27 / 04 / 2024

Antalya'da imar planları iptal edilen mahalle sakinleri eylem yaptı!

Antalya'da imar planları iptal edilen mahalle sakinleri eylem yaptı!

Antalya'da Kırcami Mahallesi sakinleri imar planlarının iptal edildiği gerekçesiyle protesto gösterisi gerçekleştirdi.



Antalya'da Kırcami Mahallesi sakinleri imar planlarının iptal edildiği gerekçesiyle protesto gösterisi yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Antalya Muratpaşa ilçesi Yalı Caddesi'nde yer alan arsada bir araya gelen mahalle sakinleri, Kırcami Mahallesi'nin imar planlarının iptal edilmesine tepki gösterdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Sevgi Tatar Dündar, şunları dile getirdi: "İmarlı yerin metrekaresi 15 bin, bir sokak aşağıdaki bizim yerlerimizde ise metrekare fiyatı 1000 lira. Satıp çocuklarımızın geleceğini sağlayamıyoruz. Burada yılanın çıyanın içinde, taşın toprağın içinde ömürlerimiz geçti." diye konuştu.

Antalya da imar planları iptal edilen mahalle sakinleri eylem yaptı!

Tamer Şenol da konuyla ilgili olarak "Bütün yerler atadan kalma, alın teri. İnsanlar sadece imarını istiyor, başka bir şey istemiyor. İmarımız neden yok? Dağlara taşlara imar verilerken, şehri göbeğine imar verilmiyor. Bu hak mı?" dedi

Yolu ulaşıma kapatan mahalle sakinleri, polislerin iknaları sonucunda yolu trafiğe açmalarının ardından bu defa 1830 Sokak'ta eylemlerini sürdürdü.


Kemer'in yeni imar planları onaylandı!


Geri Dön