28 / 04 / 2024

Türkşeker duyurdu! Türkşeker'den personel alımı açıklaması...

Türkşeker duyurdu! Türkşeker'den personel alımı açıklaması...

Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu Türkşeker, 214 sözleşmeli personel istihdam edeceğini açıkladı. Yapılan açıklamada Türkşeker, 214 sözleşmeli personel alacağını bildirdi.



Bakanlıktan yapılan açıklama kapsamında alınacak olan personel, Türkşeker AŞ'nin merkez ve taşra teşkilatlarında 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında görevlendirilecek.

Sözleşmeli personel alımına ilişkin yapılan açıklamada belirtilen şartları içeren adayların KPSS-2023/2 Tercih Kılavuzu bugün ÖSYM Başkanlığının "https://www.osym.gov.tr/" internet adresinde yayımlandı. Buna göre, başvurular yine bu site üzerinden bugünden itibaren 27 Aralık 2023 kadar yapılabileceği kaydedildi.

Bu süreçte alınacak 214 sözleşmeli personelin dağılımı ise şöyle belirtildi. "Tarım teknikeri 67, memur (ön lisans) 61, memur (lise) 33, memur (lisans) 15, bilgisayar mühendisi 7, kimya mühendisi 6, bilgisayar teknikeri 5, makine mühendisi 4, kimya teknisyeni 4, avukat 3, elektrik mühendisi 2, inşaat mühendisi 2, ziraat mühendisi 2, endüstriyel tasarım mühendisi 2, çevre mühendisi 1" denildi.

YAPILACAK ALIMLAR ÜRETİME GÜÇ KATMALI

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu yıl Türkşeker AŞ'ye 1000 geçici işçi, 115 daimi işçi alımını duyurduklarını anımsatarak, şunları kaydetti: "Şimdi ise 214 yeni personel alım sürecini başlatıyoruz. Bu alımla birlikte Türkşeker AŞ merkez ve taşra teşkilatını daha da güçlendirmiş olacağız. Hayırlı olsun, üretimimize güç katsın."

TÜRKŞEKER KİMİN ŞİRKETİ?

TÜRKŞEKER A.Ş Ülkemiz Şeker Sektöründe en büyük şirket durumundaki Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (TÜRKŞEKER) faaliyetlerini; 4634 sayılı Şeker Kanununa göre yürütmekte olan bir İktisadi Devlet Teşekkülü'dür.

 Türkşeker duyurdu! Türkşeker den personel alımı açıklaması...

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK ŞEKER FABRİKASI HANGİSİ?

TÜRKŞEKER, Günde bin 500 ton pancar işlemek üzere kurulan bir şeker fabrikasıdır. Yapılan ıslahlarla bir sonraki sene işletme kapasitesi günde tam olarak bin 800 ton pancara çıkartılmıştır. Buna göre,  Eskişehir Şeker Fabrikası, üretim kapasitesi açısından kurulduğu yılda Türkiye'nin en büyük şeker fabrikası olma özelliğine sahip olduğu kaydedildi. 

TÜRKŞEKER ÜRETİM HAKKINDA

Türkiye'de şeker üretimi tamamen şeker pancarından yapılmakta  ve  senelik olarak yaklaşık 2.5 milyon ton üretimi kapasitesi ile Rusya, ABD, Almanya ve Fransa gibi ülkelerden sonra yer almaktadır. Yaklaşık olarak ise 350 bin çiftçi ailesi, senelere göre 350-500 bin hektar arasında değişen ekim alanında şeker pancarı yetiştirmektedir.

Kayseri Şeker, çiftçilere 193 milyon liralık ödeme yaptı

Türkşeker 115 sürekli işçi alımı başvuruları 6 Kasım'da başlıyor! 

TÜRKŞEKER'den kiralık iş yeri!

Türkşeker açıkladı, üretim ülke ihtiyacını karşılayacak oranda


Geri Dön