28 / 04 / 2024

Türkşeker açıkladı, üretim ülke ihtiyacını karşılayacak oranda

Türkşeker açıkladı, üretim ülke ihtiyacını karşılayacak oranda

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ (Türkşeker) Genel Müdürü Muhiddin Şahin, Türkiye'de senelik olarak toplanda 3 milyon ton şeker tüketildiğini kaydederek, "Bu yıl ülkemizin ihtiyacından bir miktar daha çok üretimimiz mevcut. Türkşeker olarak yıllık 1 milyon 100 bin ton şeker üretiyoruz." diye konuştu.



Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ (Türkşeker) Genel Müdürü Muhiddin Şahin, piyasay ile ilgili yaptığı açıklamada; şekerin yüzden çok ürünün ana girdisi olarak kullanıldığını söyleyen Şahin, üretimin ülke ihtiyacını karşılayacak olduğunu bildirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığının uyguladığı düzenlemeler ile birlikte Türkiye'de planlı tarıma geçmek için büyük adımlar atıldığına kaydeden Şahin, Türkşeker'in, planlı tarımın uzun senelerden beri en iyi uygulayıcısı olduğunu kaydetti.

ekonomim.com'da yer alan haber ayrıntılarına göre; Sayın Şahin, Türkiye'de senelik yaklaşık 3 milyon ton şeker tüketildiğini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı: "Şeker sanayisi olarak biz tamamını üretiyoruz. Bunun en kapsamlı ve fazla kısmını Türkşeker üretiyor. Bu yıl ülkemizin ihtiyacından bir miktar daha fazla üretimimiz var. Türkşeker olarak biz yıllık 1 milyon 100 bin ton şeker üretimi gerçekleştirdik. Bunun neredeyse tamamı planlı üretimdir. Kalan kısımları ise üretimini de kooperatif ve özel şirketler sağlıyorlar." Şeker pancarında verimin bu sene geçen seneye göre daha iyi olduğunu belirten Şahin, üretilen şekeri piyasaya planlı şekilde sunduklarını kaydetti.

Türkşeker açıkladı, üretim ülke ihtiyacını karşılayacak oranda

DÜNYANIN 5.EN BÜYÜK ŞEKER ÜRETİCİSİYİZ

Öte yandan Şahin, dünyada semelik bazda 180 milyon ton civarında şeker üretildiğine dikkat çekerek, üretilen şekerin de her yıl tüketildiğini belirtti. Dünyadaki üretimin yüzde 80'inin şeker kamışından, yüzde 20'sinin şeker pancarından imal edildiğine de belirten Şahin, Türkiye'nin dünyanın en büyük 5. büyük şeker pancarı ve şeker üreticisi olduğunu da sözlerine ekledi.

ÜRETİCİYE YILDA 6 MİLYAR TÜRK LİRASI DESTEK SAĞLANIYOR

Muhiddin Şahin, şeker pancarı eken çiftçilere verilen desteklere de değinerek, şunları söyledi: "Haziran ayında başladığımız desteklerle çiftçimize faizsiz olarak finans desteği sağlıyoruz. Rakamların yaklaşık olarak yarsını karşılayabilirsek şayet onların üretimde finansal zorluk yaşamasının önüne geçmiş oluyoruz. Bunları hem gübre hem mazot hem sulama hem de enerji desteği olarak sağlıyoruz. Öte yanda da Doğu Anadolu Bölgesi'nde şeker pancarı tarımının artmasını istiyoruz. Bu anlamda, o bölgedeki üreticilerimize yüzde 10 ekstra prim veriyoruz. Yıllık yaklaşık 6 milyar lira destek veriliyor." dedi.

Şeker fiyatları rekor kırdı! Raflarda bulursanız hemen alın! A101, ŞOK, Migros, Carrefoursa 5 Eylül 2022 fiyat listesi.

Türkşeker hazine arazilerinde de sera üretimi yapacak!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön