04 / 05 / 2024

Tapunun bölünmesi

Tapunun bölünmesi

Tapu kütüğünde tek tapu altında bulunan büyük boyutlardaki parsellerin bölünmesi işlemine tapunun bölünmesi işlemi deniyor. Tapunun bölünmesi gayrimenkulün bir sahibi varken, bölünmesi, bir kısmının satılması durumlarında oluyor. Peki, tapu nasıl bölünür?

Tapunun bölünmesi!

Tapu kütüğü üzerinde yapılabilen değişiklikler arasında yer alan tapunun bölünmesi işlemi nasıl yapılır? Tapu nasıl bölünür? Tapunun bölünmesi için gereken belgeler nelerdir? İşte tapunun bölünmesi ile ilgili soruların yanıtı...

Ortak hisseli tapu nasıl bölünür?

Hisseli tapu, ortak tapu olarak da bilinmektedir. Hisseli tapunun bölünmesi pek çok kişinin uğraşmak zorunda olduğu işlemdir. Peki Ortak hisseli tapu nasıl bölünür? İşte detaylar!

Doğuş Center Etiler'deki 47 adet bağımsız bölümün Getir'e satışı için görüşmeler sonlandı!

Doğuş GYO portföyündeki Doğuş Center Etiler'de kiracı olarak bulunan Getir'in talebi üzerine, tapunun İstanbul Beşiktaş Bebek Mahallesi'ndeki Doğuş Center Etiler binasındaki; 47 adet bağımsız bölümün tamamı için Getir ile satış görüşmelerine başlanmıştı, mutabakata varılamaması sebebiyle görüşmeler

Tarım arazilerinin satılması ve bölünmesi engellenecek!

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri için satılması ve bölünmesine engel olacak yasa teklifi yürürlüğe girecek. Hobi bahçelerinin hızla çoğaldığı İzmir’in Menderes ilçesinde, toprakların verimsizleştiğini iddia eden çiftçiler; hobi bahçelerinin tarımsal üretimi engellediğini iddia etti.

Tarım arazilerinin bölünmesi sorununa kalıcı çözüm geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Miras mevzuatını geliştirerek tarım arazilerinin bölünmesi sorununa kalıcı çözüm getireceğiz." diye konuştu...

Dükkanın ikiye bölünmesi mümkün mü?

Kat mülkiyet tapusu olan bir dükkanda değişiklik yapılması ve dükkanın ikiye bölünmesi mümkün mü? Dükkan nasıl ikiye bölünebilir? İşte Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan esaslar..

Tarım arazileri miras yoluyla bölünmeyecek mi?

6537 sayılı Toprak Koruma Kanunu ile tarım arazilerinin miras yolu ile bölünmesi engellenmişti. Ancak miras kalan tarım arazilerin intikali için süre verilmişti. Bu sürenin sonunda tarım arazileri miras yoluyla bölünmeyecek mi?

Miras kalan tarım arazilerinin bölünmesi!

15 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren kanun gereğince; Mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. İşte miras kalan tarım arazilerinin bölünmesi esasları..

Konya Çimento'nun kısmi bölünmesi onaylandı!

Konya Çimento, dün yapılan kısmi bölünme işlemine ilişkin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında alınan kararların Konya Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildiğini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.

İpotekli taşınmazın bölünmesi!

Doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesi ipotek olarak ifade ediliyor. Peki, ipotekli taşınmazın bölünmesi mümkün mü?

Hisseli arsa tapusu nasıl bölünür?

Hisseli arsaların bölünmesi hakkında herhangi bir yasal kısıtlama bulunmuyor. Hissedarların talebi doğrultusunda hisseli tek tapu ayrılabiliyor. Peki, hisseli arsa tapusu nasıl bölünür? İşte yanıtı..

Hisseli arazilerin bölünmesi mümkün mü?

2014 yılında yayımlanan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Genelgesi gereğince, bölünemez büyüklükteki tarım arazilerinde oluşmuş hisselerin üçüncü şahıslara satılabilir mi? Hisseli arazilerin bölünmesi mümkün mü?

Arsa nasıl bölünür?

Tek bir kimsenin mülkiyetinde olan arsalar, yapılacak ifraz işlemi ile bölünebiliyor. Ancak arsa bölünmesi için bazı şartlar aranıyor. Peki, bir arsa üzerinde ifraz işlemi nasıl yapılır? Arsa nasıl bölünür?

Bursa Kültürpark’a yeni bölümler ekleniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın en önemli simgelerinden biri olan Kültürpark’a ‘eski hareketliliğine dönmesi için’ macera parkı, hayvanat bahçesi ve buz pateni gibi heyecan verici yeni bölümler kazandırıyor.

Tapunun bölünmesi Haberi

Tapunun bölünmesi
Tapu nasıl bölünür?

Tapuya tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması işlemine tapunun bölünmesi işlemi deniyor. Tapuda ifraz işlemi ise bir gayrimenkulün bir sahibi varken, bölünmesi ya da bir kısmının satılması durumlarında meydana geliyor. 


Tapu kütüğünde tek tapu altında bulunan büyük boyutlardaki parsellerin bölünmesi işlemi olarak da tanımlamak mümkün oluyor.  Bu işlem ile büyük bir alanı kapsayan parseller bölünerek küçük parseller haline getirilmekte, dolayısıyla satışı veya paylaşımı kolaylaştırıyor. Bu işlemin yapılabilmesi için öncelikle Tapu kadastro müdürlüğüne başvurulması gerekiyor, buradan alınan yazı ile eğer taşınmaz belediye sınırları içerisinde ise ilgili belediye encümenine, değil ise il idare kuruluna yapılması gerekiyor. Eğer belediye encümeni veya il idare kurulu onay verirse daha sonra tapu sicil müdürlüğüne başvurularak tapuların ayırma işlemi...