18 / 05 / 2024

Kırcami sakinleri

Kırcami sakinleri

Antalya’da siyasiler “Kırcami sakinleri tapularını 2016 yılı sonuna kadar alır” diyor ama harita mühendisleri ve şehir plancıları 2018 yılının başlarını işaret ediyor.

40 yıllık imar sorunu çözülecek mi? 10 mahallenin kördüğümü için 'imar olsun da nasıl olursa olsun' deniyor!

Yaklaşık 27 bin nüfusu bulunan Antalya Kırcami'deki bölge halkı, imar sorunu için yerel seçimleri beklemeye başladı. Peki 40 yıllık imar sorunu çözülecek mi?

Tehlike çanlarının çaldığı Ankara Varlık Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm bekliyor!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinin yankıları sürerken, başkent Ankara'nın bir mahallesi için de tehlike çanları çalıyor.  Varlık Mahallesi sakinleri olası bir depreme karşı kentsel dönüşüm istiyor...

Kadıköylüler: Söğütlüçeşme AVM-Gar projesi 'kazanım' değil, rant projesidir!

Bazı Kadıköy sakinleri Söğütlüçeşme'de hayata geçirilen Söğütlüçeşme AVM-Gar projesine karşı ‘kazanım’ değil, kent suçudur, rant projesidir" diyerek tepki gösterdi.

Batman Kesmeköprü Köyü sakinleri kira ve çadırdan kurtuluyor!

5 sene önce Prof. Dr. Veysel Eroğlu-Ilısu Baraj Gölü altında kalan Kesmeköprü Köyü’nün yeni yerleşim alanında ilk konut yükseldi. 124 Haneli Kesmeköprü Köy Muhtarı İdris Dezen; "6 ay gibi kısa bir zamanda 165 dönümlük alana 124 konut inşa edileceğini söyledi.

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

Ankara Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri 15 yıllık konut sorunlarının çözülmesini istiyor!

Ankara Yenimahalle ilçesi Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri, başlatılması için karar alınan ancak hayata geçirilemeyen Yamaçevler Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılan konutlarının yerine yeni konutların yapılmasını ve senelerdir çözülemeyen altyapı sıkıntılarının da çözülmesini istiyor.

Antalya Kırcami’nin imar planı sorunu çözüldü mü?

Antalya'da Muratpaşa ilçesinde bulunan Kırcami bölgesini de kapsayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planının hazırlanacağı bildirildi. 

Antalya Muratpaşa'daki imar meselesi çözümüne ulaştı! Muhittin Böcek teşekkür etti!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa ilçesindeki Kırcami bölgesinde uzun zamandır devam eden imar meselesinin çözülmesine yönelik teşekkür etti.

Antalya Kırcami imar planı evet oyu aldı!

Antalya Kırcami'nin imar planı için oylama yapıldı. Muratpaşa Belediyesi’nin imar plan çalışmaları için yaptığı referandumda 4 bin 527 ‘Evet’, 692 ‘Hayır’ oyu çıktı. 

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına sunulacak!

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına göre belli olacak. Halk oylamasının 2 Ocak'ta yapılacağı belirtildi.

Antalya'da imar planları iptal edilen mahalle sakinleri eylem yaptı!

Antalya'da Kırcami Mahallesi sakinleri imar planlarının iptal edildiği gerekçesiyle protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Elazığlı depremzedelerden konut tepkisi!

Elazığ Sivrice'de 24 Ocak 2020'de yaşanan 6.8 şiddetindeki depremde Baskil ilçesinde bulunan birçok konut ağır hasar gördü. Köy sakinleri hasar gören evlerle ilgili bir adım atılmadığına dikkat çekerek, kendi evlerini kendi imkanlarıyla yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Muratpaşa Kırcami’de ilk inşaat için ruhsat verildi!

Antalya Muratpaşa Belediyesi, Kırcami bölgesinde hayata geçirilecek imar planları kapsamında ilk inşaatın ruhsatını yüklenici firmaya teslim etti. 

Kırcami sakinleri Haberi

Kırcami sakinleri

Antalya’da siyasiler “Kırcami sakinleri tapularını 2016 yılı sonuna kadar alır” diyor ama harita mühendisleri ve şehir plancıları 2018 yılının başlarını işaret ediyor


Kanayan yara

Antalya’nın 35 yıldır kanayan yarası Kırcami İmar Planı’nda parselasyon çalışmaları yaz başında başladı. Kırcami bölgesinin yer aldığı Muratpaşa Belediyesi CHP’li Başkanı Avukat Ümit Uysal, planlama aşamasında olduğu gibi parselasyonda da açık ve şeffaf bir çalışma yaptıklarını belirtiyor. Çeşitli partilere mensup siyasiler ve belediye başkanları, Kırcami bölgesi sakinlerinin tapularını 2016 sonuna yetiştireceğini vaat ediyor. Harita mühendisleri ve şehir plancıları ise “Mümkün değil” diyor.


Süreç uzayacak

Bu kişiler, ülkede herhangi bir olağanüstü olay olmazsa işleyecek süreci ve durumu şöyle açıklıyor; Binlik planlara yapılan itirazlar reddedilmiş ve plan kesinleşmişti. Bunun ardından Muratpaşa İlçe Belediyesinde parselasyon çalışmaları başlamıştı. Bu bitince; planlar Büyükşehir Belediyesi’nde...