28 / 04 / 2024

Antalya Meltem ve Soğuksu mahallelerinin tek semt pazarının imar planları iptal edildi!

Antalya Meltem ve Soğuksu mahallelerinin tek semt pazarının imar planları iptal edildi!

Muratpaşa'da 22 bin 500 nüfusa sahip Meltem ve Soğuksu mahallelerinin tek semt pazarının imar planları iptal edildi. 13 Ağustos 2013 tarihinde alanı 'pazar alanı' olarak yeniden düzenlenen imar planları hukuka aykırı buldu.




Antalya'da Muratpaşa Belediye Meclisi, Meltem ve Soğuksu mahallelerinin tek semt pazarının Antalya Defterdarlığı'nın mahkeme kararıyla konut alanı olarak yeniden düzenleme isteğini karara bağlayamadı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal başkanlığında Nisan ayı olağan " toplantısında konuyu görüşen meclis, eski Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen döneminde oluşturulan talebe olumsuz cevap veren meclis Planlama ve İmar Komisyonu raporunu kabul etmedi. 


CHP grup sözcüsü Songül Başkaya, kabul edilmeyen komisyon raporunda alanın pazar yeri olar ak kalmasmdan yana görüş bildirildiğini fakat yeni oluşan komisyonunun konuyu tekrar incelemek istediğini aktardr. AK Parti grup sözcüsü Cemal Öner ve MHP grup sözcüsü Mustafa Taşbaş da ayrt ayrı söz alarak, söz konusu yerin pazar alanı kalmasında kamu yaran bulunduğunu söyledi ancak CHP grubunun önerisine olumlu yaklaştı. Muratpaşa Belediye Meclisinde, Defterdarlığın talebi oy birliğiyle yeniden çalışılmak üzere Plan ve Proje Müdürlüğü ne iade edildi. 



Hürriyet




Geri Dön