28 / 04 / 2024

Kadıköylüler: Söğütlüçeşme AVM-Gar projesi 'kazanım' değil, rant projesidir!

Kadıköylüler: Söğütlüçeşme AVM-Gar projesi 'kazanım' değil, rant projesidir!

Bazı Kadıköy sakinleri Söğütlüçeşme'de hayata geçirilen Söğütlüçeşme AVM-Gar projesine karşı ‘kazanım’ değil, kent suçudur, rant projesidir" diyerek tepki gösterdi.



Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'nın, vatandaşların senelerdir onaylamadığı Söğütlüçeşme AVM-Gar projesine dair açıklamaları tepkilere neden oldu. Kent dayanışma grupları tarafından yapılan açıklamalarda, "Söğütlüçeşme’de yapılan AVM projesi ‘kazanım’ değil, kent suçudur, rant projesidir" denildi.

İstanbul Kadıköy’deki Söğütlüçeşme AVM-Gar projesine karşı çıkan vatandaşlar yıllardır mücadelelerine devam ediyor.

Birgün'de yer alan habere göre, İstanbul Kadıköy’ün en önemli alanlarından biri yapılaşmaya açılırken Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da Halk TV’de katıldığı bir programda proje hakkında açıklamalarda bulundu. Odabaşı, AVM-Gar projesinin revize edildiğini ve bugünkü halinin bir kazanım olduğunu söyledi.

Kadıköy Kent Dayanışması ile Toplum, Kent ve Çevre için Haydarpaşa Dayanışması tarafından yapılan açıklamada Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı’na tepki gösterdi. 

Kadıköylüler: Söğütlüçeşme AVM-Gar projesi kazanım değil, rant projesidir!

"ODABAŞI’NI KINIYORUZ"

Kadıköy Kent Dayanışması’nda yapılan yapılan açıklamada, 

Söğütlüçeşme’de gerçekleştirilen AVM projesi ‘kazanım’ değil, kent suçudur, rant projesidir ifadelerine yer verileren açıklamada;

"Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'nın Halk TV’de katıldığı programda projeyi aklama çabasını kabul etmiyoruz! Proje Kadıköy’e ve İstanbul'a karşı işlenmiş bir kent suçudur. Yeşil alanımızı talan edip sermaye açan proje, Kadıköy trafiğini felç edecek bir rant projesidir. Programda sözünü ettiği proje detayları halkla paylaşılmamış, gizlenmiştir. Belediye Başkanı rant projesine nasıl bu kadar hakimdir?

Kadıköy Belediye Başkanının Söğütlüçeşme’de halkın irade ve taleplerine rağmen yapılmakta olan rant ve talan projesini övme çabası kabul edilebilir değildir. İktidar bürokratlarının kullandığı söylemle ‘AVM olmayacak, sadece yeme içme mekanları olacak’ diyen Kadıköy Belediye Başkanının bu projeyi aklama çabasını Kadıköy’e karşı bir ihanet olarak görüyoruz. Projeye göz yuman ve destek veren tüm yöneticileri en ağır şekilde kınıyoruz!" denildi.

Kadıköylüler: Söğütlüçeşme AVM-Gar projesi kazanım değil, rant projesidir!

RANT ODAKLI AVM GAR PROJESİNİ KAZANIM OLARAK GÖSTERMESİNE ANLAM VEREMİYORZ

Toplum, Kent ve Çevre için Haydarpaşa Dayanışması tarafından yapılan açıklamada ise "Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'nın Cumartesi günü Halk TV’de katıldığı bir programda, Söğütlüçeşme’de halkın irade ve taleplerine rağmen ayrıca projenin iptali için açtığımız davalar devam ederken, yapılmakta olan rant odaklı AVM Gar projesini kazanım olarak göstermesine bir anlam veremiyoruz" denildi. 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Demiryolu, kentsel planlamayı, toplumsal ihtiyaçları, karayolu ulaşımını, iklim krizini vb. gözetmeyen ve istasyon sahasında yeşil alan ve ağaç bırakmayan ‘Söğütlüçeşme Viyadük ve Çevre Düzenlemesi’ adlı proje Kadıköy’e karşı işlenmiş bir kent suçudur. Kentin planlı ve sağlıklı gelişmesinden sorumlu bir makamda bulunan Kadıköy Belediye Başkanının, iptali için dava açılmış ve yargılaması devam eden bu projeyi kazanım olarak gösterme çabasını, talihsiz ve yerel yönetim sorumluluğu ile bağdaşmayan bir açıklama olarak gördüğümüzü kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Haydarpaşa gardır, Söğütlüçeşme istasyon."

Otomobil bayilerine 2024 darbesi: Kapıdan geçene 'araba alır mısın?' diye yalvaracaklar!

Türkşeker duyurdu! Türkşeker'den personel alımı açıklaması...


Geri Dön