularını 2016 sonuna yetiştireceğini vaat ediyor. Harita mühendisleri ve şehir plancıları ise “Mümkün değil” diyor.


Süreç uzayacak

Bu kişiler, ülkede herhangi bir olağanüstü olay olmazsa işleyecek süreci ve durumu şöyle açıklıyor; Binlik planlara yapılan itirazlar reddedilmiş ve plan kesinleşmişti. Bunun ardından Muratpaşa İlçe Belediyesinde parselasyon çalışmaları başlamıştı. Bu bitince; planlar Büyükşehir Belediyesi’nde encümene ve oradan Belediye Meclisi’ne komisyonlara gidecek. Burada en az 3-4 ay süreç işler. Oradan da Kadastro Müdürlüğüne gidecek, burada çok sıkı bir inceleme yapılır, ayrıca bunun çeşitli kurumlarda askı süreleri var. Sonrasında kadastro bunu Tapu Müdürlüğüne gönderecek. Her aşamada en az 3-4 aylık süreç işler ve tapuların dağıtımı 2018 yılı başlarını bulur. 


Halk tapu istiyor

Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami, Alan mahallelerinin tamamı ile Fener ve Çağlayan mahallelerinin bir kısmını içeren alanda hazırlanan Kırcami Bölgesi Uygulama İmar Planı alanı 1500 hektar büyüklüğünde. Havalimanı-kent merkezi aksında bağlantıyı sağlayan Aspendos Bulvarı’nın ikiye ayırdığı Kırcami bölgesinde, alanın batı ve güneyi tümüyle planlı. Oysa ki alanın doğu bölgesinde yıllardır yaşanan bir imar sorunu var. Bölgede tartışmalara neden olan alanda tarım ve seracılık yapılıyor ve 20 bin nüfus yaşıyor. Yeni planda nüfus 130 bin kişi olarak öngörülüyor.


Antalya Akdeniz Manşet


Geri Dön