02 / 05 / 2024

Antalya Meltem ve Soğuksu mahallelerinde bulunan pazarın imar planı iptal edildi!

Antalya Meltem ve Soğuksu mahallelerinde bulunan pazarın imar planı iptal edildi!

Muratpaşa Belediye Meclisi, Meltem ve Soğuksu mahallelerinin tek semt pazarının Antalya Defterdarlığının mahkeme kararıyla konut alanı olarak yeniden düzenleme isteğini karara bağlayamadı. Dosya yeniden çalışılması amacıyla iade edildi.



Antalya Defterdarlığı, kendisine ait hissenin de bulunduğu, 22 bin 500 nüfusa sahip Meltem ve Soğuksu mahallelerinin tek semt pazarı olan perşembe pazarının, kurulduğu alanın imar planlarına karşı açtığı davayı kazandı. Antalya l'inci İdare Mahkemesi'nin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 13 Ağustos 2013 tarihli, söz konusu arsayı 'pazar alanı' olarak düzenlemesini iptal etmesiyle ortaya çıkan durumun ardından Defterdarlık, alanın eskiden olduğu gibi konut alanı olarak planlanmasını Muratpaşa Belediyesinden talep etti. 

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal başkanlığında Nisan ayı olağan toplantısında konuyu görüşen meclis, eski Belediye Başkam Süleyman Evcilmen döneminde oluşturulan talebe olumsuz cevap veren meclis Planlama ve İmar Komisyonu raporunu kabul etmedi. 

CHP grup sözcüsü Songül Başkaya, kabul edilmeyen komisyon raporunda alanın pazar yeri olarak kalmasından yana görüş bildirildiğini fakat yeni oluşan komisyonunun konuyu tekrar incelemek istediğini aktardı. Ak Parti grup sözcüsü Cemal Öner ve MHP grup sözcüsü Mustafa Taşbaş da ayrı ayrı söz alarak, söz konusu yerin pazar alanı kalmasında kamu yararı bulunduğunu söyledi ancak CHP grubunun önerisine olumlu yaklaştı.  Muratpaşa Belediye Meclisinde, Defterdarlığın talebi oy birliğiyle yeniden çalışılmak üzere Plan ve Proje Müdürlüğüne iade edildi. 



Antalya Hilal


Geri Dön