29 / 04 / 2024

tapulu otopark nedir

tapulu otopark nedir

Kadir Topbaş her mahallede, sokakta 200 metrekareden büyük bir yapıyı belediye olarak satın alıp bunu katlı otoparka çevireceklerini söyledi. Ciddi bir maliyet getirecek çılgın projede finansmanı yaratmada temel dayanak İSPARK görünüyor.

Kadir Topbaş: Her mahalleye tapulu otopark yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, otopark sorununun çözümü için, her sokakta bir bina satın alıp katlı otopark yapacaklarını ve kat mülkiyet tapusu gibi araç otopark mülkiyet tapusu vereceklerini söyledi...

İstanbul'a tapulu otoparklar geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2013 Faaliyet Raporu'nu açıklamak üzere İBB Meclisi'nde kürsüye çıktı. Topbaş, otopark sorununun çözümü konusunda tüm Türkiye'ye örnek olacak bir çalışma başlatacaklarını söyledi...

Hisse tapulu ev satın alınır mı? İşte detaylar!

Hisse tapulu ev satın alınır mı? sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Peki hisseli tapu nedir? İşte detaylar!

Arsa tapulu ev almak mantıklı mı?

Ev almak isteyen binlerce insan kendilerine uygun daire bulduğunda "arsa tapulu" ibaresiyle karşılaşabiliyor. Peki, nedir bu arsa tapulu ev? Arsa tapulu ev almak mantıklı mı?

Bahçe tapusu nedir?

Genellikle köy yerinde yer alan bağ ve bahçelerin tapularında cins kısmında "bahçe" yazıyor. Peki, bahçe tapusu nedir? Bahçe tapulu ev alınır mı? Bahçe tapulu ev alınırsa ne olur?

Arsa tapusu nasıl alınır?

Bir taşınmaz malın cinsi ve sahibinin kim olduğu tapusu üzerinde gösteriliyor. Taşınmazın türü de tapu üzerinde gösteriliyor. Peki, arsa tapulu ev nedir? Arsa tapusu nasıl alınır?

Arsa tapulu ev almanın sakıncaları!

İnşaat çalışmaları tamamlanmış ve oturuma hazır evlerden bazıları kat mülkiyet tapulu olurken kimileri ise arsa tapulu oluyor. Peki, arsa tapulu ev nedir? Arsa tapulu ev alınır mı? Arsa tapulu ev almanın sakıncaları nelerdir?

İstanbul'da dev otopark projesinde son durum nedir?

İstanbul’un otopark sorununun çözümü için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği dev otopark projesinde tüm çalışmaların bittiği ve projenin hayata geçirilme aşamasında olduğu açıklandı.

Otopark şerhi nedir?

Ulaşım araçları için bir binanın içinde veya bu binanın oturduğu parselde açık veya kapalı olarak düzenlenen otoparklar, bina otoparkı oluyor. Kimi yapıların tapusunda otopark şerhi bulunabiliyor. Peki, tapuda otopark şerhi nedir?

Garaj tapulu ev nedir?

Ev sahiplerinin en çok yaşadığı sorunlar arasında meskenin tapu kütüğünde farklı bir bölüm olarak kayıtlı olması yer alıyor. Peki, garaj tapulu ev nedir? Garaj tapulu ev dezavantajları nelerdir?

İstanbul'da tapulu otopark dönemi başlayacak!

Her mahalleye katlı otopark yapılacak. Her araç için bir 'otopark tapusu' olacak. Bu tapudan alanlar aracı varsa kullanacak, yoksa işletebilecek. 1 araçlık tapu, 15 bin liradan satılacak.

Şehir ulaşım planlaması ve otopark sorunları!

Bugün dünyanın bütün önemli büyük şehirlerinin çözüp Türkiye'de pek ilerleyemediğimiz basit bir şehircilik sorunu nedir derseniz ben otopark planlaması derim.

Her daireye sokakta tapulu otopark!

Çevre Şehircilik Bakanlığı otopark sertifikası uygulamasına hazırlanıyor. Sokaklarda her daire için yer ayrılacak. Bu bölüm tapuda tescillenerek daireyle birlikte satılacak . Bakan İdris Güllüce devrimci bir yönetmelik hazırlayacaklarını ifade etmişti.

Arsa tapulu daire nedir?

Tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde kat mülkiyeti tapusu kuruluyor. Peki, arsa tapulu daire nedir? Arsa tapusu nasıl kurulur?

Tapulu otopark projesinin finansörü İspark olacak!

Kadir Topbaş her mahallede, sokakta 200 metrekareden büyük bir yapıyı belediye olarak satın alıp bunu katlı otoparka çevireceklerini söyledi. Ciddi bir maliyet getirecek çılgın projede finansmanı yaratmada temel dayanak İSPARK görünüyor.

tapulu otopark nedir Haberi

tapulu otopark nedir

Önce sıcak gelişmeyi aktaralım sonra üzerine bir analiz yapmaya çalışalım.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2013 Faaliyet Raporu’nu açıklamak üzere İBB Meclisi’nde kürsüye çıktı ve trafik sorununun da temellerinden birini oluşturan otopark sorununa yönelik projesinden ilk kez söz etti. Topbaş, otopark sorununun çözümü konusunda tüm Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma başlatacaklarını söyledi. Sokaklardaki park yoğunluğuna önlem için öncelikle birkaç sokaktan başlayarak 200 metrekareden aşağı olmayacak yapıları satın alıp katlı otoparka dönüştüreceklerini söyleyen Topbaş, şöyle konuştu:


“Sadece o sokaktakilere hizmet edecek bir sisteme doğru gitmek istiyoruz. Bir model olacağına inanıyorum. Kat mülkiyet tapusu gibi araç otopark mülkiyet tapusu çıkararak, orada yaşayan insanlar bir maliyet karşılığında böylece otopark belgesi alacak. İstanbul’da bunu başlatmamız gerekir. Türkiye için de bir modeldir.”


İSPARK halka açılacak


İstanbul’da trafiğin...